T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 5 AĞUSTOS 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Türkiye'nin ilerlemesini kimse durduramaz

Ilusu Barajı'nın temel atma töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, kaynak ve imkanlarını harekete geçiren Türkiye'nin kalkınmasını durdurmak isteyenlerin başarısız olacağını söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Gelecek projeksiyonumuzu ülkemizin bütün kaynaklarını harekete geçirmek üzerine kuruyoruz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, göl hacmi bakımından Türkiye'nin 2. barajı, enerji üretimi açısından ise 4. büyük hidroelektrik santralı (HES) olacak Ilısu'nun temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Erdoğan, 50 yıldan beri üzerinde çok konuşulan, çok dedikodular yapılan, ama bir türlü proje safhasından eylem safhasına taşınamayan Ilısu Barajı'nın temelini atacaklarını söyledi.

Enerji konusunda Türkiye'nin potansiyelinin bugün gelinen noktayla sınırlı olmadığını, çok daha büyük bir potansiyele sahip olduğunu gayet iyi bildiklerini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Gelecek projeksiyonumuzu ülkemizin bütün kaynaklarını harekete geçirmek üzerine kuruyoruz. Yüksek siyaset, büyük siyaset, geleceği görmek ve ona göre planlamalar yapmaktır. Bizim iktidarımız her alanda Türkiye'nin enerjisini, birikimini, gücünü ortaya çıkaran bir iktidar olmuştur. Bu ülkenin gücüne güç katmıştır. Günübirlik siyasetlerle, popülist politikalarla Türkiye çok zaman ve enerji kaybetti.

Daha önce de temeller atıldı, görkemli törenler yapıldı ama arkası gelmedi. Artık bu ülke temelleri atıldıktan sonra, yarım kalmış, hayata geçmemiş projeler çöplüğü değildir, bu böyle bilinmeli.

Artık Türkiye, bütün gücünü, enerjisini bir daha asla dağıtmamak, heba etmemek üzere bir araya toplamıştır. Bu gücü toplayan, bu ülke için, bu millet için bu gücü harekete geçiren siyasi iradenin bizim temsil ettiğimiz irade olduğunu bugün herkes görüyor, biliyor.''

Bölgesel gelişmişlik farkları başta olmak üzere Türkiye'deki bütün adaletsizlikleri ortadan kaldırma azminde olduklarını kaydeden Erdoğan, ''Attığımız bu adımla Türkiye'de bölgesel milliyetçiliğin nasıl sona erdiğini de görüyoruz. Bu, bölgesel milliyetçiliğin ortadan kaldırıldığının ifadesidir'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, maliyetlerin artmasına rağmen elektriğe zam yapmamak konusunda gayret ettiklerini ve edeceklerini belirterek, ''Ama zam yapmamız gerektiği anda da, çünkü gelen sinyaller öyle, o zaman bunu milletle paylaşmak durumunda kalacağız'' dedi.

''ASLA MUVAFFAK OLAMAYACAKLAR''

Türkiye'nin kaynak ve imkanlarının Türkiye'ye yeterli olduğunu her fırsatta söylediklerini kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

''Türkiye kaynak ve imkanlarını harekete geçiren bu sağlam siyasi iradeyle her alanda hızla ilerliyor, kalkınıyor. Bu ilerlemeyi durdurmak isteyenler asla ve asla muvaffak olamayacaklardır. Türkiye demokrasiyle büyüyüp güçlenecek, adaletle kalkınarak daha huzurlu, istikrarla, müreffeh bir ülke haline gelecektir. Bu yolda asla geri adım atmayacaktır.''

Yaklaşık 4 yılda ekonominin çok önemli atılımlar gerçekleştirdiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, 2006 yılında ekonominin büyümeye, Türkiye'nin kalkınmaya devam ettiğini söyledi.

''İnşallah yıl sonu itibariyle hedefimizi yakalayacağız. Ekonomimiz daha önce böyle bir büyüme sürecini yaşamadı'' diyen Erdoğan, bugün artık ekonomide istikrar, güven bulunduğunu, en önemlisi sürdürülebilir bir büyüme ortamına kavuşulduğunu ifade etti.

  • MARDİN (A.A)

    "HORTUMLARI KESİNCE OLUYOR"

    2.3 katrilyon lira borçla devraldıkları enerji KİT'lerini kara geçirdiklerini, 3.6 katrilyon dış borucunu ödediklerini ve 1.1 katrilyon vergi ödemesi yaptıklarını anlatan Erdoğan, "Yeni yatırımlar da yaptık, üstelik elektriğe de zam yapmadık. Neden? Kayıp kaçak hırsızlık bitti de onun için. Demek ki dürüst davranınca, hırsızlıktan uzak durup, hortumları kesince bunlar olabiliyor" diye konuştu.

    "YENİ BİR HASANKEYF YARATILACAK"

    Barajın Hasankeyf'e olan etkisini değerlendiren Erdoğan, şunları söyledi:

    "Tarihi ve kültürel mirasın parayla pulla ölçülemeyeceğini en iyi bilenlerdeniz. Ama bu konuyu istismar eden, kendisine rol çıkarmak isteyenler var. Sahip çıkılması bizi memnun eder, ancak niyet başka. Biz tarihi ve kültürel varlıkları asla heba etmeyiz, edemeyiz. Bir yanda Türkiye'nin aydınlık geleceği, bir yanda tarih, kültür dünyanın ortak mirası. Ortak çözüm bulmak zorundayız. Hiçbiri diğeri için feda edilemez. Bunun için alınan krediden 25 milyon Euro bu tarihi varlıklara ayrılacak. Ayrıca 53 milyon dolar bütçe sağlanacak. Yeni bir Hasankeyf'i eserleri farklı bir bölgeye taşıyarak yaratacağız. Ilısu ile Hasankeyf barışık el ele, omuz omuza Dicle'nin kenarında ve üzerinde bir gerdanlık oluşturacak."

  • ANKA


    Yarım asırlık hayal gerçekleşti

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi