T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 17 HAZİRAN 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Ömer Şerif, Kur'an'ı öğreten bilge Türk rolünde

Musevi bir çocukla yaşlı bir Türk bakkalın dostluğunu anlatan İbrahim Bey ve Kuran'ın Çiçekleri ekranda. Ömer Şerif'in başrolünü üstlendiği filmde, yaşlı adam genç dostuna Kur'an'dan yola çıkarak yaşam, aşk ve mutluluğu anlatıyor.

Popüler Fransız romancı Eric-Emmanuel Schmitt'in aynı adlı romanından uyarlanan ve Mısırlı ünlü aktör Ömer Şerif'in başrolünü üstlendiği İbrahim Bey ve Kur'an'ın Çiçekleri adlı film bu akşam ekrana geliyor. Ömer Şerif'e 2003 Venedik Film Festivali'nde En İyi Aktör ödülünü kazandıran film, 1960'ların Fransasında geçiyor. Alt sınıftakilerle, çeşitli dinlerden ve etnik gruplardan olanların beraber yaşadığı Paris'in bir semtinde geçen film, genç bir Musevi çocukla yaşlı bir Türk bakkalın kurduğu dostluğu anlatıyor. Mahallede Arap olarak bilinen İbrahim, ailesini kaybeden genç dostuna, Arap ve Müslüman olmanın farklarını öğretirken, Kuran'dan yaşam, aşk ve mutlulukla ilgili öğütler veriyor.

İBRAHİM KÜÇÜK DOSTUNU ÜLKESİNE GÖTÜRÜYOR

Filmin konusu kısaca şöyle: Ergenlik çağındaki Moses annesi ve erkek kardeşi tarafından terk edilince, depresif babası ile beraber yaşamak zorunda kalır. Mahalledeki İbrahim Bey'in bakkalını ziyaret ederek zamanını geçiren Moses'ın kendisine yol gösteren ve destekleyen birine ihtiyacı vardır. İbrahim sakin ve ilginç bir adamdır ve göründüğünden daha çok şeyin farkındadır. Bir süre sonra Moses'ın babası intihar eder ve İbrahim onu evlat edinir. İbrahim, Moses'a hayatı, İslamiyet'i, aşkı, mutluluğu anlatırken, sonunda bir gün bakkala kilidi vururlar, kırmızı bir spor araba ile Avrupa'yı geçerek İbrahim'in ülkesine, mevlevî dervişlerinin döndüğü, çiçeklerin, şiirin ülkesi olan Türkiye'ye giderler. İbrahim burada Moses'a hayatı, şiiri, dindarlığı, meditasyonu, Kur'an'ı, dansın duygusal mantığını ve basit güzelliklere değer verebilmeyi öğretecektir.

İBRAHİM BEY VE KURAN'IN ÇİÇEKLERİ
Orj Adı: Monsieur Ibrahim et les Fleurs Du Coran, Yön: François Dupeyron Oyn: Omar Sharif, Pierre Boulanger, Gilbert Melki,
ATV / 20.30


HAYAT TÜRKÜSÜ
Gerçekleri öğrenen Kumru Hayat'a silah çekiyor

Devin Özgür Çınar ve Tolga Evren'in rol aldığı dizide , Leyla ve Kumru birbirini tanımıştır. Kumru o anda her şeyi anlar. Hayat, Gülcihan'ın ve oğlu Ömer'i öldüren adamın kızıdır. Hayat da duyduklarına inanamaz. Kumru ile yüzleşmek ister. Kumru ise Hayat'a silah çeker ve silahı ateşler. Hayat yere düşer.
TRT 1 / 20.05


CENNET MAHALLESİ
Kumarbaz Turgut'un ipliği pazara çıkacak mı

Melek Baykal ve Alişan'ın rol aldığı dizide, meşhur kumarbaz Sinek Turgut, Sultan'ı istemeye gelir. Pembe, Turgut'un kumarbaz olduğuna inanmayınca bunu ispatlamak Beter'le Ferhat'a düşer. Bu arada Ethem'in para kasası soyulur, tüm deliller Ferhat'ın aleyhine olunca Ferhat tutuklanır. Hırsızı bir tek Pembe görür.
SHOW / 20.15


KAYBOLAN YILLAR
Ezel çocuğu ile ilgili son kararını veriyor

Saruhan Hünel ve Yeşim Büber'in rol aldığı dizide Esmer ve Ali, Ezel yüzünden kavga ederken Ezel onları ayırmaya çalışır ve bu sırada düşüp bayılır. Hastaneye kaldırılan Ezel bu olaydan sonra bebeği ile ilgili son kararını verir. Bu arada Esmer'e kurulan tuzakta Eyüp yaşamını kaybeder.
STAR / 21.40


Seçmen tercihleri araştırması masada

Tayfun Ertan'ın sunduğu Söz Sizde'de Işık ve Sabancı üniversitelerinin yaptığı Türkiye'nin sosyal tercihleri araştırması değerlendiriyor ve araştırmadaki; Seçmen kitlesinin eğilimleri nasıl şekilleniyor? Demokrasiye verilen destek hangi düzeyde? Toplumsal kurallara uyum içinde yaşama eğilimi ne derecede güçlü? sorularına verilen cevaplar ele alınıyor.
Cnn Türk / 22.00


Başarılı öğrencilere ekrandan destek var

Güzel sanatlar fakültelerinin öğrencilerinden gelecek vaadedenlerin çalışmalarına yer verilen Ben Yaptım Olmuş mu?'da DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü öğrencisi Ethem Onur Parlak, çalışmaları, dersleri, sosyal yaşantısı ile ekranda yer alıyor. Parlak'ın arkadaşları ve öğrentmenleriyle yapılan röportjlara yer veriliyor.
TRT 2 / 14.35


Türkçe, bir dünya dili haline gelecek mi

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatı'nın final gecesi izleyiciyle buluşuyor. Olimpiyatta bir araya gelen 84 ülkeden 355 öğrenci Türkçe'nin İngilizce veya Fransızca gibi bir dünya dili haline gelebileceği yönünde ümit veriyor. Programda 355 öğrencinin Türkçe konuşma yarışına yer veriliyor.
SAMANYOLU / 21.45


Öldüren Hatıralar
Bir akıl hastanesi sakinleri göreve yeni atanan müdürünü beklemektedir. Doktor Ballantine'in gelişiyle merakları bir kat daha artan hastane sakinleri, doktorun kimi tuhaf hallerine anlam vermekte zorlanır, hatta onun katil olduğunu ileri sürenler bile olacaktır.
Orj Adı: Spellbound, Yön: Alfred Hitchcock Oyn: Ingrid Bergman, Gregory Peck, Michael Chekhov, Leo G. Carroll, Rhonda Fleming
Cnbc-e / 19.05

Kaçaklar
İki tehlikeli mahkum aynı koğuşa konulur. Etraflarını çeviren düşmanlara karşı vahşi bir yarışa itilirler. Bulundukları hapishanedeki gangsterlerden kaçmayı başaran mahkumlar kendilerini kelepçelenmiş ve birbirlerini boğazlamaya hazır olarak bulurlar.
Orj Adı: Fled, Yön: Kevin Hooks, Oyn: Laurence Fishburne, Stephen Baldwin, Salma Hayek, Will Patton, Robert John Burke
TGRT / 19.30

Jaws 3
Su Dünyası dalgıçlarından Shelby esrarengiz bir biçimde ortadan kaybolur. Herkes panik içindeyken Micheal ve Kathryn yavru bir balina bulurlar ve eğitmek üzere Su Dünyasına getirirler. O sırada Shelby vücudu parçalanmış bir şekilde bulunur.
Orj: Jaws 3 Yönetmen: Joe Alves Oyn Oyn: Dennis Quaid, Louis Gossett, Bess Armstrong Türü: Macera- Gerilim
ATV / 22.45

Son Kaçak
Bir grup soyguncu son soygunlarını yüzlerine bulaştırdıktan sonra kaçarken içlerinden biri, iyice çıldıran psikopat liderleri Graff'ı vurur. Graff hayatta kalmayı başarır ve intikam yemini eder ve soyguncuları yakalamak için askeri müfrezeye katılır.
Orijinal Adı: Last Outlaw, Yön: Geoff Murphy, Oyn: Mickey Rourke, Dermot Mulroney, Ted Levine, John C.McGinlay
TV 8 / 23.00

Savaş Yılları
İnsan Hakları alanında hatırlanmak yerine ABD'nin tarihinde başarısız bir savaşın sembolü haline gelen bir adamın öyküsünün anlatıldığı filmde, Beyaz Saray'ın Başkanı Lyndon B. Johnson ve danışmanları Vietnam'daki savaşın mücadelesini veriyor.
Orj Adı: Path To War Yön: John Frankenheimer Oyn: Michael Gambon, Donald Sutherland TRT1 / 00.55


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 448 90 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00
TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
KON TV: (0332) 444 01 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi