T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
A N K A R A ' D A   Ş A F A K 12 HAZİRAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

ANKARA'DA ŞAFAK
Bilal ÇETİN - Abdülkadir SELVİ

Kulislerde yeni senaryolar!

Başkent kulislerinde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaştıkça anayasal yetkilerini sonuna kadar kullanarak, görevden ayrılmadan önce AK Parti hükümetine bir son dakika golü atacağı konuşuluyor. Duyumlara göre Sezer, Çankaya Köşkü'nden ayrılmadan önce devletin önemli kurumlarına kendi atadığı isimleri istifa ettirecek. Bunların arasında emeklilik yaşı yaklaşmış olanlara öncelik verecek. Kulislerde konuşulanlara göre, Sezer'in istifa ettireceği isimlerin başında YÖK Başkanı Erdoğan Teziç geliyor. Teziç'in görev süresi Aralık 2007'de sona eriyor. Sezer, Teziç'i 2007'nin Mart veya Nisan aylarında istifa ettirip yerine 4 yıllık yeni YÖK Başkanı'nı atayacak. Sezer, kendisinin atadığı Anayasa Mahkemesi, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerinden emeklilikleri yaklaşanları da istifa ettirecek. Sezer'in istifa ettireceği isimler arasında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı da bulunuyor. Sezer bu isimler yerine yeni isimleri atayarak kendisinden sonra gelecek Cumhurbaşkanı'nın bu makamlara atama yapmasını engelleyecek.


Charlie'nin Melekleri'ne döndük

ATO'nun kuruluş yıldönümü etkinliklerinde bakanlar ve liderler için ayrı bir masa hazırlanmıştı. Adalet Bakanı Cemil Çiçek, DSP lideri Zeki Sezer, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, SP lideri Recai Kutan ve BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu VIP masanın konuklarıydı. 'Lider çok ancak haber yok' durumu olunca, gazeteciler masanın etrafından ayrılmıyorlardı.

Siyasiler yer sofrasını andıran masada otururken kameramanlar, foto muhabirleri ve muhabirleri ise onların önünde bir medya seti oluşturmuştu. İşte Sinan Aygün böyle bir ortamda sesini siyasilere duyurmak üzere kürsüye çıkınca, renkli benzetmeleri ile ünlü Adalet Bakanı Cemil Çiçek, "Çarli'nin meleklerine döndük" dedi. O sırada masada bulunanlar Cemil Bey'e tuhaf bir şekilde bakmaya başladılar. Hani doğrusu içlerinde Charlie'nin Melekleri'ne benzeyen pek yoktu. Çiçek, "Hani, Charlie de meleklerini göremiyor da ancak mesaj gönderiyor ya, biz de başkanı göremiyoruz" diye durumu izah etti.


Baykal, Erdoğan'ı yine yanıltmadı...

Meclis'te Yaşar Yakış'ın başkanlığında 'Diyalog Grubu' oluşturuldu. Grubun amacı kriz konusu olan sorunları diyalog yoluyla aşmaktı. Diyalog Grubu'nun CHP'li üyeleri Baykal'a muhalif isimlerden oluşuyordu. Bülent Tanla, Zeynep Damla Gürel, Yüksel Çorbacıoğlu ve Ersin Arıoğlu grupta yer aldı.

Deniz Baykal'a 'Diyalog Grubu'nun kurulacağına ilişkin bilgi de verilmişti.

Başbakan Erdoğan 'Diyalog Grubu'na destek verdi. Grubu kurulduğu gün kabul ederek sohbet etti. Erdoğan Diyalog Grubu'yla görüşmesi sırasında "Sayın Deniz Baykal'la diyalog nasıl olacak merak ediyorum. Siyasetçilerin hakaret etmemesi ve belden aşağı vurmaması lazım. Ama Sayın Baykal tam tersini yapıyor. Bu üslupla diyalog nasıl sağlanacak bilemiyorum" diye konuştu.

Baykal, 24 saat geçmeden Erdoğan'ı haklı çıkarttı. Baykal diyaloga kapılarını kapattı. Diyalog Grubu'nun randevu talebine cevap vermedi. CHP grup yöneticilerine "Milletvekilerimiz bu gruptan çıksın" talimatı verdi. Diyalog Grubu başlamadan bitmiş oldu.


Kamuda 'hakimlere ek zam' rahatsızlığı

Hükümet hakim ve savcılara zam yapılmasına ilişkin kanun tasarısını Meclis'e gönderdi.
Ancak hakim ve savcılara yönelik tasarı bürokraside rahatsızlığa neden oldu. Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay başkanlarına yapılacak zamla bu kişilerin maaşlarının Başbakanlık Müsteşarı'nın maaşını bile geçeceğine dikkat çekiliyor.

Kamu çalışanlarının maaşlarıyla ilgili düzenlemenin Personel Reformu ile yapılacağı bekleniyordu. Ancak hakim-savcıların maaşlarına zammın Meclis'e gönderilmesi bürokrasideki mühendis, avukat, müfettiş, uzman ve subay-astsubay ve polisler arasında rahatsızlık meydana getirdi. Bürokrasideki diğer kesimler rahatsızlıklarını faks ve e-mail yoluyla milletvekillerine iletiyor. Bakalım, zam krizine nasıl çözüm bulunacak?


Uçan tavuk, beğendili hindi...

Meclis lokantasında son zamanlarda değişik isimlerde yemekler çıkmaya başladı: Uçan tavuk, yoğurtlu kuzu kebab, pideli kuzu kızartma, antepfıstıklı piliç sarma, beğendili hindi kızartma!.. Yemek isimlerindeki çeşitlilik vekillerin de dikkatini çekti. AK Parti İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz, "Bu garip garip yemek isimlerini nereden buluyorsunuz" diye sormadan edemedi. Yetkililerin verdiği cevap ise oldukça enteresandı: Milletvekilleri hergün aynı yemekler çıkıyor diye şikayet ediyordu. Biz de yemeklerin isimlerini değiştirme yolunu seçtik!


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi