T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 13 MART 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Gazi, imajından rahatsız

Gazi Mahallesi sakinleri ve yetkilileri 1995'teki olaylarla anılmaktan rahatsızlar. Gazi'ye dışardan gelenlerin yaptığı provakosyona dikkat çeken yetkililer, medyanın mahalleyle ilgili haberleri abarttığını söylüyorlar

Gazi Mahallesi'ndeki Doğu Kıraathanesi'nin silahla taranması olayıyla başlayan ve üç gün süren olayların 11. yılında Gazi Mahallesi sakinleri artık bu olayla anılmak istemiyor. Mahallenin önde gelenleri ile ilçe emniyet yetkilileri son yıllarda huzur, güven ve asayişin sağlandığını ancak bazı çevrelerin, mahalleyi olumsuzluklarla gündemde tutma çabası içinde olduklarını söylediler.

MUHTAR: ÖNYARGILAR ÜZÜCÜ

Gazi Mahallesi Muhtarı Ali Ekber Özen, mahalleyi tanımayan insanların önyargı ile yaklaşmalarının kendilerini üzdüğünü belirterek, "Mahallemizde birlik ve beraberlik içinde yaşıyoruz. Birilerinin yaptığı yanlışlıklar ve provakasyonlar ile buradaki insanlar lütfen karıştırılmasın" dedi. Özen, sorunlarının büyükşehir ve ilçe belediyesinin katkılarıyla aşılmaya çalışıldığını söyledi.

DIŞARDAN PROVOKASYON VAR

Emniyet yetkilileri ise Gazi Mahallesi'nin bir çok bölgeden daha güvenli olduğunu ancak zaman zaman bölge dışından gelen bir takım kişilerin provokasyan faaliyetlerinin bulunduğunu söylediler. Buna karşı mahalle muhtarlığı, cemevi yetkilileri ile sürekli koordine halinde olan emniyet yetkilileri, mahalledeki güven ortamının sürmesi için çalıştıklarını kaydettiler. Mahalle sakinlerinden Zeynel Kılıç ise "Hiç et tırnaktan ayrı olur mu?" diyerek Alevi ve Sünniler arasında düşmanlık olamayacağını söyledi.

  • ŞAMİL KUCUR / İSTANBUL

    Cemevinde Kur'an ve saz

    Bilinenin aksine Gazi Mahallesi'nde İstanbul'un birçok bölgesi gibi huzur hakim. Bunun en büyük göstergesi mahalle sakinlerinin birlik ve dayanışma içerisinde olması. 40 gün önce vefat eden bir mahalle sakini için bir araya gelen mahalle sakinleri cemevinde Kur'an okudu Peygamber'e ve Ehl-i Beyt'e dua okudu. Cemevi Vakfı Başkanı Hıdır Elmas ve beraberindekiler Yeni Şafak için saz çaldılar ve deyişler söylediler.

    3 bin kişi Gazi olayları için yürüdü

    Gazi Olayları'nın yıldönümünde Gazi Mahallesi'nde toplanan yaklaşık 3 bin kişi, olaylarda ölenleri anarak eylem yaptı. Bazı yasadışı grupların ve sivil kitle örgütlerinin destek verdiği eylem, olaysız bir şekilde sona ererken, yürüyüş sırasında sık sık devlet ve polis aleyhinde sloganlar atıldı. 1995'te meydana gelen olayları anmak isteyen gruplar, sabah saatlerinden itibaren Gazi Cemevi önünde toplanmaya başladı. Yaklaşık 3 bin kişiye ulaşan protestocular, İsmetpaşa Caddesi üzerinden Gazi Mezarlığı'na doğru yürüdüler. "Gazi Şehitleri ölümsüzdür", "Özgürlük ve adalet istiyoruz", "Yaşasın Gazi" yazılı pankartlar taşıyan grubun eylemi olaysız bitti.

  • FERHAT ULUDAĞLAR/ İSTANBUL

    Medya huzuru kaşıyor

    Gazi Mahallesi Cemevi Vakfı Başkanı Hıdır Elmas, mahallede oturan Türk, Kürt, Alevi ve Sünni halkın aralarında bir problem olmadığını, el ele vererek mahalleyi refah ve huzur ortamına taşımak istediklerini söyledi. Gazi Mahallesi adının medyada yer alan olumsuz ve abartılı haberler yüzünden rahatsızlık duyduklarını söyleyen Elmas, Türkiye'den başka bir vatanları olmadığını bu nedenle dışardan kaynaklanan bütün kötü oluşum ve tahriklerin farkında olunması gerektiğini söyledi.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi