T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 8 MART 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Miray'ın gözü ilk 500'de

Miray Kozmetik A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Seyfettin Ünler, "2010'a kadar borsaya açılarak asıl hedefimiz olan Türkiye'nin ilk 500 firması arasına gireceğiz" dedi

  • KENAN TOKGÖZ / İZMİR
    Miray markasıyla kısa sürede Türkiye'ye hızla yayılan ve dünyaya açılan firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Seyfettin Ünler, her yıl yaklaşık yüzde 100 büyüdüklerine işaret ederek, "Kozmetik piyasası bu hızlı büyümemize alıştı. 2010 yılına kadar borsaya açılarak asıl hedefimiz olan Türkiye'nin ilk 500 firması arasına gireceğiz" dedi. Genç bir firma olmasına karşın, kozmetik sektöründe kısa sürede önemli bir yer edinen Miray Kozmetik A.Ş., sektöre getirdiği çağdaş bakış açısı ve yenilikçi yaklaşımlarıyla her geçen gün daha da büyüyor. Kolonya üretimi ile başladığı faaliyet serüvenini bugün ıslak havlu, sıvı sabun, oda-oto parfümleri, ıslak mendil, tıraş losyonu, saç spreyi, tıraş kolonyası, kolonyalı mendil, gül suyu ve aseton üretimiyle genişleterek sürdüren Miray Kozmetik, 2006'da jöle, şampuan, bay-bayan parfümü ve duş jeli pazarında da iddialı ko-numa gelmeyi hedefliyor. 1998'den bu yana Miray markasıyla öne çıkan firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Ünler, bu kadar kısa sürede hızlı mesafe almalarının sebebini "Disiplinli çalışmak, iyi niyetli ve dürüst olmak" şeklinde açıklıyor. Her yıl yaklaşık yüzde 100 büyüdüklerinin altını çizen ve "Kozmetik piyasası bizim bu hızlı büyümemize alıştı" diyen Seyfettin Ünler, asıl hedefinin 2010 yılına kadar borsaya açılarak, Türkiye'nin ilk 500 firması arasına girmek olduğunu söylüyor.

    2006'DA 5 YENİ ÜRÜN

    Miray Kozmetik, şu an İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki modern tesislerinde kalitesinden taviz vermeden üretimini ve ürün yelpazesini genişleterek sürdürüyor. Ürünlerinde kaliteyi esas aldıklarını belirten ve "Bu kalite anlayışımızdan da hiçbir koşulda taviz vermedik ve vermeyeceğiz" diyen Ünler, 2006'da kaliteli 5 yeni ürünü ön planda tutarak jöle, şampuan, bayan-erkek parfümü ve duş jeli pazarında da iddialı konuma gelmeyi hedeflediklerini söyledi.

    Yeni yıldaki amaçlarının yeni ürünleri kalite ve fiyatıyla piyasaya kabullendirmek olacağını ifade eden Ünler, "Bu üretimi kendi kalıp ve modellerimizle yapacağız. 2006'da satışa sunacağımız yeni ürünlerimiz yine en üst kalitede, fiyatları çok uygun olacak ve bu ürünleri sürekli geliştireceğiz" diye konuştu.

    Ünler, kaliteyi yüksek tutmak için AR-GE çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve modern bir ortamda profesyonel insanlarla çalıştıklarını belirtti.

    İHRACAT ATAĞINA KALKTI

    Seyfettin Ünler, dış pazarda ABD, Almanya, Mısır, Fas, İran ve Tunus gibi ülkelere ürünlerini sattıklarını, kısa zamanda ihracat ağlarını daha da genişleteceklerini de vurguladı. Ünler, "12 ayrı ülkeye ihracat yapıyoruz. ABD'ye kadar mallarımız gidiyor. Ayrıca dolaylı olarak Almanya'ya da mal gönderiyoruz. Önümüzdeki yıllarda ihraç ettiğimiz ülke sayısını 50'ye çıkarmayı planlıyoruz. Şu anda en fazla ihracatımızı İran'a yapıyoruz" dedi.

    SEKTÖRÜN YÜKSELEN YILDIZI

    Seyfettin Ünler, "İlk satış ağımızı Ege bölgesinde başlattık. Şimdi Türkiye'nin dört bir köşesine satışımız var. İstanbul'da bölge müdürlüğümüz var. Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu'da distribütörlerimiz ve bayilerimiz var. Ürünlerde pazar payının yaklaşık % 10'u bizde" dedi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi