T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 20 MART 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Başkan eşinin türbanı kimseyi ilgilendirmez

Merkez Bankası Başkanı'nın eşinin türbanıyla ilgili tartışmanın abes olduğunu söyleyen Ersin Özince, "30 yıldır sektördeyim, böyle şey duymadım" dedi

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Merkez Bankası Başkanlığı konusunda aile fertleriyle ilgili değerlendirme yapmanın "abesle iştigal" olacağını söyledi. Özince, İş Bankası Ege ve Akdeniz illeri toplantısı için geldiği Denizli'de, soruları cevapladı. Özince, Merkez Bankası Başkanlığı için adı geçen Başkan Vekili Erdem Başçı'yla ilgili tartışmalar konusunda, 30 yıldır finans sektörünün içinde bulunduğunu, bugüne kadar Merkez Bankası başkanlarının eşleri ya da aileleriyle ilgili bir şey olmadığını belirtti. Böyle bir değerlendirmeyi gereksiz bulduğunu bildiren Özince, "Bu, ne beni, ne de başkasını ilgilendiren husus değildir. Zaten konu olan Merkez Bankası'nın başkanıdır. Onun aile fertleriyle ilgili değerlendirme abesle iştigal olur" dedi.

KONUT KREDİLERİNİN DÖNÜŞÜ GARANTİ

Bankaların yoğun bir şekilde konut kredilerine yöneldiğinin hatırlatılarak, "Geriye dönüşte bir sorun yaşanma riski var mı?" sorusuna Özince, "Konut kredilerinin geri dönüşüyle ilgili bir sorun olacağını sanmıyorum. Çünkü geri dönüşleri teminatlı. Ancak konut kredisi faizleri aşırı bir rekabetle çok süratli düştüğü için, orada biraz sorun görüyorum" cevabını verdi.

"Kredi kartlarıyla ilgili yapılan düzenlemeler, yaşanan problemi giderecek mi?" sorusunu da cevaplayan Özince, finansal hayatta veya bankacılıkla ilgili ilişkilerde sorun olanların her zaman görüleceğini ifade ederek, şöyle konuştu: "Yalnızca bankalarda değil, borçlu-alacaklı ilişkilerinde de sorunlar olur. Bunun yalnızca bankayla ve kredi kartıyla olanın üzerinde durmamak lazım. Ancak, ihtiyacı olan bankalardan tüketici kredisi kullanmalı. Kredi kartı, kredi aracı değil, ödeme aracıdır."

REEL FAİZLER YÜKSEK

Devlet Bakanı Ali Babacan'ın faizlerin yüzde 13,5'a gerilediğini, buna rağmen faizlerin yüksek olduğunu belirten açıklamasıyla ilgili soruyu Özince, "Bunu Hazine'den sorumlu Devlet Bakanı söylüyorsa, ki en önde gelen piyasa yapımcısı Hazine olduğuna ve Hazine'nin de çok özenli bir disiplinle borçlarını sürekli azalttığına göre, faizler düşecektir. Tabii ki enflasyonda başarı elde edildiği için, reel faizin yüksek olduğu görüşünü paylaşırım" diye cevapladı. Özince, döviz kuruyla ilgili şikayetlerin hatırlatırması üzerine de, "Doğru, böyle bir gerçeklik var. Serbest kur politikasından taviz vermeden yapılabilecek şeyler varsa, yapılmalı" dedi.

  • DENİZLİ

    Bankacılık sağlam zemine oturdu

    Ersin Özince, "Türk bankacılığı sağlam zemine oturdu mu?" soru üzerine şunları söyledi: "Türkiye istikrarlı ve ekonomi sağlamsa, bankacılıkta sağlıklı olur. 2001'de ekonomik kriz, ülke ekonomi politikalarının çökmesi nedeniyle ortaya çıkmıştır. Bugün böyle bir problem yok. Bankacılıkla ilgili standartları AB normlarına getirdik. Mali bünyeler güçlü. Değerli olduklarını da yabancı sermayedarların ilgisi gösteriyor."


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi