T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
İ S T A N B U L 8 AĞUSTOS 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

İstanbul 21 renge 'mekan' olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen 'İstanbul- Mekan Tiyatro Festivali' 'IV. Murat' adlı oyunuyla başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen 'Uluslararası İstanbul Mekan Tiyatro Festivali', Topkapı Sarayı'nda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının 'IV. Murat' adlı oyunu sahnelemesiyle başladı. Açılış öncesinde Sultanahmet Meydanı'nda, Anatolia sokak oyunları gurubunun 'İpekten Tiyatroya Yeniden Köprü' adlı gösterisi turistler ve çocukların büyük ilgisini çekti.

Topkapı Sarayı Bab-üs Selam Kapısı'nda gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Meclisi 2. Başkan Vekili Ahmet Selamet, İstanbul'da kültür-sanat adına güzel ve mutlu bir günün idrak edildiğini belirterek, "Dünyanın en önemli tiyatro festivallerinden biri olmaya aday olan bu yılki festivale 21 ülkeden tiyatro grupları katılıyor. Bulunduğumuz coğrafyada yaşanan savaş dolayısıyla bu yıl festivalimiz 'barışa yeniden köprü' sloganıyla gerçekleştirilmektedir" şeklinde konuştu.

İSTANBUL EŞSİZ BİR SAHNE

Ahmet Selamet, İstanbul'un, tarihi eserleri ve doğal güzellikleriyle eşi benzeri olmayan bir sahne olduğunu ifade ederek, "İstanbul, adı bu yıldan itibaren kültür ve sanatla aılacak" dedi. Konuşmanın ardından Turan Oflazoğlu'nun yazdığı, Engin Uludağ'ın yönettiği 'IV. Murat' adlı oyun İstanbul Büyükşehir Belediyesi ŞehirTiyatroları tarafından sahnelendi.

Arnavutluk, Azerbaycan, KKTC, Irak, Makedonya, Rusya, Litvanya, Bosna-Hersek, Sırbistan, Suriye, İran, Pakistan, Macaristan, Bulgaristan ve Kırgızistan'ın aralarında bulunduğu ülkelerden tiyatro ekiplerinin katıldığı festival, 16 Ağustos'ta bitecek. Ana mekanı Galata olarak belirlenen festivalde, Sultanahmet, Ihlamur Kasrı ve bu yıl ilk kez Aya İrini, Taksim Meydanı ve Kağıthane'deki Sadabad da temsillerin mekanı olacak.

  • HÜSEYİN İSTEMİL

    SULTANAHMET'TE İLGİNÇ GÖSTERİ

    21 ülkeden tiyatro gruplarının katıldığı festival, Sultanahmet Meydanı'nda, Anatolia sokak oyunları gurubunun 'İpekten Tiyatroya Yeniden Köprü' adlı gösterisiyle başladı. Renkli görüntülere sahne olan gösteriye turistler ve çocuklar büyük ilgi gösterdi.


    Nostalji rüzgarı Avcılar'da esti

    Avcılar Belediyesi'nin bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği 1. Uluslararası Parlayan Yıldız Festivali muhteşem bir açılışla başladı. Festival ritim gurubunun şovuyla başladı. Vatandaşlar darbukaların ve Türk Halk oyunlarının ritmiyle coştu, müzik eşliğinde halay çekip göbek attı. Festivalde sahne alan nostalji kraliçesi Muazzez Ersoy, konserde Avcılar halkına unutulmaz saatler yaşattı. Ersoy, eserlerini sevenleriyle birlikte seslendirirken, unutulmaz Samanyolu şarkısını söylediği sırada tüm izleyenler çakmaklarının ateşiyle sanatçıya eşlik ettiler.

    GENÇ BAŞKAN SANATÇIYI ŞAŞIRTTI

    Muazzez Ersoy, Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'yi ise genç yaşta olması sebebiyle güçlükle tanıdı. Ersoy, "Bu kadar genç insanların bizleri yönetmesi beni çok mutlu ediyor. İnanın genç olduğunuz için zor tanıdım" dedi. Festivalin açılış konuşmasını yapan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, "Bir Çin atasözü vardır; 'Gülmesini ve eğlenmesini bilmeyenler, festivale katılmasın' der. Görüyorum ki, eğlenmesini bilen tüm Avcılar halkı bu gece burada" dedi.

  • İSMAİL ZELVİ


    Sağanak yağış rahatlatacak

    İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul genelinde bugün öğle saatlerine kadar kısa süreli gök gürültülü sağanak yağış beklediklerini bildirdi. Yıldırım, yaptığı açıklamada, İstanbul'da semt semt değişen sıcaklıkları ölçtüklerini ifade ederek, dün Şile, Göztepe, Bakırköy, Samandıra ve Eminönü'de 29, Pendik, Kartal ve Sarıyer'de 31 derece sıcaklık ölçüldüğünü söyledi. Yüzde 50-60 civarında nemle birlikte bugün hissedilen en yüksek sıcaklığın 33 derece olduğunu bildiren Yıldırım, bugün beklenen en yüksek sıcaklığın ise 29 derece olduğunu dile getirdi. Yıldırım, kent genelinde bugün öğle saatlerine kadar kısa süreli gök gürültülü sağanak yağış beklediklerini ifade ederek, "Yağış geceden sabaha geçerken de görülebilir. Bu da İstanbulların kısa süreli olarak rahatlamasına yol açacak" dedi.


    Kocasinan çayırı pehlivanları ağırladı

    Bahçelievler Belediye Başkanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kocasinan Yağlı Güreşlerinin 13.'sü gerçekleşti. Çekişmeli geçen güreşler sonunda, geçen yılın Kırkpınar ikincisi Ekrem Yavuz, rakibi Mükerrem Kıyı'yı sayıyla yenerek Başpehlivan oldu.

    Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu açılışta yaptığı konuşmasında, "Tarihi Kırkpınar güreşlerimizin ardından en kapsamlı yağlı güreş organizasyonlarından biri haline gelen Kocasinan Yağlı Güreşleri'mize ilgi her geçen yıl artıyor. Sporun her dalına olduğu gibi Ata yadigarı güreşlerimize desteğimiz bundan böyle de sürecektir" dedi.

  • İSMAİL ZELVİ

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • Yöneten:
    SEDAT BAKICI

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi