T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 20 MART 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Halaçoğlu sokağına izin yok

Ankara 5. İdare Mahkemesi, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, Abdullah Cevdet Sokağı'nın adının Yusuf Halaçoğlu olarak değiştirilmesini hukuka uygun bulmadı. Avukat Sedat Vural, Ankara 5. İdare Mahkemesi'nde dava açarak, "meclisin sokak adlarını değiştirme yetkisinin olmadığı " gerekçesiyle iptalini istemişti. Mahkemenin kararında, "Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bazı üyelerinin, Abdullah Cevdet'in Ermeni yanlısı olduğu iddiasıyla" Çankaya'da yer alan Abdullah Cevdet Sokağı'nın adının, "Yusuf Halaçoğlu" olarak değiştirilmesi yönünde önerge verdikleri anımsatıldı ve Abdullah Cevdet adının değiştirilmesine sebep olabilecek hukuken geçerli bir neden ileri sürülmediği ifade edildi.

  • ANKARA


    5750 terör suçlusu yakalandı

    İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, yurtiçinde terörist eylemlere katılan ve daha önce işledikleri terör suçlarından aranan 5 bin 750 terör örgütü üyesinin yakalandığını bildirdi. CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu'nun soru önergesine verdiği yazılı cevapta Aksu, 2003'ten bu yana 1350 teröristin ele geçirildiğini kaydetti. Aksu, Türkiye'nin de yer aldığı uluslararası güvenlik ve işbirliği anlaşmaları gereğince, İran, Irak, Suriye, Yunanistan, Azerbaycan ve Ukrayna'dan; 2003'te 52, 2004'te 41 ve 2005'te 23 olmak üzere 116 örgüt mensubunun, Türkiye'ye teslim edildiğini belirtti.

  • ANKARA


    Kuş gribi Avrupa'yı korkuttu

    Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, turizmde "bazı hadiselerden dolayı" Batı Avrupa ülkelerinden talep sıkıntısı olduğunu söyledi. İznik'teki incelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Koç, bir gazetecinin 2006 turizm sezonuna ilişkin beklentilerini sorması üzerine, şöyle konuştu: "Karikatür krizi ve kuş gribi çekingenliğini son yaptığımız çalışmalarla azalttık. Haftanın 2 günü Avrupa'dayım. İngiltere, Fransa, Belçika, Almanya bize turist gönderen başlıca ülkelerdendir. Buralardan talep yetersizliği var, ama son dakika talepleriyle bunu da aşabileceğimiz kanaatindeyim."

  • İZNİK


    Dayım kına gecesinde cehpedeydi

    102 yaşındaki Hatice Nine, dayısının, kına gecesi, elleri kınalandıktan sonra Çanakkale'ye gidişini anlatırken duygulandı. Gaziantep'te Çanakkale Savaşı, Gaziantep savunması, ve Cumhuriyetin ilanına tanıklık eden 102 yaşındaki Hatice Köşe, düğün hazırlığı yapan dayısının, nasıl kına gecesi elleri kınalandıktan sonra Çanakkale'ye savaşmaya gittiğini hem acı hem de gururla anlattı. Nüfus kaydına göre 1904 doğumlu, 8 çocuk ve 104 torunu olan Köşe, çocukları da yaşlı olduğu için 5 aydır Gaziantep Huzurevi'nde kalıyor. Dayısının, düğün hazırlığı yaptığı sırada Çanakkale Savaşı'na çağrıldığını belirten Köşe, o günleri şöyle anlattı: "Ninemle meydandan geçerken davul-zurna çalındığını gördük. Ama ortada düğün yoktu. Ne olduğunu sorduğumuzda 'seferberlik ilan edildi, savaş var' dediler. O gün dayımın kına gecesi vardı. Kınası yakıldıktan sonra askerler geldi. Dayım helallik alarak elleri kınalı savaşa gitti. Geldiğinde kulakları top seslerinden sağır olmuştu."

  • GAZİANTEP (A.A)


    Çanakkale'yi gençlere anlatıyoruz

    Ümraniye Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi'nin 91. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen panelde konuşan Belediye Başkanı Hasan Can, "Çanakkale'de destan yazan kahraman atalarımızı genç nesillere anlatmak boynumuzun borcudur" dedi. Çanakkale'de şehit düşen 250 bin Mehmetçiğin genç nesillere anlatılması gerektiğini vurgulayan Can, "Vatan ve hürriyet uğruna şehit olan ecdadımıza minnet borcumuzu ödemek ve gelecek nesillere bu eşsiz zaferi aktarabilmek için 'Çanakkale Geçilmez' adlı çizgi sinema ile panel, yayın ve daha bir çok faliyette bulunuyoruz. Bu millet bugün varsa ve şanlı bayrağının gölgesinde hür yaşıyorsa, Kurtuluş Savaşı'nda ve Çanakkale'de zafer kazanan kahramanlarımız sayesindedir" diye konuştu.

  • ŞAMİL KUCUR / İSTANBUL


    Uğurböcekleri köy arıyor

    Ülkenin dört yanında 107 eğitim gönüllüsüyle faaliyetler sürdüren "Türkiye'nin Uğurböcekleri", tepeden tırnağa yenilemek ve güzelleştirmek için yoksul bir köy arıyor. Türkiye'nin Uğurböcekleri Proje Başkanı Gökçe Kulaçoğlu, projeyle bugüne kadar 23 bini aşkın kişiye ulaştıklarını, köy aydınlatma projesi kapsamında da yoksul bir köy aradıklarını kaydetti. Kulaçoğlu, "Ankara civarındaki köylere baktık. Ancak çok ihtiyacı bulunan bir köy bulamadık. Şimdi tıpkı Türkiye çapında Minnetler Köyü'ndeki gibi çalışmalar yapabileceğimiz yoksul bir köy arıyoruz" dedi.

  • ANKARA


    Sağlıkta yeni reformlar şart

    Hükümetin, devlet ve SSK hastanelerini birleştirmesinin sağlık alanında bugüne kadar atılmış en köklü adım olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Sağlık kurumlarının fiziki ve alt yapılarının da güçlendirmesi gerekiyor. Ülkemizde sağlık personeli yetersiz koşullarda büyük fedakarlıklarla hizmet veriyorlar. Sağlığın yeni reformlara ihtiyacı var" dedi.

  • OKTAY MEHMET


    Bir ayda 2 bin 500 olay çözüldü

    İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, son bir ay içerisinde 2 bin 480 olayı aydınlattı, 240 çocuğun topluma kazandırılması için çalışma yürüttü. Hırsızlık, gasp, adam kaçırma gibi birçok suçtan toplam 3 bin 362 şüpheli yakalandı. İl Jandarma ekipleri, ayrıca, Taşdelen ve Bahçeşehir Çocuk merkezleri, 72 çocuğa psikolojik destek verdi. 48'i mağdur, 18'i evden kaçmış, 25'i kayıp-buluntu olan 91 çocuğa psikolojik rehberlik verildi. 120 yardıma muhtaç çocuk tespit edilerek eğitim, giysi ve barınma ihtiyaçları giderildi.


    Sağır dilsizler maçında kavga

    Trabzon Sağır ve Dilsizler Takımı ile Kırşehir Sağır ve Dilsizler takımı arasında yapılan lig maçında çıkan kavgada 6 futbolcu yaralandı, olaylarla ilgili 4 futbolcu gözaltına alındı. Yavuz Selim Sahası'nda yapılan ve Kırşehir takımının 3-1'lik galibiyetiyle devam eden karşılaşmanın 65. dakikasında Trabzon takımı penaltı kazanmasıyla iki takımın oyuncuları birbirine girdi. nKavgada yaralanan Kırşehir Sağır ve Dilsizler takımından Serdar Kandi, Bektaş Demirbilek, Ali Yaviç, Cemil Temel, Murat Aktaş ve Rıfat Şekerci ambulanslarla Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldılar. Olayın ardından polis, 4 futbolcuyu gözaltına alınırken maç da tatil edildi.

  • TRABZON


    Askeri araç devrildi

    Erzurum'da askeri araç kaza yaptı. Kazada 2'si ağır olmak üzere 8 asker yaralandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle kontrolünü kaybeden araç yol ortasındaki trafik işaret tabelalarına çarptı. Kaza sonucunda yaralanan 8 kişiden 2'si Ağrı Devlet Hastanesi'ne 6'sı ise Ağrı Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • ERZURUM


    Minik Ahmet, bisiklet hevesinin kurbanı oldu

    Konya'da caddede bisiklet süren 5 yaşındaki çocuk, yoldan geçen belediye otobüsünün çarpması sonucu hayatını kaybetti. Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki evlerinin yakınlarındaki Menzil Caddesi'ne bisikletiyle oynamaya başlayan Ahmet Çelik (5), caddeden geçen Z.Y. yönetimindeki Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait yolcu taşıma otobüsünün altında kaldı. Ahmet Çelik olay yerinde hayatını kaybederken, şoför Z.Y'yi gözaltına alındı.

  • KONYA


    Sigara kaçakçıları kefaletle serbest

    Van Emniyet'inin düzenlediği operasyonda 12 bin karton kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili oldukları bildirilen A.Ç ve M.K, 1 milyon 689 YTL 574 Ykr para cezası karşılığında serbest bırakıldı. Bursa'da, kaçak sigara sattıkları iddiasıyla 6 kişi gözaltına alındı. Zanlıların tezgahlarında ve evlerinde yapılan aramalarda 550 paket gümrük kaçağı ve sahte bandrollü sigara ele geçirildi.


    Meslektaşını öldüren polis memuru cezaevine

    İzmir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde, 1 polisi öldüren, diğerini yaralayan polis memuru tutuklandı. Mehmet Sait Günbay (26), meslektaşı Ömer Dilekçi'yi (24) beylik tabancasıyla vurarak öldürmüş, Mehmet Tutakbala'yı da (23) ağır şekilde yaralamıştı. nMeslektaşının tabancasından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Ömer Dilekçi'nin cenazesi, düzenlenen törenin ardından Elazığ'a gönderildi.

  • İZMİR (A.A)


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi