T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 27 MART 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Şemdinli Komisyonu üyeleri Van'da

Meclis Şemdinli Araştırma Komisyonu üyeleri Van'a geldi. Ankara'dan uçakla Van'a gelen Meclis Araştırma Komisyonu'nun 8 üyesi, Ferit Melen Havaalanı'nda CHP Van milletvekili Mehmet Kartal ve Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz tarafından karşılandı.

Meclis Şemdinli Araştırma Komisyonu üyeleri bugün Van'a geldi.
VİP salonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Komisyon Başkanı Musa Sıvacıoğlu, bugün Van, yarın Hakkari ile Yüksekova ilçesi ve son olarak da perşembe günü Şemdinli'de incelemelerde bulunacaklarını söyledi.

Bir gazetecinin, "Komisyona yönelik eleştirilerin söz konusu olduğunu" söylemesi üzerine Sıvacıoğlu, "Biz bu konulara girmek istemiyoruz. Basında yer alan o şekilde ya da bu şekildeki açıklandığı gibi birtakım şeylere de cevap vermiyoruz. Komisyon, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kurulan bir komisyondur. TBMM'de grubu bulunan 3 siyasi partinin ortak önergesiyle kurulmuştur. Anayasaya aykırılık diye bir şey söz konusu değildir" dedi.

Sıvacıoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin 1970'te komisyonların kurulabileceği yönündeki kararının bulunduğunu belirterek, daha fazla detaya girip komisyon üzerinde tartışma açmak istemediğini vurguladı.

Van'da birkaç kişiyi dinleyeceklerini kaydeden Sıvacıoğlu, geceyi Van'da geçirdikten sonra yarın Hakkari'ye gideceklerini sözlerine ekledi.

15 NİSAN'DA MECLİS'E SUNULACAK

Hakkari, Şemdinli ve Yüksekova'da meydana gelen olayları araştırmak üzere kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üyesi ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, bölgede meydana gelen olaylarla ilgili olarak yapacakları çalışmaları bir rapor halinde 15 Nisan'da TBMM Başkanlığı'na sunacaklarını bildirdi.

Aynı zamanda komisyonun sözcülük görevini de yürüten Üstün, hazırlanan raporun bir yaptırımı olmadığını, ancak olayları ortaya koymak ve devletin diğer birimlerinin politika belirlemesi açısından önemli bir fonksiyon oluşturacağını söyledi.

Hakkari, Şemdinli ve Yüksekova'da meydana gelen olayları araştırmak için kurulan 12 kişilik Meclis Araştırma Komisyonu'nun 8 üyesinin, bugün bölgeye gittiğini anımsatan Üstün, komisyonun yaklaşık 3.5 aydan beri çalıştığını söyledi. Komisyonun çalışmasını bitirmesine az bir zaman kaldığını belirten Üstün, şunları kaydetti:

"Bölgede bir hafta kalacağız. Bu süre içinde, Şemdinli olayları nedeniyle tutuklanıp sanık olarak yargılanan 2 astsubayla görüşeceğiz. Daha sonra itirafçı olarak bilinen Veysel Ateş'le Bitlis Cezaevi'nde görüşeceğiz.

Salı günü Hakkari'ye giderek yaşanan olaylarla ilgili tanıkları dinleyeceğiz. Buradan Yüksekova'ya geçerek olayların tanıklarıyla ve kamu görevlileriyle görüşeceğiz. Perşembe günü Şemdinli'ye geçerek 5 askerimizin şehit olmasıyla başlayan, daha sonra Seferi Yılmaz'ın kitapevine bomba atılmasıyla devam eden olayı yerinde dinleyip oradaki vatandaşlarla görüşeceğiz. Tüm gözlemlerimizden sonra Ankara'ya dönüp hazırladığımız raporu, 15 Nisan'da Meclis Başkanlığı'na sunacağız."

Hazırlanan raporun bir yaptırımı olmadığını, olayları ortaya koymak açısından devletin diğer birimlerinin politika belirlemesi açısından önemli bir fonksiyon oluşturacağını belirten Üstün, "Tabii ki, bu raporun yaşanan olaylardan sonra halkı, devletin yanına çekmek açısından bir etkinliği olacaktır. Bu şekilde çalışmalarımız yürüyecek" dedi.

  • VAN/ANKARA (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi