T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 11 MART 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Van polisi iki canlı bombanın peşinde

Van'da önceki gün 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan intihar eyleminin ardından polis, Rezan Derik kod adlı Resul R. ve Cihan Dersim kod adlı Hatice E.'nin peşine düştü. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Özel Haraket Timleri, şüpheli gördükleri ev ve işyerlerine baskın düzenliyor

Van'ı kana bulayan intihar saldırısının ardından polis ve jandarma, ismi belirlenen diğer iki canlı bombayı yakalamak üzere "sürek avı" başlattı. Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Özel Haraket Timleri, dün gece boyunca şüpheli olarak tespit ettikleri ev ve işyerlerine mahkeme kararı ile baskın düzenledi. Emniyet ve istihbarat birimlerinin tespitine göre, bir hafta önce sınırdan giriş yapan 3 canlı bombadan Suriye uyruklu Kahraman kod adlı Hüseyin A'nın intihar eyleminin ardından biri kadın iki canlı bombanın olası eylem yapmasına karşı Van polisi tayakkuze geçti. Rezan Derik kod adlı Resul R. ve Cihan Dersim kod adlı Hatice E.'nin Cumhuriyet Caddesi'ndeki Oyakbank ve Miğros civarında görüldüğü yönündeki ihbarı değerlendiren emniyet, adı geçen yerlerde sıkı önlemler aldı.

AKSU VE ÇELİK GELDİ

Bu arada İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, önceki gün meydana gelen patlamayla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Van'a gitti. Aksu ile Çelik, Van Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Niyazi Tanılır, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hamit Özdemir, Emniyet Müdürü Tacettin Kurt ve bazı yetkililerle bir süre basına kapalı olarak görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Bakan Aksu, son yıllarda sağlanan güven ve huzur ortamına, istikrara tahammül edemeyen bazı terör mihraklarının bunu bozmak için güvenlik güçlerine karşı sinsice ve alçakça saldırılar düzenlediğini ifade ederek bu saldırıların güvenlik güçlerini yıldıramayacağını kaydetti. Aksu, "Canlı bombanın kimliği ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Olayın kimler tarafından hangi örgüt tarafından yapıldığı bütün yönleriyle inceleniyor" dedi.Bakan Çelik de, "Terörün asıl amacı olan korku ve panik yaratmak gibi bir tuzağa düşmeyelim" diye konuştu. Aksu, bir gazetecinin "Van'da üç canlı bombanın bulunduğu, bunlardan birinin dün patladığı, bir kadın ve bir erkeğin halen Van'da bulunduğu yönünde iddialar var. Siz ne diyeceksiniz? sorusunu, "Ben aziz hemşehrililerimize sesleniyorum. Bu söylentilere inanmasınlar" şeklinde yanıtladı.

BÖLGE BAROSU KINADI

Öte yandan, Van Bölge Barosu Başkanı Ayhan Çabuk da, yaptığı yazılı açıklamayla, bombalı saldırıyı gerçekleştirenleri kınadı. Çabuk, "Bu menfur saldırıyı gerçekleştirenlerin amacı ne olursa olsun ülke ve bölgemizi karanlığa sürüklemeye hizmet ettikleri açıktır. Demokrasiye yönelik umut verici çabaların yoğunlaştığı bir dönemde saldırının düzenlenmesi de düşündürücüdür" dedi.

Bakanlardan acılı ailelere başsağlığı

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ile Devlet hastanelerinde tedavileri devam eden vatandaşları ziyaret etti. Daha sonra Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ü ziyaret eden bakanlar, başsağlığı dileğinde bulundular. Patlamada bir personelinin hayatını kaybettiğini, 3 personelinin ise yaralandığını anımsatan Başkan Yenigün, son dönemlerde Doğu ve Güneydoğu'ya yapılan yatırımların ülkenin iyiye gittiğinin göstergesi olduğunu ve bu yatırımlarla Türkiye'nin dış ülkelerde de itibar kazandığını vurgulayarak, "Ülkemizdeki gelişmeler bazı insanları tedirgin ettiği için bu tür eylemlere başvurulmaktadır. Van halkı olarak birlik ve beraberlik içinde çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi. Belediyeden, hayatını kaybeden Enver Tanrıtanır ile Volkan Demir'in evine giden Bakanlar, acılı ailelere başsağlığı dileklerinde bulundu, okunan Kur'an-ı Kerim ve duaları dinledi.

Hasta ağırlaştı haberi bombadan kurtardı

Van Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ünal, bir hastasının durumunun ağırlaştığı haberi gelince yolunu değiştirdiği anda az ilerisinde canlı bomba patladı.

Van mekrez Beşyol Kavşağı'nda önceki gün meydana gelen intihar saldırısı sırasında, filmlere konu olabilecek bir kurtuluş öyküsü yaşandı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Öğretim Üyesi ve Van Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Özkan Ünal, sabahleyin otomobiliyle valiliğe giderken asistanından gelen "Hastamızın durumu ağırlaştı" telefonu üzerine, geri dönmek için ilk kavşakta durdu. Tam bu sırada biraz ileride büyük bir patlama oldu. Doç. Özkan Ünal, o an hi ssettiklerini şöyle anlattı: "Asistanım. Bana Süleyman Heryaşar adlı hastamızın durumunun ağırlaştığını, hemen hastaneye dönmemin iyi olacağını söyledi. Hiç terettüt etmeden 'geliyorum' deyip, geri dönmek için aracımı sağa yanaştırdım. Tam bu esnada büyük bir patlama sesi duydum. Gri bir duman sonrası araç parçalarının havada uçuştuğunu gördüm. İnanılmaz bir manzara idi. Eğer o anda geriye dönüş kararı vermeseydrim, şu anda belki de ölmüş olacaktım. Şu an yaşıyorsam, bunu hastama borçluyum. Bu kez her zamankinin tam tersi oldu ve hasta doktorun yaşamını kurtardı."


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi