T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 20 MART 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Savaşın yıldönümünde bir aile daha yok oldu

Irak'ta savaşın üçüncü yılı bütün dünyada gösterilerle protesto edilirken, Bağdat'ın kuzeyinde pusuya düşen ABD askerleri, bastıkları evde aynı aileden anne, baba ve 13 yaşındaki oğullarını öldürdü

Irak'taki Amerikan askerlerinin, dün sabah, 3 kişilik bir ailenin de aralarında olduğu toplam 9 kişiyi öldürdüğü bildirildi. Irak polisi, Bağdat'ın 90 kilometre kuzeyindeki Duluiye'de, devriye gezen Amerikan askerlerinin pusuya düşürülmesinin ardından bir eve baskın düzenlendiğini ve aynı aileden anne, baba ile 13 yaşındaki oğullarının öldürüldüğünü söyledi. Polis, ayrıca 3 genç erkeğin öldürüldüğünü belirtti, ancak diğer 3 kişinin sivil olup olmadıkları ve kimlikleri hakkında bilgi vermedi.

BİLDİRİ DAĞITTILAR

Olaylarda, ayrıca 6 kişinin yaralandığı, 7 kişinin de sorgulanmak üzere gözaltına alındığı kaydedildi. Reuters muhabiri, gece 02.00'den sabah 04.00'e kadar Duluiye'den şiddetli silah ve patlama sesleri geldiğini, birkaç evde maddi hasar oluştuğunu aktardı. Amerikan askerlerinin daha sonra, "Sünnileri düşman olarak görmediklerini ve Irak ordusu kendi ayakları üzerinde durur durmaz en kısa zamanda Irak'tan ayrılmayı istediklerini" yazan bildiriler dağıttığı belirtildi.

KERBELA'DA PATLAMA

Bu arada Erbain törenleri için Şiilerin toplandığı Kerbela'da havan topu saldırısı olduğu, ancak can kaybı meydana gelmediği bildirildi. Irak polisinden Rahman Mişari, Kerbela'nın batısında bir garajın yakınına havan topu düştüğünü, saldırının can kaybı olmadan atlatıldığını belirtti. Hz. Hüseyin'in ölümünün kırkıncı günü yıldönümü olan Erbain törenleri, bu yıl 20 Mart'a denk geliyor.

  • BAĞDAT

    İngiliz askerler kaçıyor

    Irak savaşının başlamasından bu yana İngiltere'de ordudan kaçan asker sayısının üç kat arttığı bildirildi. Bu durumun askerler arasında moral bozukluğuna yol açtığını yazan Independent on Sunday gazetesi, sadece geçen yıl 380 askerin haber vermeden kışladan ayrıldığını ve bu kişilerden bir daha haber alınamadığını belirtti. Gazetenin haberinde, askerlerin Irak savaşını gayrı meşru kabul ederek görev yapmak istememeleri gerekçe olarak gösterildi. İngiltere Savunma Bakanlığı verilerine göre, 2001 yılında 86 olan ordudan firar sayısı, 2002'de 118'e, 2003'te 135'e yükseldi. 2004'te 230 olan sayı, 2005'te 383'e çıktı.

    Biz askerlerimizi çekersek Irak Nazi Almanya'sına benzer

    Irak savaşının 3. yıldönümü nedeniyle Washington Post gazetesine bir makale yazan ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, "Irak'tan şimdi çekilmenin, savaş sonrası Almanya'yı Nazilere geri vermek gibi olacağını" söyledi

    Irak işgalinin 3. yıldönümü münasebetiyle Washington Post gazetesine "Son üç yılda ne kazandık" başlıklı bir yazı yazan ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, "Savaş sonrası Irak'a sırtımızı dönmek, İkinci Dünya Savaşı sonrası Almanya'yı Nazilere geri vermekle eş değer olur" ifadesini kullandı. "Teröristlerin, Irak'taki mezhep gerginliğini iç savaşa dönüştürmeye çalıştığını" ifade eden Rumsfeld, ancak "Irak'ta üç yıl içinde gerçekleştirilen ilerlemenin de bu teröristler tarafından korku ile takip edildiğini" belirtti.

    İŞKENCE TİMLERİ

    Bu arada New York Times gazetesi, Irak'taki elit bir ABD anti-terör birliğinin Bağdat Havaalanı içindeki bir askeri üste çok gizli hapishane oluşturduğunu yazdı. Gazete, Kamp Nama olarak bilinen gizli yerde Iraklı direnişçilere işkence yapıldığını bildirdi


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi