T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 8 MART 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Zengin ve yoksul

Bir yanda F.Bahçe, diğer yanda G.Saray... Ligin iki önderi, bugün ilk olarak Türkiye Kupası çeyrek finalinde Kadıköy'de kozlarını paylaşıyor. Konumları aynı ama içlerinde yaşadıkları çok farklı.

Ligin zirvesindeki yerleri geçtiğimiz hafta sonu değişen Fenerbahçe ile Galatasaray bugün kozlarını Türkiye Kupası'nda paylaşıyor. Çeyrek final ilk maçında iki takım da 22 Mart'taki rövanş maçı öncesi avantaj sağlamaya çalışacak. Kadıköy'e galibiyet parolasıyla çıkacak iki ezeli rakip, tarihlerinde ilk kez maddi anlamda bu kadar ciddi farklılık yaşıyor.

F.Bahçeli futbolcular, son haftalarda peş peşe kötü sonuçlar alıp, son olarak liderliği G.Saray'a kaptırmalarına karşın dün toplam 2 milyon avro tutan alacaklarını aldı. Paradan yana hiçbir sıkıntı yaşamayan futbolcular, yönetimin G.Saray derbisi için belirlediği 10'ar bin dolarlık primi de istemediklerini belirtti.

'PARA İÇİN DEĞİL, FORMA İÇİN'

Diğer yanda ise büyük parasızlık yaşayan G.Saray var... Aylardır, ödenen çok küçük bir miktar dışında alacaklarını alamadan oynayan ve bu olumsuzluğa karşın ligde zirveyi ele geçiren sarı-kırmızılılar, kritik maça yine parasız giriyor

Geçtiğimiz hafta futbolculara yeniden para sözü veren başkan Özhan Canaydın, maddi olanaksızlıklar nedeniyle bunu henüz yerine getirebilmiş değil. Buna karşın sarı-kırmızılılar, bugün de formaları için oynayıp kazanacaklarını belirtiyor.

Nobre mi, Ümit mi?

"Kim daha iyi" sorusu cevap arıyor. Takımlarının en golcü, derbilerin en etkili iki ismi, bugün Kadıköy'de karşı karşıya. F.Bahçe ile G.Saray'ın bugünkü mücadelesinde gözler iki takımın golcüleri Nobre ve Ümit Karan'da olacak. F.Bahçeli Nobre, takımının gol yollarındaki en güvendiği isim. 2003 ve 2004-05 sezonlarında Kadıköy'deki G.Saray maçlarını hiç boş geçmeyen Nobre, F.Bahçe forması giydiği 3 sezonda da ezeli rakiplerine gol attı.

Ümit Karan da F.Bahçe'nin belalı ismi. 2 yıl önce 8 Mart'ta Cimbom'un 2-0 kazandığı maçın gollerini atan Ümit, kupada ise ilk kez sarı-kırmızılı formayla Fenerbahçe'ye karşı oynayacak. Ümit'in ligde 16, Nobre'nin ise 11 golü bulunuyor. İki oyuncu da takımlarının en fazla gol atan futbolcuları. G.Saray'da F.Bahçe'ye en fazla gol atan oyuncu ise 14 golle Hakan Şükür.

2 bin 100 polis görev yapacak

Kupadaki derbi maçta olağanüstü güvenlik önlemleri alınacak. Maçla ilgili güvenliği sağlamak amacıyla 2 bin 100 emniyet mensubu görev yapacak. Bileti olmayan taraftarlar stat çevresine yaklaştırılmayacak. Bileti olan seyirciler ise sıkı bir aramadan geçirilerek tribünlere yerleştirilecek. Kadıköy'deki emniyet tedbirleri saat 14.00'ten itibaren alınmaya başlanacak.

Rekabette F.Bahçe önde

351 maçtan 130'unu F.Bahçe, 113'ünü Cimbom kazandı. 108 maç berabere bitti. F.Bahçe'nin 488 golüne Aslan, 452 golle karşılık verdi.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi