T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
A N K A R A ' D A   Ş A F A K 20 MART 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

ANKARA'DA ŞAFAK
Bilal ÇETİN - Abdülkadir SELVİ

Daha önce, 'Politik Fis-Kos' olarak başkent siyasetinin tebessüm ettiren yüzünü sizlere aktardık. Bu kez, 'Ankara'da Şafak' diyoruz. Bu köşede her pazartesi sizleri politik mizahın yaşanmış öyküleriyle yüz yüze getirirken, bir yandan da bazı gelişmelerin perde arkasını bulacaksınız... Yazılmayanları yazacağız demiyoruz. Ulaştığımız bilgileri, elde ettiğimiz belgeleri de sizlere ulaştıracağız diyoruz. Politika da hayat gibi. İçinde kah tebessümü barındırıyor, kah acıyı. Kışı da var, baharı da... İkbali de kahrı da olduğu gibi... Bu yüzden birçok yönüne ayna tutmamız gerekecek siyasetin... Kimi zaman lacivert takım elbiselerin içindeki o ciddi adamların ruhunda gizlenen nüktedanlığı, kimi zaman da belgelere, bilgilere yansıyan çarpıcı, içimizi kanatıcı gerçekleri ortaya sereceğiz. Yani hayatta ne varsa 'Ankara'da Şafak' da o olacak.


Unakıtan Yumurta'nın markası değişiyor

CHP'nin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan aleyhindeki gensoruları da artık Meclis'in haftalık olağan faaliyetleri arasında yerini aldı. Üç gensoruyu atlatan Unakıtan, dördüncüsü için, 'Bekleriz' demişti.

Unakıtan hakkındaki gensoruların siyaseti gerdiği bir sırada sinemaya gidenler filmlerden önce, TV'lerini açanlar ise haberlerden, dizilerden ve bilcümle film aralarında Unakıtan yumurtalarının reklamlarıyla karşılaştılar. Üçüncü gensorunun görüşmeleri sırasında Unakıtan, 'Kesin oğlum şunları' diyerek, reklamları kaldırttığını açıkladı. Ankara'da metro kartının arkasına konulan Unakıtan yumurtalarının reklamları dördüncü gensoruda mı kaldırılacak orasını bilmiyoruz ama bildiğimiz bir şey var. Unakıtan markası değişiyor. "Lıkır lıkır, pastörize Unakıtan yumurtaları" anonsunu duymayacağız artık. Ancak Unakıtan ismi gittikten sonra ne gelecek orasını henüz belli değil. Muhalefet üç gensoru ve bolca eleştiriye rağmen bakanı değiştiremedi ama şimdilik marka değişikliği ile yetinmek zorunda kalacak.


Şahin, Aziz Yıldırım ile akraba oldu

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, başkanlığını AK Parti İstanbul Milletvekili İnci Özdemir'in yaptığı, At Sahipleri ve Yetiştiricileri Derneği'nin ödül töreninde "Benim hiç atım olmadı. Ama benim bir danam oldu" diye başlayarak çok duygusal bir konuşma yaptı. Küçüklüğünde babasının Sarı adını verdiği danasından ayrılma hikayesini anlatan Şahin, "Hayvan deyip geçmeyin. Onların da duyguları vardır" diye konuştu.
Şahin'den sonra kürsüye gelen yetirtiştirdiği atlarla birçok uluslararası ödül kazanan Hasan Saydam "Sayın bakanın çocukluğuna dayanarak anlattığı hikaye beni çok etkiledi" dedi ve ekledi: "Benim şampiyon olan atımın bir tayı dünyaya geldi. Henüz 14 günlük bir tay. Bunu bakan beye hediye etmek istiyorum."
Çok mutlu olan Şahin, tayının ismini hemen orada koydu: İksir!..
Peki neden İksir? "Hayat iksiri yani hayat ilacı demek" diyor Şahin...

Ankara'ya gelirken Kocaeli'ne Hasan Saydam'ın çiftliğine uğramış Mehmet Ali Şahin, İksir'i sevmek için. Anlatırken gözleri parlıyor. "Sarı danam bana tay getirdi" diyor.
Siyasetin stresinden, başkentin gerilimli yaşamından bir hayat ilacı olmuş belli ki küçük tayı Şahin için.
Bir not daha İksir'in babası da Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın ünlü atı Dinyeper'miş.


Binali Bey koltuğu kaptırmadı!..

AK Parti grup toplantısının basına kapalı bölümünde 'kravat' damgasını vurdu. Kahramanmaraş Milletvekili Fatih Arıkan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a "Sayın bakan, kravatınızı ne kadar güzelmiş" deyince, Yıldırım şaka yollu "Kravatın lafı mı olur Fatih Bey, istersen sana vereyim" dedi. Ancak Yıldırım, Arıkan'dan "Tamam Binali Bey" cevabını alınca şaşırır. Ama bir taraftan da kravatını çözüp Arıkan'a uzatır. Arıkan da kendi kravatını Bakan'a verir... Bu sırada arka sırada oturan Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Kayserililiğini gösterip,

"Sayın Bakanım, ceketiniz ne kadar güzelmiş!" deyiverir. Binali Yıldırım ise Erzincanlı olmasına rağmen altta kalır mı! "Sayın Elitaş, o kadar uzun boylu değil. Kravatı verdik ama ceketi de verirsek arkasından bakanlığı da istersiniz" sözleri kahkaları patlatır.


Minyeli Berhan!..

Ekranların Aliye'si oyuncu Sanem Çelik'in evli yönetmeni Kudret Sabancı ile yasak aşk yaşamasıyla başlayan sanatçıların rolleriyle ne kadar özdeşleşip özdeşleşmedikleri tartışması Meclis'te de yaşanmıştı. AK Partili Hüsrev Kutlu, "Anthony Quinn'den Hz. Hamza gibi yaşaması bekleyemezdik" dedi. Kuliste AK Partili bir vekil de "Berhan Şimşek'ten de Minyeli Abdullah gibi davranmasının beklenmemesi gibi" diyerek tartışmaya ayrı bir boyut kazandırdı.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi