T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 8 MART 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Gurbetteki beyinlerin gözü Başbakanlık'ta

Yüksek lisans ve doktora yaparken devlet bursunu geri ödeyemediği için Türkiye'ye dönemeyen binlerce akademisyenin borçlarına indirim için bugün Başbakanlık'ta 3 bakanlığın bürokratları bir araya gelecek. 1929 tarihli "Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanun"un değiştirilmesi teklifi doğrultusunda, Maliye ve Dışişleri Bakanlığı görüş bildirecek. 77 yıl sonra yasanın değiştirilmesiyle önceki yıllarda, yurtdışında lisansüstü öğretim gören öğrencileri mağdur eden geri çağırma da kalkacak. Maliye uygun görürse Milli Eğitim Bakanlığı faizlerin makul bir seviyeye indirilmesini yeni kanuna yerleştirecek.

  • YAKUP BULUT / ANKARA


    RTÜK'ten 3 kuruluşa Kürtçe yayın izni

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), "Kürtçe yayın" yapmak için başvuruda bulunan Diyarbakır'da yayın yapan Gün TV ile Söz TV ve Şanlıurfa'da yayın yapan Medya FM Radyo'ya yayın izni verdi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, başvuruda bulunan 3 kuruluşa yayın izni verilmesini kararlaştırdı. Türk vatandaşlarının Günlük Yaşamlarında Geleneksel Olarak Kullandıkları Farklı Dil ve Lehçelerde Yapılacak Radyo ve Televizyon Yayınları Hakkında Yönetmeliğin 5. maddesinin 4. fıkrası, "radyolar için günde 60 dakikayı aşmamak üzere haftada toplam 5 saat, televizyon kuruluşları için ise günde 45 dakikayı aşmamak üzere haftada toplam 4 saat yayın yapabileceğini" öngörüyor.


    Bayrak saldırganı 6 kişi yakalandı

    Denizli'de, bir ilköğretim okulunun direğindeki Türk Bayrağını indirerek yaktıkları ve okulun duvarına yazı yazdıkları iddiasıyla 5'i öğrenci 6 kişi yakalandı. Merkeze bağlı Kayhan Beldesi'ndeki Mehmet Atmaca İlköğretim Okulu'nun bahçesine gelen kişiler, direkte asılı olan Türk Bayrağı'nı indirerek yaktı. Zanlılar, daha sonra okulun bahçe duvarına çeşitli yazılar yazarak kaçtılar. Güvenlik güçlerince başlatılan soruşturma kapsamında, Mehmet Atmaca İlköğretim Okulu Öğrencileri, S.A. (15), D.A. (15), C.K. (12), S.Ç. (15), B.T. (14) ile öğrenci olmayan G.B. (18) yakalandı.


    'ŞİDDET'LE ANILAN MALATYA YUVASINA 'SEVGİ' ADI VERİLDİ

    Geçen yıl Ekim ayında, çocuklara uygulanan şiddet olaylarıyla gündeme gelen Malatya Çocuk Yuvası'nın adı "0-6 Yaş Sevgi Çocuk Yuvası" olarak değiştirildi. Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, şiddet olaylarının yuvayla ilgili olumsuz bir imaj oluşturduğuna işaret ederek isim değişikliğinde bu imajın düzeltilmesinin amaçlandığını ifade etti. Çocuk yuvasında şiddet olaylarının yeniden yaşanmaması için gerekli önlemleri alacaklarını dile getiren Konan, şunları kaydetti: "Olumsuz ve kötü günler geride kaldı. Geçmişe değil, geleceğe bakıyoruz. Yepyeni bir başlangıç yaparak, çocukların sevgi ve şefkat ortamında büyümesini sağlayacağız."

  • MALATYA


    İçişleri'nden, Şemdinli soruşturmasına iade

    İçişleri Bakanlığı, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, bazı sivil toplum örgütlerinin talebi üze-rine gönderdiği, Şemdinli olaylarıyla ilgili soruşturma izni talep eden yazısını, 15 gün içinde 2. kez iade etti. Alınan bilgiye göre, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde 9 Kasım'da meydana gelen olaylarla ilgili, eski Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz ile İl Jandarma Alay Komutanı Albay Erhan Kubat ve eski Şemdinli Kaymakamı Mustafa Cihat Feslihan hakkında soruşturma izni talebini içeren yazısı, İçişleri Bakanlığı'nca 2 Mart Perşembe günü tekrar iade edildi. Öte yandan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na konuyla ilgili henüz bir dosya ulaşmadığı öğrenildi.

  • ANKARA


    Cizre Belediye Başkan Yardımcısı gözaltında

    Şırnak'ın Cizre ilçesinde Garnizon Komutanı'nın aracına düzenlenen saldırı ile ilgili Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Abdulkadir İnedi gözaltına alındı.Cizre'nin Cudi Mahallesi İdil Caddesi'nde 2 Şubat Perşembe günü Cizre Garnizon Komutanı Mehmet Kınacı'nın makam aracına düzenlenen saldırı ile ilgisi olduğu iddia edilen Cizre Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdulkadir İnedi yapılan istihbari çalışmalar sonucu gözaltına alındı. İnedi'nin sorgusu devam ediyor.

  • ŞIRNAK


    Öğrenciler arasında tartışma: 2 yaralı

    Hakkari'de öğrenciler arasında çıkan kavgada, 2 öğrenci yaralandı. Hakkari Lisesi'ne 300 metre uzaklıktaki Altay Caddesi'nde bir grup öğrenci, henüz belirlenemeyen nedenle tartıştı. Tartışmanın taşlı sopalı kavgaya dönüşmesi üzerine, okuldaki öğretmenler olaya müdahale etti. Kavgada, öğrenciler M.A ve N.D. yaralandı. Öğrenciler, Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

  • HAKKARİ


    Polise bilgi veren hırsıza işkence

    Samsun'da güvenlik güçlerine başvuran hırsızlıktan sabıkalı bir kişinin polise bilgi verdiği gerekçesiyle arkadaşlarının kendisine işkence yaptığını iddia etmesi üzerine başlatılan çalışmalarda gözaltına alınanların sayısı 9'a yükseldi. Polis, daha önce yakalanan 8 kişinin ardından B.Ç'yi de gözaltına aldı. Zanlılarla birlikte fotoğraf makinesi, oto teybi, çeşitli giysiler, kurusıkı tabanca ile kesici aletlere el kondu.

  • SAMSUN


    3 hafta sonra batan römorktan ceset çıktı

    İzmir Limanı'nda 3 hafta önce, yük gemisini yanaştırırken pervanesine halat dolanması sonucu batan römorkörün denizde kaybolan makine dairesi çalışanı Mustafa Karahan'ın (32) cesedi bulundu. İzmir Limanı'nın 18 numaralı rıhtımı yakınındaki deniz yüzeyinde bir ceset gören vatandaşlar, polise haber verdi. Olay yerine gelen Deniz Şube Müdürlüğü'ne bağlı Sualtı Grup Amirliği'nde görevli dalgıç polisler, bir kısmı çürümüş cesedi karaya çıkardı.

  • İZMİR


    Bunalım geçirdi, canına kıydı

    İzmir'in Buca ilçesinde, başından silahla vurulmuş halde bulunan ve hastanede ölen polisin intihar ettiği bildirildi. Ufuk Mahallesi'ndeki evden silah sesi duyanların ihbarı üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri, meslektaşları Muharrem Karakaya'yı (34) başından silahla vurulmuş olarak buldular. Hastaneye kaldırılan Karakaya tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Sarıkaya'nın dün bir motosiklet hırsızını suçüstü yakaladığı bildirildi.

  • İZMİR


    Halk otobüsü şoförü gasp edilip öldürüldü

    Mersin'de, bir halk otobüsü şoförünü kaçıran kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler, boğazını keserek öldürüp, parasını alarak kaçtılar. Jandarma ekipleri, Mustafa Yılmaz'ı (47), merkeze bağlı Camili Köyü yakınlarındaki üzüm bağında, boğazı kesilip, çeşitli yerlerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde buldu.

  • MERSİN


    Kömür sobasına iki kurban daha

    Nevşehir'de 2 kişi, kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, Herikli Mahallesi'nde Güldane Develi (56) ile Ramazan Develi (40), sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek can verdi. Yetkililer, Güldane ve Ramazan Develi'nin cesetlerinin Nevşehir Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldığını, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdiler.

  • NEVŞEHİR (A.A)


    Restoranda kanlı kavga: 1 ölü

    Konya Merkez Karatay ilçesindeki bir restoranda çalışanlar ile müşteriler arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Olayda yaralı olarak hastaneye kaldırılan Hasan N. hayatını kaybetti. Daha önce el bombası atılan restoranda birçok kez kavga çıkmış, geçen yıl da işyerinin adı değiştirilmişti.

  • KONYA


    Şarampol faciası: 1 ölü, 4 yaralı

    Sivas'ın Suşehri ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Ergin Celep'in kullandığı 58 SE 358 plakalı otomobil, Eski Erzincan Yolu Üzeri D-100 Karayolu Kavşağı yakınlarında şarampole yuvarlandı. Kazada, ağır yaralanan Savaş Güney, hastaneye kaldırılırken yolda öldü; yaralı dört kişi hastaneye kaldırıldı.

  • SİVAS


    15 yaşındaki genç akraba katili oldu

    Kastamonu'nun Cide ilçesinin Alayüz Köyü'ndeki evinde bir süre önce ölü bulunan Hüseyin Erşahin'in, 15 yaşındaki Y.E adlı akrabası tarafından öldürüldüğü anlaşıldı. 15 yaşındaki cinayet zanlısı tutuklanarak, İnebolu Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

  • CİDE


    Karakol yanındaki kuyumcu soyuldu

    nGaziantep'te merkez Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne 20 metre uzaklıktaki Bayram Kumluca'ya ait Ercan Kuyumcu'nun dükkanından 3 kilogram altın çalındı. Altınların maddi değerinin 65 bin YTL olduğunu belirten Kumluca, suçluların işlem yapılmadan salındığını ve 'elini kolunu sallayarak' dışarda gezdiğini iddia etti.

  • GAZİANTEP


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi