T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 8 MART 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Büyükanıt'ın başını Ali Kaya ağrıttı

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Orgeneral Büyükanıt hakkında 'evrakta sahtecilik' suçlamasıyla Genelkurmay Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmasına yol açan 'sahte belge'nin, Şemdinli olaylarıyla ilgili olarak hakkında müebbet hapis istenen Ali Kaya tarafından hazırlandığı ortaya çıktı

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Yaşar Büyükanıt hakkında 'evrekta sahtecilik' suçlamasıyla Genelkurmay Savcılığı'na suç duyurusunda bulunurken, Yeni Şafak Büyükanıt'ı zora sokan belgeyi ele geçirdi. Şemdinli'de meydana gelen patlamayla ilgili olarak hakkında müebbet hapis istenen Ali Kaya tarafından hazırlanan ve Diyarbakırlı işadamı Mehmet Ali Altındağ'ın çocuklarının PKK'ya 350 bin mark yardımda bulunduğunu iddia eden belge hakkında, Diyarbakır DGM'de açılan davada beraat kararı verildi. Yaşar Büyükanıt'ın komutan olduğu 7. Kolordu Komutanlığı tarafından savcılığa gönderilen belgenin teröristlerle çatışmada ele geçirildiğinin belirtilmesine rağmen mahkeme çatışmada teröristlerin üzerinde böyle bir belgenin ele geçirilmediğini ortaya çıkardı. Altındağ kardeşlerin PKK'ya yardım ettiğine ilişkin belge 'kişiye özel' ibaresiyle DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Belgede "Kolordu Komutanı namına" ifadesi geçerken, o dönemde 7. Kolordu Komutanlığını Yaşar Büyükanıt yapıyordu.

DGM 'BELGELER SAHTE' DEDİ

Diyarbakır DGM'de Altındağ kardeşler ile ilgili açılan davada beraat kararı verildi. Kolordu Komutanlığı tarafından gönderilen yazıda belgelerin çatışmada ele geçirildiği belirtilmesine rağmen mahkeme kararında, "Sanıkların örgüte yardım ettikleri hususunda 5.6.1998 tarihinde Kulp ilçesinde Seyda Mahallesi'ndeki çatışmada 7 teröristin öldüğü ve Koçerin (KOD) isimli terörist üzerinde bulunanan örgütsel dokümanların mahiyet ve ele geçişine dair Kulp Tabur Komutanlığı'nın 4.12.1998 tarihli yazısında (...gerek Koçeri adlı ölü beyan teröristin ve gerekse diğer teröristlerin üzerinde herhangi bir silah, malzeme ve döküman ele geçmemiştir...) şeklinde cevap verilmiştir, Lice 2. İç Güvenlik Tugay Komutanlığı'nın 7.1.1999 tarihli yazısında örgütsel doküman bulunduğunun belirtildiği, görülen dosyada uzun araştırmalardan sonra belgenin aslı gönderilmiştir" ifadelerine yer verildi. Mahkemenin, iki çelişkili ifade karşısında sözkonusu belgenin sanıkların PKK'ya yardım ettiğine delil teşkil edemeyeceğine karar vererek Altındağ kardeşleri beraat ettirdiği ortaya çıktı. DGM'nin bu kararı Yargıtay 9. Dairesi tarafından onaylandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Dairesi de sözkonusu belgedeki yazıların sahte olduğuna karar verdi.

İŞTE O BELGE

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Dairesi, işadamı Mehmet Ali Altındağ'ın oğulları Selahattin ve Mehmet Emin Altındağ'ın PKK terör örgütüne 350 bin mark yardımda bulunduğuna ilişkin belgedeki yazıların sahte olduğunu açıklamıştı. Belgede PKK'nın amblemi yer alırken, altında ise 'Amed Eyalet Komutanlığı' imzası bulunuyor.

Paşa'yı suçlamadım

Şemdinli iddianamesinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve diğer sanıklara yönelik suçlamaların temel dayanağı olan işadamı Mehmet Ali Altındağ, "Ben Paşa'yı suçlamadım. Asıl yapmak istediğim, Büyükanıt Paşa'nın adını kullanarak, sahte belge düzenleyenlerin ipliğinin ortaya çıkarılmasıdır. Şahsıma yönelik girişilen kirli organizasyondaki kişiler onu adeta kendilerine kalkan yaparak bu işleri yaptılar. Astsubay Ali Kaya ile beraberindekiler beni PKK veya Hizbullah ile karşı karşıya getirmek istediler ve bu nedenle sahte belgeler ürettiler" dedi. Diyarbakır'da görev yaptığı süre içerisinde zaman zaman Büyükanıt ile görüşmelerde bulunduğunu hatırlatan Altındağ, şöyle konuştu: "Başsavcılığa verdiğim ifade de Büyükanıt'ı suçlamadım. Ancak Yaşar Paşa 7. Kolordu Komutanlığı yaparken bu tür yasa dışı işler oldu. Beni gözaltına aldıklarında bana verdikleri ve benim PKK'ya yardım ettiğime dair hazırlanan yazılarda hep şu ifade vardı. 'Paşa adına'."

  • HABER MERKEZİ / ANKARA


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi