T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S A Ğ L I K 17 MART 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

35 yaşından sonra sağlık kontrolleri aksatılmamalı

Herhangi bir yakınma olmasa da düzenli sağlık testlerinin yaptırılası hayati önem taşıyor. Bu testler sayesinde hastalığı erken evrede yakalamak mümkün oluyor

Günümüzde ölümcül hastalıkların tedavisi bile mümkün. Ancak bunun için erken teşhis şart. Erken teşhise giden yol, hayati önem taşıyan testler. Memorial Hastanesi Suadiye Polikliniği Dahiliye Uzmanı Dr. Soner Dileklen, her erkeğin mutlaka yaptırması gereken 10 test ve teşhis yöntemleri hakkında şu bilgi verdi.

Eforla kalp sorunları belirleniyor

40 yaşını geçmiş her erkeğin yılda bir kez kardiyolojik check-up'tan geçmesi, kalp sağlığı açısından büyük önem taşıyor.

Cilt muayenesi kanseri önlüyor

Her yıl düzenli olarak dermatoloji uzmanının kapısını çalmak da, sağlık için yaptırılması gereken testlerin bir parçası. Özellikle vücutta bulunan çok sayıda ben ve ailedeki cilt kanseri hikayeleri, muayenenin önemini daha arttırıyor. Çünkü benler, ölümcül bir kanser türü olan melanom riski taşıyor.

Kan tahlilleri sağlığı ele veriyor

2 yılda bir kan tahlili yaptırılmasında yarar var. kan örneği alındıktan sonra alyuvar ve akyuvarların durumuna bakılıyor, lökositler inceleniyor. sonuçlara bakılarak vücutta enfeksiyon ve alerjik bir durum olup olmadığı tespit edilebiliyor. Gırtlak kanseri için erken evre şans demek

Sigara içen erkekler, içmeyenlere göre 16 kat daha fazla gırtlak kanseri tehdidi altında. Bunun için sigara içen erkeklerin, kulak burun boğaz uzmanı tarafından yapılacak olan larinks endoskopik görüntüleme yönteminden yararlanmaları gerekli.

Karaciğer ve böbrek hastalıklarında ultrason önemli

Yılda bir kez yapılan tüm batın ultrasonu, karaciğer ve böbrek hastalıklarında erken teşhis ve başarılı tedavi imkanı sağlıyor.

Ağız için tükürük testi

Diş ve diş eti hastalıkları, dünyada ve Türkiye'de önemli sağlık sorunları arasında yer alıyor. Dişlerde ciddi bir sorunla karşılaşmamak için her yıl düzenli olarak diş hekimi ziyaret edilmeli. Diş ve diş eti problemlerinin tespitinde, doğal bir koruyucu olan tükürüğün test edilmesi önemli.

Kolon kanseri önlenebiliyor

Kolon kanseri, en sık görülen kanser türleri arasında 3. sırada yer alıyor. Sinsi tehlike, özellikle 50 yaş ve üzerindekileri tehdit ediyor. Kolon kanseri önlenebilir kanser türleri arasında. Ancak bunun için 50 yaşından sonra, 2 ila 5 yılda bir düzenli olarak kolonoskopi yönteminden yararlanılmalı.

Prostat kanserinde erken teşhis önemli

Prostat kanseri erken yakalandığında hastalıktan kurtulma şansı çok yüksek. Teşhisin geç konulması, hastalıkta ortaya çıkacak sorunlara ve beraberinde gelecek ölümlere zemin hazırlıyor. Hastalığın teşhisi kan PSA testi ile mümkün. Testi, 45 yaş sonrası erkeklerin yılda bir kez yaptırması, erken teşhis ile birlikte kesin tedavi sürecini de hızlandırıyor.

AC grafisi çektirmeli

Akciğer kanseri erkeklerde ortaya çıkan kanser türleri içinde ilk sırada yer alıyor. Akciğer kanserini diğer türlerden ayıran bir başka özellik de, erken safhada belirti vermemesi. Bu nedenle, sigaran içen 40 yaş üstü erkeklerin her yıl düzenli olarak AC grafisi çektirmeleri gerekli.

Göz tansiyonu körlük sebebi

Göz tansiyonu, yaptığı sinir hasarı ile körlüğe neden olabilen bir göz hastalığı. İlaç tedavisi ve lazer ile körlüğün önüne geçiliyor ancak bu da erken teşhis ile mümkün. Bu riske karşı rutin muayenelerine en geç 40 yaşında başlanmalı.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi