AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

'Evimi Mossad kurşunladı'

"Küresel Terör" adlı kitabın yazarı Gazi Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Nurullah Aydın'ın evi kurşunlandı. Aydın, İsrail'in Ortadoğu'da devlet terörü uyguladığına dair açıklamalarından dolayı evini MOSSAD'ın kurşunladığını öne sürdü. Yeni Şafak'ın sorularını yanıtlayan Aydın, uzun zamandır değişik çevrelerden ölüm tehditleri aldığını belirtirken, özellikle "Küresel Terör" kitabında yer alan düşüncelerinin bazı çevreleri huzursuz ettiğini dile getirdi. Aydın, "Tek kurşunun o mesafeden camı parçalayıp tavandan sekmesi değişik bir silah kullanıldığını gösteriyor. Polis çok farklı bir mermi çekirdeği olduğunu söyledi" diye konuştu.

İstanbul'un meydanları deterjanla yıkandı

İSTANBUL - İstanbul'daki meydan ve ana arterler, dün gece yarısından sonra deterjanlı suyla yıkandı. Büyükşehir Belediyesi ekiplerince daha önce Taksim Meydanı'nda başlatılan çalışmalar, bu gece Eminönü-Sirkeci Meydanı'nda devam etti. Sırasıyla her gece, Bakırköy, Kadıköy, Mecidiyeköy, Üsküdar, Kartal, Avcılar, Eyüp ve Sultanahmet meydanları ile bu meydanlara çıkan ana arterler deterjanlı suyla yıkanacak. Meydan ve ana arterlerdeki temizlik çalışmalarında 10 yıkama, 10 süpürme aracı ve 90 personel görev alıyor. Sabaha kadar 35 noktada da yerel yıkama ve temizlik çalışmaları yapılacak. İlçe belediye başkanlıklarının ilgili birimleriyle koordineli çalışan ekipler, ilçelerin sorumluluk alanlarında da aynı uygulamaları başlatacak.

Eve dönüş sevinci

Ekmek parası uğruna yılın 9 aylık bölümünde Türkiye'nin dört bir tarafını gezen tarım işçileri, son durakları Çukurova'dan memleketlerine dönmeye başladılar. Dönüş yolunda en büyük mutluluğu ise okulları ve arkadaşlarıyla buluşacak öğrenciler yaşıyor. Dönüşün başlaması nedeniyle elçiler de ağalardan aldıkları paraları tarım işçilerine dağıtarak, hesaplarını kapatıyorlarlar. Tarım işçilerinden Hacı Adar, bir çadırda 10 kişi kaldıklarını, 6 kişi çalıştıklarını ve günlük yevmiyelerinin 10 YTL'ye geldiğini belirterek, "Şanlıurfa'dan buraya gelirken 9 bin YTL borcum vardı. Şimdi de aynı borcum var. Kazandığımız para sadece karnımızı doyurmaya yetecek" dedi.

İmamlara staj zorunluluğu geliyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, imamlara "staj" zorunluluğu getirmeye hazırlanıyor. Din görevlileri "imam" mertebesine ulaşmadan önce staj yapacak. Staj sonunda başarılı olan din görevlisi, imam olabilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı stajyer vaizlik, stajyer Kur'an kursu öğreticiliği, imam-hatiplik ve müezzin-kayyımlık yeterlik belgesi verilmek üzere, sözlü ve uygulamalı sınav yapacak. Sınavda başarılı olan stajyerlere "yeterlik belgesi" verilecek ve işe başlayacak. Yeterlik belgesi almanın koşulları ise şöyle: l Stajyer vaizlik için 4 yıllık dini yüksek öğrenim mezunu olmak. l Stajyer Kur'an kursu öğreticiliği için en az imam-hatip lisesi mezunu olmak. l İmam-hatiplik için dini yüksek öğrenim yapmış veya imam-hatip lisesi mezunu olmak. l Müezzin-kayyımlık için lise veya dengi okul mezunu ve hafız olmak. l İmam-hatip lisesi mezunları için hafızlık şartı aranmayacak.



13 Kasım 2005
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED