T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 8 AĞUSTOS 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Terörle anılmak istemiyoruz

Toplum Gönüllüleri Vakfı, Güneydoğu'ya yönelik eğitim programı başlattı. Şırnaklı gençler, Vakıf Başkanı İbrahim Betil ile sanatçılar Serap Aksoy ve Pelin Batu'ya, "Artık terörle anılmak istemiyoruz" diye haykırdılar

Aydın
Demir
Güneydoğulu gençler törerle birlikte anılmaktan büyük tedirginlik duyuyor. Şırnak ve Mardinli gençler, bölgeye öğretmen ve doktorların gelmek istemediğine dikkat çekerlerken, "Biz ülkemizi seviyoruz, neden doktorlar ve öğretmenler buraya gelmek istemiyor" diye serzenişte bulunuyor.

Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde başlattığı eğitim çalışmasını, üniversiteli gönüllü öğrenciler yürütüyor. Proje kapsamında Türkiye'nin değişik üniversitelerinden 15 öğrenci, Şırnak, 20 öğrenci de Mardin'de gönüllü eğitmenlik yapıyor. Valiliklerin tahsis ettiği binalarda yaşları 6 ila 19 arasında değişen genç ve çocuklara tiyatro, yabancı dil, resim, bilgisayar ve üniversiteye hazırlık dersi veren gönüllü gençler, öğrencilerin özellikle bilgisayar kurslarına ilgi gösterdiğini vurguluyor.

Vakfın Şırnak Proje Sorumlusu Amina Yaşin, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi. Yazın tatile gitmek yerine, birikimlerini Şırnaklı çocuklara aktarıyor.

Projenin Mardin Sorumlusu olan İTÜ öğrencisi Hasan Can da, "Bölgeyi hep televizyondan ve gazetelerden izliyordum. Projeye gönüllü katıldım. Bu sayede bölge insanını yakından tanıdım. Mardinli gençlerin ilgisi umduğumuzdan fazla oldu. Ayrıca köklü dostluklar kurma imkanımız da oldu" diyor.

İNADINA OKUYACAĞIZ

Eğitim programı kapsamında Şırnak'a giden Toplum Gönüllüleri Vakfı Başkanı İbrahim Betil ve yönetim kurulu üyeleri ile sinema sanatçısı Serap Aksoy ve Pelin Batu, eğitim gören gençlerle sohbet ettiler. Serap Aksoy'un etrafını saran 13-14 yaşlarındaki kız öğrenciler, erken evlenmek istemediklerini, okumak istediklerini dile getirdiler, sanatçıyı soru yağmuruna tuttular. Evin Uğur (16) adlı lise öğrencisi genç kız, Şırnak'a öğretmen ve doktorların gelmek istemediğinden yakınarak, "Neden öğretmen ve doktorlar bize gelmek istemiyor. Bizim suçumuz ne. Ülkemizi seviyoruz, doktor ve öğretmenlerin buraya gelmek istememesi bizi derinden üzüyor. Biz de insanız ve geleceğimize güvenle katkıda bulunmak istiyoruz. Buraya gelmek istemeyen öğretmen ve doktorların inadına okuyarak, Şırnak'a belediye başkanı olacağım" diye konuştu. Sebahat Osal'ın duygulu konuşması sırasında İbrahim Betil, Serap Aksoy ve Pelin Batu ile diğer katılımcılar göz yaşlarını tutamadı.

TERÖR İSYANI

Meslek Lisesi öğrencisi Sebahat Osal (16), bir ay önce Antalya'ya tatile gittiğini, orada tanıştığı yaşıtlarının Şırnaklı olduğunu söyleyince kendisinden uzaklaştıklarını belirterek, "Biz terörist değiliz. Yaşıtlarımın bana öyle yaklaşmaları beni derinden üzdü, günlerce ağladım. Şırnak deyince herkesin aklına terör geliyor. Oysa biz normal hayatımıza devam ediyoruz. Geleceğe güvenle bakmak istiyoruz. Batısıyla, doğsuyla hepimiz kardeşiz. Buradan Batı'daki arkadaşlarıma sesleniyorum. Hepimiz kardeşiz ve ülkemizin geleceği için hep beraber çalışmalıyız. Birlik içinde bu güzel vatanın geleceğine katkıda bulunmalıyız" dedi.

Meslek lisesi öğrencisi Cetiver Ürkmez de "Her yıl 4-5 dersimiz boş geçiyor. Öğretmenler buraya gelmek istemiyor. Oysa eğitim hepimizin hakkı, bu vatan için dedelerimiz birlikte savaştılar. Buraya öğretmenlerin neden gelmek istemediğini bir türlü anlayamıyorum. Oysa bu güzel vatanımız için hep beraber çalışmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Gönüllü gençler akın akın geliyor

4 yıl önce kurulan vakfın Başkanı İbrahim Betil, Doğu ve Güneydoğulu gençlerin bilgiye susadığını, proje kapsamında Türkiye'nin dört bir yanından gönüllü üniversite öğrencilerinin Van, Mardin, Şırnak, Doğubeyazıt ve Edirne'deki eğitim merkezlerinde kurs verdiğini söyledi. Geziye gönüllü katılan sinema sanatçısı Pelin Batu, "Gençlerin eğitime olan ilgileri beni son derece mutlu etti" derken, Serap Aksoy ise bu tür etkinliklerin artırılması gerektiğini söyledi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi