T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 20 MART 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Krallar ölür mü sandın

Ali Sami Yen'de oyuna hızlı başlayan, konuk Kayseri Erciyes'ti. Karşı karşıya iki golü kaçıran Cenk'e dersi Ayhan verdi, G.Saray öne geçti ve maçın hakimi oldu.

G.Saray, K.Erciyesspor karşısında ecel terleri döktüğü maçı 4-2 kazanarak zirve takibini sürdürdü. 23'de Ayhan ve 41. dakikada Necati ile 2-0 öne geçen G.Saray, 45 ve 58. dakilarda Cenk'in attığı gollere engel olamayınca maçta 2-2'lik eşitlik sağlandı. Beraberlikten sonra bütün riskleri göze alan Gerets, kulübede oturan Hasan Kabze ve Hakan Şükür'ü de alarak forveti dörtledi. Bu dakikadan sonra gol yollarında etkili olmaya başlayan sarı-kırmızılılar, aradıkları golü 86. dakikada Ümit Karan ile buldu. Uzatma dakikalarında Hasan Kabze maçın skorunu belirledi.

Hakem görmedi Devran itiraf etti

Maçın hakemi Zafer Önder İpek ile yardımcıları çok kritik hatalar yaptılar. Bunların en önemlisi, maç 2-2 iken, G.Saray atağında topu gol çizgisinde elle kesen Devran'ın pozisyonuna penaltı verilmemesiydi. Erciyesli futbolcu, maç sırasında G.Saraylılar'a sonrasında da gazetecilere "Elimle kestim" diye itiraf etti. Ayrıca G.Saray'ın her iki yarıda ikişer kez ofsaytla kesilen ataklarında da yardımcı hakemler yanlış bayrak kaldırdı.

Maç, gergin başladı, olaylı bitti

  • Ayhan golü atınca, kaptan Timuçin, 'hatası var' diye Bouazizi'ye kızdı. O da Timuçin'in üzerine yürüdü.
  • 39. dakikada yardımcı hakem Metin Kıtmır'a tribünden pet şişe atıldı. Pet şişe yağmuru maç boyu sürdü.
  • Maç sonrası Erciyesli Agali, elindeki topu hakem İpek'e doğru fırlattı. O da oyun bitmesine rağmen ikinci sarıdan kırmızı kart gösterdi.
  • Oyunun son dakikalarında Song ile Emre Toraman'ın mücadelesi sonrası iki futbolcu birbirine girdi. Emre Toraman güçlüklü sakinleştirilirken, hakemden sarı kart gördü.

    Küsmüyor, üzülüyorum

    Gol atamamasına rağmen, iki golü hazırlayarak G.Saray'ı 3 puana taşıyan Hakan, hafta içi tartıştığı Gerets'e sarılıp ağlarken, "Aramızda olanlar abartılmasın" dedi. K.Erciyesspor karşısında oyuna girdikten sonra maçın çehresini değiştiren iki gol attırarak galibiyette başrol oynayan Hakan Şükür, maç sonrası olağanüstü mutluydu. Üçüncü golden sonra koştuğu tribünlerin önüne kadar gelen hocası Gerets ile sarmaş dolaş olan Hakan, gözyaşlarını tutamadı.

    Bu sırada Gerets'in de duygulandığı dikkat çekerken, arkada olanları izleyen sportif direktör Bülent Tulun da ağladı. Hakan maç sonrası duygularını dile getirirken, Gerets ile hafta içi yaşadığı tartışmaya değindi ve "Küçük birtatsızlık yaşadık. Ama abartıldı. Hocamızla aramızda sorun yok" diye konuştu. Hakan, kulübeden girdiği maçta zinde olmanın avantajını kullandığını söylerken, "Kenarda oturmak beni küstürmüyor ama üzüyor" dedi. Ligde 4 maç sonra gol atan Ümit Karan ise, "Kayseri çok dirençli oynadı. Cenk'in net pozisyonları vardı. Ama biz inanmıştık ve başardık" ifadelerini kullandı.

    'Korku filmi gibiydi'

    Gerets, maçı kendilerinin zora soktuğunu söylerken, "İkinci yarıda kalpten ve damardan oynadık. Son dakikalarda ise korku filmi izler gibiydik" dedi. Maç sonrası açıklamasında, güvendiği bazı futbolcuların gününde olmadığını söyleyen G.Saray Teknik Direktörü Eric Gerets, "Golleri bulduk, üçüncüyü atmak üzereyken kalemizde golü gördük. Böylece maçı sıkıntıya soktuk. İkinci yarıda ise kalbimizle ve damardan oynayarak sonuca gittik. Son dakikalar için korku filmiydi diyebilirim" şeklinde konuştu. Gerets, Devran'ın pozisyonunun penaltı olduğunu ama hakem için kötü konuşmak istemediğini belirtti. Sarı kart gören futbolculardan Cihan cezalı olduğu için Denizli deplasmanında oynayamayacak.

  • M. Ali KAYMAK

    Adaylar tribüne oynadı!

    Uzun süredir maçlara gelmeyen Özhan Canaydın ve Yılmaz Toköz dışındaki başkan adayları tribünde kulis faaliyetlerini sürdürürken, Ergun Gürsoy, Yiğit Şardan'ı ağır biçimde suçladı. Gürsoy, "Bu tribünleri aleyhimize bağırtanlar Şardan'ın listesindedir" dedi. Canaydın'ın yönetime girmeyeceğini söyleyen Adnan Polat'ı ikna etmek için çaba gösterdiği öğrenildi.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi