T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 8 AĞUSTOS 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Heniye'ye ölüm zarfı

Dokuz yıl önce Hamas liderlerinden Halid Meşal'i zehirlemeye kalkışan İsrail gizli servisi Mossad, bu kez Filistin Başbakanı İsmail Heniye'yi hedef aldı. Heniye'ye gönderilen zehirli zarfı açan 7 görevli fenalaşarak hastaneye kaldırıldı

İsrail bir yandan Lübnan'da kan dökmeyi sürdürürken, diğer yandan Filistin direnişini de kırmaya çalışıyor. Kaçırılan askere karşılık Filistinli 8 bakanı kaçıran İsrail ordusu, Filistin Başbakanı İsmail Heniye'yi de ortadan kaldırmak için yeni bir suikast sistemi denedi. Heniye'ye içinde zehirli tozların bulunduğu bir zarf gönderildi. Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bulunan Filistin Bakanlar Kurulu binasına gönderilen mektubu açan 7 memur fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Tel Aviv'den gönderildiği açıklanan mektubu açan memurların kısa süre sonra başağrısı çekmeye başladığı bildirildi.

TUHAF KOKU KAPLADI

Filistin Başbakan Yardımcısı ve Batı Şeria sorumlusu Nasır Şair, İsmail Heniye'ye gönderilen zarfın açılmasıyla odayı tuhaf bir kokunun kapladığını açıkladı. Şair, şüpheli zarfın Filistin başbakanı ve yardımcısını hedef aldığını açıkladı. Filistinli Başbakan yardımcısı güvenlik güçlerinin olayı aydınlatması için soruşturma açılacağını söyledi. Zarfı açan Filistinli yetkili Abdülbasit Mevtian, zarfın içerisinde turuncu renkli ve keskin kokulu bir kağıt mendil bulunduğunu kaydetti.

MEKTUP TEL AVİV'DEN

Mevtian, zarfın üzerinde Tel Aviv'den gönderildiğini gösteren pul bulunduğunu ifade etti. Olayın ardından bakanlar kurulu binası boşaltıldı. Şüpheli zarftan yayılan koku nedeniyle hastaneye kaldırılan Filistinlilere oksijen verildi. Hastaların şuurlarının yerinde olduğu kaydedildi. Filistinli yetkililer, zarfın içerisindeki maddenin analiz çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Gazze'de yaşayan İsmail Heniye adına Ramallah'taki bakanlar kurulana gelen mektuplar, burada açıldıktan sonra Gazze'ye gönderiliyor.

TEHDİT EDİLİYORDU

Suikast girişimini Gazze'deki parlamento binasında değerlendiren İsmail Heniye ise bu olaya İsrail güvenlik birimlerinin karıştığı olasılığını göz ardı etmediğini söyledi. İsrail güvenlik birimlerinin "tehlikeli bir zihniyet" olduğunu söyleyen Heniye, son olayı İsrail'in kendisini zehirli gazla öldürme girişimi olarak gördüğünü söyledi.

  • RAMALLAH

    Meşal son anda kurtulmuştu

    Hamas'ın siyasi büro şefi Halid Meşal de 1997 yılında Ürdün'deki bürosunda Mossad ajanlarınca zehirlenmeye çalışılmıştı. İki Mossad ajanı zehiri Meşal'e enjekte ettikten sonra korumaları tarafından yakalanmış ve Hamas lideri güçlükle yürüyerek hastaneye kaldırılmıştı. Ürdün Kralı Hüseyin'in yakalanan iki İsrail ajanına karşılık İsrail'den aldığı panzehir, Halid Meşal'i yeniden yaşama kavuşturmuştu. Suikastin ardından Hamas ile Ürdün hükümetinin arası açılmış, baskılar karşısında Kral Hüseyin, Hamas liderini sınırdışı etmişti. Halid Meşal suikastin ardından Katar'a yerleşmişti.

    Arafat kulağından zehirlendi iddiası

    Filistin'in 2 yıl önce ölen lideri Yaser Arafat'ın eski danışmanlarından, Filistin kabine Sekreteri Ahmed Abdürrahman, Arafat'ın kulağına dökülen zehirle zehirlendiğini iddia etti. İsrail basınındaki haberlere göre, Abdürrahman, Londra'da yayımlanan Arap gazetesi El Kuds el-Arabi'ye yaptığı açıklamada, Filistin'in eski liderinin, ölümünden bir yıl önce zehirlendiğini öne sürmüştü. Zehrin verilmesinin ardından, Arafat'ın iki hafta içinde 13 kilo kaybettiğini belirten Abdürrahim, etkisini yavaş yavaş gösteren zehrin, Arafat'ı 2004 Kasımında ölüme kadar götürdüğünü savunmuştu.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi