T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 12 MART 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
Polis aracına saldırıyla ilgili 4 kişi tutuklandı

Batman'da polis aracına düzenlenen saldırıyla ilgili gözaltına alınan 8 kişiden 4'ü tutuklandı. Batman Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Şehit Hasan Gül Karakol Amirliği'ne ait polis aracına 6 Mart'ta terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırı olayının aydınlatılmasına yönelik olarak, elde edilen muhtelif iz ve delillerin yanı sıra sağduyulu vatandaşların '155 'e yaptığı ihbarların değerlendirilmesi sonucu S.K, S.C, A.K, M.A, M.A, M.S.A, M.S. ve H.A. yakalandı" denildi. .

  • BATMAN


    Yaşı küçük sürücü kardeşini öldürdü

    Konya'da sürücü belgesi olmayan F.Ç. (17) yönetimindeki 42 HC 092 plakalı kamyonet, Nilüferli Sokak'ta, alışveriş yapmak için markete giden Hatice Kübra Çetin (7) ile kardeşi Mehmet Çetin'e (3) çarptı. İlkokul birinci sınıf öğrencisi Hatice Kübra olay yerinde öldü. Mehmet Çetin ise yarlandı. F.Ç gözaltına alınldı.

  • KONYA


    Akif'in damadının mezarı bulundu

    İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un torunları Ferda ve Selma Argon kardeşlerin İzmit'te vefat ettikten sonra yerini öğrenemedikleri babalarının mezarına ulaşıldı. Ersoy'un veteriner olan albay damadı Ahmet Argon'un kabri Bağçeşme Mezarlığı'nda bulundu. "Babanızın mezarına ulaştık" haberiyle sevinen Selma Argon, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Karaosmanoğlu'na teşekkür ederek "Bizim için çok önemli olan bir konuya gerçekten ilgi gösterdi. Babamızın nerede olduğunu bilmek çok güzel" dedi.


    Otelde kalan dilenci

    Pendik'te zabıta memurları tarafından dilenirken yakalanan 86 yaşındaki Ali Doğan'ın üzerinden rekor miktarda para çıktı. Yapılan üst aramasında ceketinin iç ceplerinden çoraplarına kadar her yerinden deste deste banknotlar fışkıran dilencinin ikametgâh olarak ise Sultanbeyli'de bir oteli kullandığı anlaşıldı. İlçe merkezinde rutin denetimlerini yapan Pendik Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, Ali Doğan adlı şahsın tren yolu alt geçidinde dilendiğini fark ettiler. Üst aramasını yapmak üzere zabıta merkezine götürülen şahsın üzerinden bin 530 YTL'lik destelerce banknotun çıktığını gören zabıtalar şaşkına döndüler. Doğan ise, zabıtalara, ağzındaki çürük dişleri göstererek "Doksan yaşıma geldim. Dişlerimi yaptırmak için dileniyordum" dedi.


    Kadıköy'de barış için panayır

    Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (BAK) tarafından Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlenen ve 1 hafta süreyle savaş karşıtı çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği 'Barış Panayırı' başladı. İskele Meydanı'nda kurulan çadırda başlatılan ve 78'liler Vakfı, Greenpeace, Türkiye Sakatlar Derneği, Mazlumder ile Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf'ın standlarının bulunduğu Barış Panayırı'nda eğlence etkinlikleri de düzenlendi. Halka atma, korku tüneli,"Barış Hatırası'' fotoğraf çekimi bölümlerinin yer aldığı çadırda, pandomim sanatçıları, tahta bacak ve palyaçoların oyunları özellikle çocukların ilgisini çekti. Paneller, tiyatro ve film gösterimleri, imza günleri, konserler ve sergiler düzenleneceği etkinlik 16 Mart Perşembe günü sona erecek.


    Avrupa Yakası'nda bazı semtlere su verilmeyecek

    İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki bazı yerlere, Beylikdüzü Terfi Merkezi çıkışında yapılacak bağlantı çalışmaları nedeniyle 13 Mart Pazartesi günü 18 saat süreyle su verilemeyecek. İSKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Akçaburgaz ile çevresine düzenli ve yeterli su temini için yapılacak bağlantı çalışmalarından dolayı Pazartesi günü 06.00-24.00 saatleri arasında su kesintisi uygulanacak yerler şunlar: TÜYAP, Kaya Ramada, Kardeşkent ve çevresi, Çakmaklı, Alkent Alsim 2000, Fatih Üniversitesi yerleşkeleri ve çevresi, Eskice Çiftliği, Çamlıkevleri, Sürmeneliler Mahallesi ve Akçaburgaz.


    İlk yaratılış müzesi ziyarete açıldı

    Dünyanın ilk Yaratılış Müzesi Bilim Araştırma Vakfı'nın ve Milli Değerleri Koruma Vakfı'nın ortak çalışmasıyla İstanbul'da açıldı. Geçtiğimiz Cuma günü hizmete giren dünyanın pek çok yerinden getirilen fosillerin sergilendiği Yaratılış Müzesi haftanın hergünü saat 10.00 ile 22.00 arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor. İstanbul'un Büyükçekmece ilçesindeki Stars Alışveriş Merkezi'nde yer alan müze, .yaşları 400 milyonu bulan pek çok farklı canlıya ait fosil sergileniyor.


    Tatlıses'in konserinde asılsız bomba ihbarı

    İzmir'de bulunan bir otelde İbrahim Tatlıses'in konseri sırasında yapılan bomba ihbarı, asılsız çıktı. Alınan bilgiye göre, ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in bir otelde önceki gece verdiği konser sırasında, salonda bomba olduğu ihbarı yapıldı. Bunun üzerine davetliler dışarı çıkarıldıktan sonra, polis tarafından salonda arama yapıldı. Arama sonucunda bombaya rastlanmadı. İhbarın ardından Tatlıses'in konserine devam etmediği bildirildi.

  • İZMİR


    Şüpheli çantadan uçak bileti ve diş fırçası çıktı

    Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'ndaki bir otelin önünde şüpheli bir çanta olduğunu gören vatandaşlar, sabah saatlerinde emniyet yetkililerine ihbarda bulundu. Olay yerine gelen bomba imha ekiplerinden bir uzman, özel giysi giyerek çantayı inceledi. Çanta, fünye kullanılarak patlatıldı. Patlayıcı izine rastlanmayan çantadan, uçak bileti, bazı evraklar, cüzdan, tıraş köpüğü, diş fırçası çıktı. Bu sırada, bomba imha ekiplerine Kızılay'da bir binada şüpheli paket olduğu ihbarı geldi. Ancak daha sonra bu ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı.

  • ANKARA


    Turnike operasyonunda 20 kalpazan gözaltında

    Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü ekiplerince yapılan Turnike operasyonunda piyasaya 197 adet 100 YTL, 3 adet 10 YTL, 1 adet 20 YTL, 1 adet 50 YTL'lik sahte banknot süren 20 kişi yakalandı. Operasyonda 1 adet tabanca, 5 adet fişek, 12 adet çek yaprağı, 2 adet kurusıkı tabanca, 2 adet uyuşturucu hap da ele geçirildi. Bir diğer operasyonda ise İstanbul'da kargo içinde sahte para geleceği yönündeki istihbarat üzerine harekete geçen polis, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda şoför olarak çalışan Mahmut Ç. ile Ayhan Ç'yi gözaltına aldı.

  • ANKARA, İSTANBUL


    Korku filmi gibi: Uykulu ve alkollü tanker şoförü

    Aksaray'da önceki gece benzin dolu tanker şoförü Mehmet K. uykulu ve alkollü bir şekilde bulundu. Devrilen tankerden çevreye sıçrayan benzin daha sonra patlayınca büyük panik yaşandı. Tankerde küçük yeğenin bulunduğu iddiası ise yalan çıktı. .

  • AKSARAY


    Sobadan zehirlenen 5 kişi daha can verdi

    Konya, Bursa ve Samsun'da 5 kişi daha sobadan zehirlenerek öldü. Konya'nın Aymanas Mahallesi'nde Sudan Aksoy (49) soba gazından zehirlenerek ölürken, durumu ağır olan baba Musa Aksoy, hastaneye kaldırıldı. Bursa'nın Mudanya ilçesinde ise Şerife Tura ve Mükerrem Tura çifti, Samsun'un Vezirköprü ilçesinde ise Füruz Cansız (78) ile torunu Baran (4) can verdi.


    Kumkapı'da iki kız kardeşe silahlı saldırı

    Kumkapı'da silahlı saldırıya uğrayan iki kız kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı.Nişanca Mahallesi Gerdanlık Sokak'taki arkadaşlarını ziyarete giden Leyla Yazan ve ablası Özlem Karhan, evdençıktıktan sonra yanlarına yaklaşan silahlı bir kişiyle tartışmaya başladı. Leyla Yazan, bu kişinin açtığı ateş sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Özlem Karhan'ın ise yaralandığı olayla ilgili olarak, Özlem Karhan'ın kayınpederini aradığı belirtildi.

  • İSTANBUL


    Hocayı tuvalete kilitleyip soygundan önce kahve içti!

    Beşiktaş'ta oturan Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Deniz Yavuz, evine gelen kimliği belirsiz kişi tarafından tuvalete kilitlendi. Evden diz üstü bilgisayar ve cep telefonu alan şahıs kayıplara karıştı. Yavuz, gaspçının gittiğini anlayınca camı kırıp polise haber verdi. Gaspçının evdeki eşyaları almadan önce bir de kahve içtiği belirlendi.

  • İSTANBUL

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi