T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 11 MART 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Çetinkaya'ya verilen ödüle 1402'liklerden itiraz geldi

İstanbul Barosu tarafından Danıştay Başkanı Ender Çetinkaya'ya "Mahmut Esat Bozkurt Hukuk Ödülü" nün verilmesi tartışmalara yol açtı. 12 Eylül Darbesi'nin ardından üniversitelerden atılan 1402'lik öğretim üyeleri Çetinkaya'ya ödül verilmesine tepki gösterdi. Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Genel Başkanı Prof.Dr. Tahir Hatipoğlu 1402'lik öğretim üyeleri adına açıklama yaparak "Bir kişiye işgal ettiği makamdan ötürü ödül verilemez" dedi. Hatipoğlu, "Baronuun paşa hukukunu savunan bir kişiye 'hukuk ödülü' vermesi düşündürücüdür.Bu ödül eski Danıştay Başkanı Nuri Alan'a verilmeliydi. Kenan Evren hukukuna karşı en büyük savaşımı Alan vermiştir. Ender Çetinkaya ise o yıllarda cunta hukukunu savunuyordu. 1402'likler ve onların kurduğu örgüt olan Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Genel Başkanı olarak, Baro'nun bu tavrını doğru bulmuyoruz ve ayıplıyoruz" dedi.

  • BİLAL ÇETİN


    'Kürt Meselesi' tartışılacak

    Helsinki Yurttaşlar Derneği'nin düzenlediği "Sivil ve Demokratik Çözüm Arayışları 1-Türkiye'nin Kürt Meselesi" başlıklı 2 günlük toplantı, bugün İstanbul'da başlayacak. Dernekten alınan bilgiye göre, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin Dolapdere Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek toplantıya, bazı öğretim üyeleri, gazeteciler, yazarlar, eski milletvekilleri ve hukukçular konuşmacı olarak katılacak. Öte yandan BÜ Kuştepe Kampüsü önünde toplanan Hukukçular Birliği üyesi bir grup, üniversitenin Dolapdere Kampüsü'nde 11-12 Mart tarihleri arasında yapmayı planladığı "Kürt Konferansı"nı protesto etti. Grup üyeleri konferansın gerçekleşmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

  • İSTANBUL


    Burhanettin Saral 38 adamıyla gözaltında

    Roma'da geçen yıl öldürülen Hüseyin Saral'ın intikamını almak için Sedat Şahin Grubu'na yönelik eylemlere girişen Saral grubunun lideri Burhanettin Saral, Organize Suçlar'ın 6 ay sürdürdüğü operasyonu ile 38 adamıyla birlikte gözaltına alındı. Yakalananlar arasında, bürosunda öldürülen Sedat Şahin'in avukatı Atalay Cebesoy ile Çengelköy'de otomobilinin içinde öldürülen Cüneyt Koçak cinayetinin failleri de bulunuyor.

  • SALİH AYDIN


    Taksici cinayetinde iki kişi tutuklandı

    İbo Show'a çıkan dansöz Didem'in kendisi gibi dansöz olan ablası Çilem'in şoförlüğünü yapan Necattin Yorul'un, otomobilinin içinde öldürüldükten sonra yakılmasıyla ilgili aralarında karısının da bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı. Olaya ilişkin çalışmalarını yürüten Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekipleri, taksi sürücüsünün cep telefonu kayıtlarını da inceledi. Ardından düzenlenen operasyonda, taksiciyi öldürdüğü ileri sürülen karısı Necla Yorul ile komşusu T.C. ile olayda bu kişiye yardımcı olduğu iddia edilen İ.S. tutuklandı. T.C. Bayrampaşa Cezaevi'ne, İ.S. ise Bakırköy Çocuk Tutukevi'ne gönderildi.

  • SALİH AYDIN / İSTANBUL


    Cinnet getiren asker iki arkadaşını öldürdü

    Hatay'ın Altınözü ilçesinde, cinnet geçiren asker, iki arkadaşını silahla vurarak öldürdü. Altınözü'nde Şanlı Piyade Hudut Karakolu'nda görevli Yozgat doğumlu Piyade Er E.G, cinnet getirerek, arkadaşları Siirt doğumlu A. H. ile Erzincan doğumlu T. İ.'yi, G3 silahıyla ateş ederek vurdu. A. H. ve T.İ'nin olay yerinde öldüğü, E. G.'nin gözaltına alındığı ve soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

  • HATAY


    Eski bakanlardan Kurbanoğlu vefat etti

    Eski Devlet bakanlarından Muzaffer Kurbanoğlu (93), geçirdiği rahatsızlık sonucu İzmir'in Balçova ilçesinde hayatını kaybetti. Kurbanoğlu, Manisa'nın Hatuniye Camii'nde kılınan namazdan sonra aile kabristanlığında toprağa verildi. Kurbanoğlu'nun cenazesine yakınları, Manisa Belediyesi eski başkanlarından Ertuğrul Dayıoğlu, DYP İl Başkanı Rıfat Uygur ile çok sayıda Manisalı katıldı. Kurbanoğlu, Menderes hükümetlerinde devlet ve ulaştırma bakanlıkları görevlerinde bulundu.


    Tartıştığı eşini 35 yerinden bıçakladı

    Erzincan'da bir kişi, tartıştığı 4 yıllık eşi Nilgün Ş'yi 35 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Aralarında bir süredir geçimsizlik bulunduğu öğrenilen A.Ş ile eşi Nilgün Ş. arasında Cumhuriyet Mahallesi Ali Kemali Caddesi'ndeki evlerinde tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine A.Ş, evde bulunan bıçakla eşi Nilgün Ş'yi 35 yerinden bıçakladı. Nilgün Ş, kaldırıldığı Erzincan Devlet Hastanesi'nde ölürken, A.Ş. Şehit Enes Bediz Karakolu'na teslim oldu. Eşiyle aralarında bir süredir geçimsizlik bulunduğunu belirten A.Ş, cinayetten pişmanlık duymadığını söyledi.

  • ERZİNCAN


    2 ayda 10 otobüs, 9 kamyon çaldı

    Kayseri'de, 2 ayda çeşitli semtlerde anahtar uydurarak, aralarında halk otobüsü de bulunan 10 otobüs ile 9 kamyon çaldığı iddia edilen 15 yaşındaki Y.K. hakkında yasal işlem yapıldı. Polis ve jandarma ekiplerince yakalanan Y.K. tutuklandı. Y.K, otobüs ve kamyonlara karşı zaafının olduğunu, bu araçları, yakıtı bitinceye kadar kullanmak için çaldığını, başka bir amacının olmadığını" söyledi.

  • KAYSERİ


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi