AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

Tutuklananlardan biri çavuş,
diğeri itirafçı

Olaylarla ilgili tutuklan iki isimden birisinin Uzman Çavuş Tanju Çavuş diğerinin ise PKK itirafçısı Veysel Ateş olduğu öğrenildi.

Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz ve Şemdinli İlçesi Kaymakamı Mustafa Cihat Seslihan, Şemdinli'deki olaylarla ilgili gözaltına alınan 4 kişiden 2'sinin tutuklandığını ve tutuklananlardan birisinin askeri personel olduğunu söyledi. Resmi yetkililerin isim vermemesine rağmen tutuklan iki isimden birisinin Uzman Çavuş Tanju Çavuş diğerinin ise, bombalama olayına karıştığı belirlenen ve PKK itirafçısı olduğu ifade edilen Veysel Ateş olduğu öğrenildi. Bu arada ilk gün gözaltına alındığı belirtilen Astsubay Başçavuş Ali Kaya'nın ise nerede olduğu bilinmiyor. Özellikle DEHAP'lıların savcıya Ali Kaya'nın neden tutuklanmadığını sorduğu savcının ise , sözkonusu şahsı askerlere sorduğunu, askerlerin de savcıya "Ali Kaya bizim denetimimizde" bilgisi verdiği ileri sürüldü.

İnfaz listesi

Öte yandan Jandarmaya ait araçta ele geçen dosyaların 9 Kasım akşamı fotokopi çekilerek DEHAP İlçe Başkanlığı'na teslim edildiği ortaya çıktı. Belgeler arasında Ali Kaya'ya ait bilgilerin yanısıra, aralarında bazı belediye başkanlarının da bulunduğu 'infaz listesi' de bulunuyor. Parti yönetimi "tüm belgeler elimizde ancak açıklamak istemiyoruz" diye belgeleri vermek istemedi. Liste, DEHAP Hakkari İl Başkanı Sebahattin Suvağcı'ya da verilmedi. Şemdinli Başsavcısı Harun Akın da, jandarmaya ait araçtan çıkan belgelerin basına verilmemesi konusunda DEHAP'lıları uyardı. CHP Hakkari Milletvekili Esat Canan ise , "Belgeler bende de var. Ancak savcının uyarısı var, veremiyorum" dedi.

Büyükanıt: Astsubayı tanırım, o yapmaz

"Astsubay" tartışması önceki akşam Çankaya Köşkü'nde verilen "Kültür Sanat Ödülleri" resepsiyonunda da gündeme gelmiş, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın astsubaya sahip çıkması dikkat çekmişti. Büyükanıt, "Ben o astsubayı tanıyorum; benim karargahımda çalışmıştı. Onu yapacak birisi olduğunu zannetmiyorum" derken, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri de, olayı "Bu da bir provakasyon olabilir. " diye değerlendirmişti. Aynı konudaki sorular üzerine Genelkurmay Başkanı Org. Özkök ise "Olay yargıya intikal etti. Aydınlığa kavuşmadan ben personelimi aklamam da, suçlamam da " demişti.



13 Kasım 2005
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED