T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 27 MART 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Muhalefete AB'ye ve Rumlara sert uyarı

Başbakan Erdoğan, muhalefeti, AB'yi ve Rumları uyardı. Erdoğan, MHP'ye 'Teröristbaşının affında genel başkanınızın imzası var" derken, Baykal'a 'konuştukça batıyorsun. Sen partine bak' dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'dan muhalefete, AB'ye ve Rumlara yaylım ateşi açtı. MHP lideri Devlet Bahçeli'ye 'teröristbaşını kurtaran belgede imzan var' derken, CHP lideri Deniz Baykal'a, "Sen git partini yönet, belediye başkanları partinin önünde dolaşıyor" diye seslendi. AB'ye "Benden istediğini önce kendin uygula" uyarısı yapan Erdoğan, Rumlara da "Kendini ağırdan satma" dedi.

Erdoğan, Ankara Keçiören ve Çankaya ilçe kongrelerinde yaptığı konuşmada, "Ben mutluyum, seviniyorum, böyle bir ana muhalefet liderine sahibim diye" başlayarak, şunları söyledi: "Ana muhalefet lideri diyor ki, 'önce kadrolaşma yaptılar, şimdi de kuşatma yapıyorlar.' Sormak lazım, neresi kuşatılıyor? Çok çirkin. 14 milyon vatan evladının oylarıyla gelen bir siyasi partiye, kafalarda soru işareti uyandıracak kadar siyasi etikten yoksun yaklaşım olabilir mi? Sayın Baykal böyle dedikçe, batağın içinde boğuluyor. Bir açıklama yaptı. 'Merkez Bankası'nın başına eski başkan atansın' diye. Sen aklını kendine sakla. Sen önce partini yönet. Belediye başkanları partinin önünde dolaşıyor. "

AB'Yİ İSTİSMAR EDENLER

Erdoğan, AB konusundaki gelişmeleri istismar edenlerin bulunduğuna, bu istismarı MHP'nin de yaptığına işaret etti. Erdoğan, "Bunlar 'Türkiye'yi peşkeş çektiler, Kıbrıs'ı peşkeş çekecekler' dediler. Bunu da ağırlıklı olarak MHP diyor. Siz bu ülkede iktidar oldunuz. İktidarınızda öyle çelişkiler yaşadınız ve yaşattınız ki, teröristbaşı bile bu ülkede idamdan kurtuldu. Belgenin altında sizin genel başkanınızın imzası var" diye konuştu.

RUMLARIN MUHATABI KKTC'DİR

Erdoğan, Kuzey Kıbrıs ile ilgili gelişmelerin istişarelerle yapıldığını belirterek, "Kıbrıs konusunda Annan Planı dışında birşey beklenmesin. En son hazırladığımız Annan Planı çıtanın yükseldiği yerdir" dedi. Güney Kıbrıs'ı Türkiye'nin önerisinde buluşmaya çağıran Erdoğan, Rumlara "AB'ye üye oldunuz diye kendinizi ağırdan satmayın" mesajı verdi. Erdoğan "KKTC'yi masada görmek istemeyenler bizi de masada bulamazlar. Rum Kesimi'nin muhatabı KKTC'dir" şeklinde konuştu.

AVRUPA ÇİFTE STANDARTÇI

Avrupalıları çifte standart yapmakla suçlayan Erdoğan, şöyle konuştu: "Benim polisim bir hata yapıyor, yeri yerinden oynatıyorlar. Fransa'daki öğrenci olaylarında ayaklar altında ezilenler için ne yapıyorlar? Benden istediğini önce kendin uygulayacaksın. Ana dilde yayın diyorlar. Avrupa'da bulunan Türklerin bulunduğu yerde buna izin vermiyorsun. Almanya'da 3 milyon Türk'e ana dilde eğitim vermiyorsun. Batı Trakya'da yaşayanlara 'Dini liderini seçemezsin' diyorsun. Bizde ise Patrikhane'nin başına gelecek olanı kendileri belirliyor. Biz daha özgürlükçüyüz."

GÜL'E GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Bu arada Başbakan Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte iç kulak ameliyatı olan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ü konutunda ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

  • HABER MERKEZİ/ANKARA

    Gerçek sosyal demokrat biziz

    Başbakan Erdoğan, muhalefetin hayal ettiklerini AK Parti hükümetinin tek tek gerçekleştirdiğini belirtti. Erdoğan, reçeteli ilaçların ödenmesi konusunda İstanbul'da bir eczacıyla konuşurken ilaçların tamamının vatandaşlara verilmediğini gördüğünü, nedenini sorduğunda uzun bir süreç yaşandığı cevabını aldığını ifade etti.

    ALİCİĞİM PARA VERMİYORSUN

    Bu süreçle ilgili "Önce ihalelere çıkılacak, ilaçlar gelecek, onlar da eksik gelecek" açıklaması yapıldığını belirterek, salonda bulunan Devlet Bakanı Ali Babacan'a döndü ve "Aliciğim görüyorsun, böyle bu işler, sen ise hâlâ parayı vermiyorsun" deyince salonda gülüşmeler yaşandı. Erdoğan, hükümetin eğitim ve sağlık alanında attığı adımları CHP'nin eleştirmesine tepki göstererek, "Onlar sosyal demokrat olamaz. Şaka maka sosyal demokrat biziz. Sen halkın karşısındasın; halkçı değilsin. Gerçek ilericiler de biziz" diye konuştu.

    BUNLAR NİYET OKUYUCU

    Eğitimde devlet, özel ve vakıf ayrımı yapmayacaklarını belirten Erdoğan "Özel sektöre ait bütün okullar mürteci mi? Nereden çıktı irtica, mürteci? Bunlar niyet okuyucu. Sen müfredata bak" dedi. Erdoğan, 'çocuğum işsiz' diye bağıran vatandaşa "Bana kişisel sorunlarını getirme, genel sorunları getir" dedi.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi