T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
6 5 7 ' L İ L E R   A İ L E S İ 25 MART 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Sigortalı geçen süre, yıllık izin süresinin hesabına dahil edilir mi?

Şu an memurum. 89 yılından 2001 yılına kadar sigortalıydım, bunları emekli sandığına aktardım, aradaki askerlik borçlanmamı da yaptım. Ancak bu sürelerin yıllık iznime etkisi olmadı. Nedenini bulamadım.

154 seri no'lu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliğinde; yıllık izin sürelerinin hesabında, hangi statüde olursa olsun kamu kurum ve kuruluşlarında geçen hizmet süreleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında geçmese dahi Devlet memurlarının kazanılmış hak aylıklarında değerlendirilen hizmet sürelerinin dikkate alınması gerekmektedir.

Sigortalı olarak geçen hizmetlerden hangilerinin kazanılmış hak aylık derece ve kademesinde değerlendirileceği, 657 sayılı Kanunun 36'nci maddesinde düzenlenmiştir. Bu maddede, teknik ve sağlık hizmetleri sınıfında yer alan memurlara ilişkin düzenleme yapılmışken, Genel İdare Hizmetleri sınıfında yer alan memurlar için bir düzenleme yapılmamıştır. Dolaysıyla, sigortalı süreleriniz emekli müktesebinize esas derece ve kademede değerlendirilebilmesine rağmen, kazanılmış hak aylık derece ve kademesinde değerlendirilememektedir. Kazanılmış hak aylık ve derecede de değerlendirilmediğinden yıllık izin süresinin hesabına esas süreye sigortalı süreler eklenememektedir.

Bu konuyla ilgi en son düzenleme yargı kararları doğrultusunda yapılmış olup, başkaca bir karar yoktur.

KPSS ile yerleşsem, ama gidip başlamasam, hak kaybım olur mu?

KPSS ile atamam yapılsa ancak ben gidip yerleşmesem, başka bir KPSS'de tercih yapma hakkım kaybolur mu?

Bu hususlar "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik"te düzenlenmiştir. Yönetmeliğin ek yerleştirme başlıklı 24'üncü maddesinde genel yerleştirmede yerleşen adayların ek yerleştirmeye başvuramayacağı hüküm altına alınmış; Ek 2'nci maddesinde ise yapılan yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadroya yerleştirilip ataması yapılanların, daha sonraki personel alımları için, yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamayacakları belirtilmiştir.

Bu hükümler çerçevesinde,

1- ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme sonucunda, atama için gerekli evrakları kurumların belirledikleri tarihte teslim etmediğiniz takdirde atamanız yapılmayacaktır. Bu çerçevede ek yerleştirme dışındaki diğer yerleştirmelere müracaat etmeniz mümkündür.

2-Ancak, bu durumda da yapılan daha önceki yerleştirme sonucunda atamanızın yapılmadığını belgelendirmeniz gerekmektedir.

Burada şu hususu vurgulamak gerekmektedir. Bazı adaylar yerleşmiş olduklara kadrolara keyfi olarak gitmemekte ve kadroların boş kalmasına neden olmaktadır. Bu adayların sonraki yerleştirme işlemlerine katılmamasını sağlamak üzere idari düzenlemeler yapılmalıdır. Ne yazık ki şuan ki uygulamada, ÖSYM, atanamadığına dair belge getiren herkesi- keyfi olarak gidip gitmediğine bakmasızın- yerleştirme işlemlerine dahil etmektedir.

Düzeltme...

23 Mart tarihli gazetemizle birlikte verilen İşyeri & Konut 2006 ekinde bankaların uyguladıkları konut kredisi faizleri tablosunda yer alan, faizsiz sisteme göre çalışan katılım bankaları Türkiye Finans, Kuveyt Türk, Bank Asya ve Albakara Türk, "aylık kar payı" uygulamaktadır. Aynı ekin 3. sayfasında yer alan 'banka destekli kampanyalar' bölümünde Andromeda'nın satışa sunulan dairelerinin toplamı 990 adet iken yanlışlıkla 100 adet olarak gösterilmiştir.


'Memura ek zam' neler getiriyor?

Memura ek zam tasarısı Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek onay için Cumhurbaşkanlığı makamına gönderilmiştir. Kanun, Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilip Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecektir. Kanuna ilişkin olarak öne çıkan başlıklar şu şekildedir:

1- Kanunun ilk maddesiyle, ek ödeme almayan memurlara ilk altı ay boyunca, her ay 40 YTL, Temmuz ayından itibaren 80 YTL ödenecektir. Bu madde 01.01.2006 tarihinden geçerli olduğu için düzenlemeden yararlanacak olan personel Nisan ayında toplam 160 YTL alacaktır.

Diğer taraftan bu ödemeden sadece 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre istihdam edilen memurlar değil, aylıklarını 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu ve 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu'na (öğretim elemanları) göre alanlar ile subay, sözleşmeli subay, astsubay, sözleşmeli astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlara da yararlanacaktır.

2- Sendikalara üye olan memurların 5 YTL'ye kadar olan sendika üyelik aidatı devlet tarafından ödenecektir.

3- ÖSYM tarafından yapılan merkezi sınavlarda başvuru ve tercih hizmetlerini yürüten MEB personeline, her bir başvuru kaydı ücretinin yarısınınödenmesi öngörülmektedir.

4- 657 sayılı Kanun'un 4/B maddesine göre çalışanlar, 4924 sayılı Kanun'a göre çalışan sözleşmeli sağlık personeli, teşkilat Kanunlarına göre çalışan sözleşmeli personele denge tazminatının verilip verilmeyeceğine ilişkin son kararı, kanunun çıkması sonrasında, ilgisine göre YPK veya Bakanlar Kurulu verecektir.

5- Kanunun 3'üncü maddesi ile 657 sayılı Kanun'un 4/B maddesine göre sözleşmeli öğretmen istihdamı imkanı getirilmiştir. Daha sonra çıkarılacak olan bir Bakanlar Kurulu Kararı ile şu an 657 sayılı Kanun'un 4/C maddesine göre istihdam edilen öğretmenler 4/B statüsüne geçirilecektir.

6- Hukuk müşavirleri ve avukatların alacağı vekalet ücreti miktarı arttırılmıştır.

7- Teknik hizmetler sınıfına dahil kadrolarda görev yapanlardan dört yıl ve daha fazla süreli yükseköğrenim veren okul mezunlarının aldığı özel hizmet tazminatı miktarı brüt 93 YTL tutarında arttırılacaktır.

8- Din hizmetleri sınıfında yer alan personel ile Diyanet İşleri Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatının genel idare hizmetleri sınıfına dahil kadrolarında bulunanların aldığı özel hizmet tazminatı miktarı 100 YTL tutarında arttırılacaktır.

9- Emniyet hizmetleri sınıfında yer alan personelin aldığı emniyet hizmetleri tazminatı miktarı 100 YTL tutarında arttırılacaktır.

10- Yüksek lisans yapanlara %25 ve doktora yapanlara %40 oranında ödenen zamlı ek ders ücreti uygulaması kaldırılmıştır.

11- Çalışmayan eş için alınan 53 YTL'lik aile yardımı ödeneği 64 YTL'ye çıkarılacak

12- TSK ve TSK'ya bağlı kurumlarda çalışan sivil personelin altığı özel tazminat miktarı 40 YTL tutarında arttırıldı.

13 - 439 sayılı Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Yüksek ve Orta Dereceli Okullar Öğretmenleri ile İlkokul Öğretmenlerinin Haftalık Ders Saatleri ile Ek Ders Ücretleri Hakkında Kanun'da 4 adet değişiklik yapıldı. Ders saatlerine ilişkin düzenlemeler, eğitim öğretim dönemini etkilememesi amacıyla, 1/7/2006 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

13- Adli Tıp Kurumu personeline dağıtılan döner sermaye miktarlarında düzenleme yapıldı.

14- MİT ve emniyet hizmetleri sınıfına dahil kadrolar ile çarşı ve mahalle bekçilerinden, makam tazminatı ödenmesine hak kazanamamış olanlara, her ay emekli aylıklarıyla birlikte 100 YTL tutarında ayrıca ödeme yapılacak.

15- Daha önce Bütçe Kanunu ile ödenmeyeceği hükme bağlanan lojman tazminatına ilişkin hükümler, ilgili mevzuattan da çıkarılmıştır.

Hazırlayan: Ahmet Ünlü
( memurlar.net editörü )

Faks: (0312) 472 68 80

Geri dön   Mesaj gönder   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi