T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 20 MART 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

GDO'lu ürünler toprağı öldürüyor

Genetiği değiştirilmiş organizmalı ürünlerin (GDO) yasaklanmasına yönelik geçen yıl vatandaşlardan yaklaşık 100 bin başvuru alan TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Yahya Akman, halkı, insan sağlığına zararlı olabilecek bu ürünlere karşı uyardı. Akman, GDO'lu ürünlerin üretildiğini bilen, yan etkileri olduğunu düşünen, bu konuda bilimsel çalışma yapan herkesi, ilgili kurumlara başvurmaya çağırdı. GDO'lu ürünlerin ileride daha büyük problem olabileceğini kaydeden Akman, "Bu ürünlere bir kere bulaşırsanız, bir daha kurtulamıyorsunuz. Toprak, o tohuma bağlı hale geliyor ve bir daha başka ürün ekemiyorsunuz. Toprağınız verimsizleşiyor" dedi.


Beyazın yerini gri aldı

Silverline Genel Koordinatörü Mustafa Laçin inşaat sektöründeki canlanma, özellikle lüks konut talebinin artması ve evlerde fonksiyonel ürünlerin öne çıkmasıyla mutfaklardaki beyaz eşyaların yerini 'gri ankastre' ürünlerin aldığını belirtti. Uluslararası markaların ağırlıkta olduğu bir pazarda üretim yaparak 28 ülkeye ihracat yapan Silverline'nın, iç pazara yöneldiğini söyleyen Laçin, 2006 yılında 15 milyon YTL yatırım yaparak iç pazardan gelecek talep artışını da rahatlıkla karşılayacaklarını kaydetti. 2006 yılında üretim, ihracat ve iç pazar satışında yüzde 100 artış hedeflediklerini açıklayan Laçin, 30 milyon dolar ciro hedeflediğini kaydetti.


Kıyma ve balığa AB ayarı

Tarım Bakanlığı, kıyma ve deniz ürünleri için AB'ye uyum sürecini hızlandırdı. Bakanlık uyum sürecinde deniz ürünlerinin izlenmesi amacıyla 30 adet karaya çıkış noktası belirledi. Tarım Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Kadak, karaya çıkış noktalarında kurulacak bilgisayar sistemi ile denizden sofraya kadar geçen tüm sürecin bakanlık tarafından kontrol edileceğini söyledi. Bakanlığın hazırladığı diğer bir tebliğe göre de satışa sunulan hazır kıymaların, etiketi üzerinde koyun, keçi ya da sığır karışımıysa oranları ve içerdiği yağ miktarları belirtilecek. Tebliğe göre, bu tür etler, içerisine at, deve, tavşan ve domuz etleri kesinlikle karıştırılıp kıyma yapılamayacak.

  • ANKARA


    Büro makineleri kullanımında geriyiz

    Hisar Büro Makineleri Satış Müdürü Ulvi Kemal Yurtseven, Türkiye'de büro makineleri kullanımının giderek arttığını ancak bürodaki makinelerin hepsini entegre ederek çalıştırma kültürünün henüz tam olarak oluşmadığını söyledi. Büro makinelerinin işleri kolaylaştırdığını dile getiren Yurtseven, teknolojiyi zamanında yakalamayan firmaların rekabette geri kalacağına işaret etti. Dağıtımını yaptıkları RİCOH ürünlerinin dünya fotokopi pazarında yüzde 25.5 pazar payı ile en büyük üreticisi olduğuna değinen Yurtseven, "Bilgi, Bahçeşehir üniversiteleri gibi kurumlar ile çok sayıda firmaya profesyonel çözümler sunuyoruz" şeklinde konuştu.


    'Off-Shore davası AİHM yolunda

    Off-Shorezedeler Dayanışma Komitesi adına bir açıklama yapan Faruk Erbil, İmar Bankası'na el konulmadan önce "off-shore hesabından son bir ayda mevduat hesabına dönenlerin" Anayasa Mahkemesi ve Danıştay kararlarına rağmen, aylardır haklarını alamadıkları gerekçesiyle AİHM'ye başvurma kararı aldıklarını bildirdi. Erbil, bu durumun binlerce insan ve bu insanların ailelerinde büyük bir ruhsal çöküntüye neden olduğunu söyledi.

  • (ANKA)


    Vakıfbank İstanbul'a taşınıyor

    Vakıfbank Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'a taşınabilmesi için banka ana sözleşmesinde yer alan "Bankanın merkezi Ankara'dır" ifadesinin değişti-rilmesine ilişkin değişiklik taslağı Başbakanlığa sunuldu. Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Beyazıt, Anadolu'da güçlü bir banka olduklarını ancak Marmara ve özellikle İstanbul'da ise zayıf kaldıklarını belirterek "İstanbul'da daha güçlü olmanın yöntemlerini arıyoruz" dedi.

  • ANKARA


    Yoksulluk sınırı bin 929 YTL

    Türkiye Kamu-Sen, 4 kişilik ailenin Şubat ayı yoksulluk sınırını, bin 929 YTL 6 YKr olarak hesapladı. Kamu-Sen'in hesaplamalarına göre, Ocak 2006'da bin 922 YTL 25 YKr olan 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı, Şubat ayında 6 YTL 81 YKr (yüzde 0.35) artarak, bin 929 YTL 6 YKr'ye yükseldi. Çalışan tek kişinin açlık sınırı ise aynı dönemde 1 YTL 47 YKr (yüzde 0.20) artarak, 731 YTL 64 YKr'den 733 YTL 11 YKr'ye çıktı. Ortalama maaşla geçinen bir memur ailesinin zorunlu ihtiyaçlarını karşılaması için Şubat ayı maaşından geriye yalnızca 75 YTL 93 YKr kalıyor.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi