T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 27 MART 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Fener stresi de yendi

Zirvedeki rakibi Galatasaray'ın bir gün önce galip gelmesi Kanarya'yı strese soktu. Gol geciktikçe seyirci de gerildi. Tuncay'ın direkten dönen şutu Malatya'nın direncini artırdı.

Şampiyonluk yarışında artık final maçları oynayan F.Bahçe, ölüp ölüp dirildiği karşılaşmada Malatyaspor engelini 2-0'la geçti. Kümede kalma mücadelesi veren güçsüz rakibi karşısında ilk yarıda vasat bir futbol ortaya koyan sarı-lacivertliler, ikinci yarıda bulduğu gollerle galibiyete ulaştı ve averajla liderlik koltuğundaki yerini korudu. İlk yarıda zorlanan F.Bahçe'de Tuncay'ın şutu direkten döndü. İkinci yarıda maça ağırlığını koyan sarı-lacivertliler, üst üste bulduğu pozisyonlarla rakip kalede etkili oldu ancak Nobre, Alex ve Mehmet Yozgatlı'nın şutlarına kaleci Fevzi geçit vermedi. F.Bahçe aradığı golü 65'te Mehmet Yozgatlı ile buldu. Bu golün ardından yine duran F.Bahçe, Mustafa Özkan ve Senkerik'le rakibine iki net gol pozisyonu verdi. 90'da Johansson'un kendi kalesine attığı gol maçın skorunu belirledi.

Alex Diyarbakır'da yok

Malatyaspor karşısında bu sezon 4. sarı kartını alarak cezalı duruma düşen Alex, Diyarbakır ile oynanacak erteleme karşılaşmasında forma giyemeyecek. Ligde kritik maçlar öncesi F.Bahçe'de Malatyaspor maçında 3'er sarı karta ulaşan Mehmet, Nobre ve Luciano'nun yanı sıra Tuncay ve Serkan da ceza sınırında bulunuyor.

Malatya'ya goller Mehmet'ten

Ligin 10. haftasında Fenerbahçe'nin deplasmanda Malatyaspor'u 3-0 yendiği maçta 2 gol atan Mehmet Yozgatlı, haftalar sonra yine bir Malatyaspor maçında golle buluştu. Gol geciktikçe strese girilen dakikalarda genç oyuncu sahneye çıktı ve F.Bahçe'yi rahatlatan golü attı. Mehmet, böylece ligdeki gol sayısını da 3'e çıkardı.

Favori değiliz

Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum, "Ciddiyeti elden bırakmamalıyız. Diğer takımlarında iyi mücadele ettiğini unutmamak lazım. Favori gösteriliyoruz fakat ben buna katılmıyorum" dedi. Daum, Malatya maçını gol yemeden bitirdikleri için mutlu olduklarını belirtirken, şampiyonluk yarışında ise favori gösterilmelerine katılmadığını söyledi. Alman hoca, "Goller dışında net gol pozisyonlarımız var. Fiziksel yorgunluğu oyuncularımız sindirebiliyor ama psikolojik olarak stres ve baskının arttığını hissedebiliyor. Bundan sonra sinirlerimize hakim olmamız gerekecek. Ciddiyeti elden bırakmamalıyız" dedi.

Kamuoyunda şampiyonluk için favori gösterildiklerini de ifade eden Alman hoca, "Diğer takımların iyi mücade sergilediğini unutmamak lazım. Favori gösteriliyoruz ancak ben buna katılmıyorum. Bundan sonra taraftarlar ve oyuncuların üzerindeki baskı daha da artacaktır" açıklamasında bulundu. Kupadaki G.Saray maçından sonra lige iyi bir dönüş yapmalarının önemli olduğunu ifade eden Daum, "Büyük hedefler koyduk. Bu hedeflere ulaşabilecek güçteyiz. Bu hedeflere kesin ulaşacağız yorumlarına katılmıyorum. Sezon sonunda iki kupayı kaldırdığımızda çok özel bir durum olacak" ifadelerini kullandı.

  • M.Ali KAYMAK

    Kalan maçlar

    FENERBAHÇE
    Diyarbakır (D)
    Gaziantep (D)
    Sivasspor
    V.Manisa (D)
    Galatasaray
    Trabzon (D)
    K.Erciyesspor
    Denizlispor (D)

    GALATASARAY
    Ankaragücü
    Gençlerbirliği
    Diyarbakır (D)
    Çaykur Rize
    Fenerbahçe (D)
    Ankaraspor
    Beşiktaş (D)
    Kayseri

    Fakir fukara edebiyatı G.Saray'ı küçültüyor

    G.Saray'daki ekonomik sıkıntının fazla gündeme getirildiğini belirten Özaydınlı bundan hakemlerin etkilendiğini iddia etti.

    F.Bahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı "Son zamanlarda ortaya çıkan fakir fukara edebiyatları fazlalaşmaya başladı. Bu fakir fukara edebiyatları G.Saray'ı küçültüyor" dedi. Özaydınlı "Türk halkı olarak böyle şeyleri severiz. İster istemez bunlar hakemleri etkiliyor. Anadolu kulüpleri daha da zor günler geçiriyor ancak, bu şekilde ağlayıp, sızlayıp federasyondan bir şeyler istemiyor" diye konuştu. G.Saray maçı sonrası Tuncay'ın görüntülerinin yayınlanmasına tepki gösteren Özaydınlı, "Olay maçtan 1.5 saat sonra olmuş. Oyuncumuz taraftarla bütünleşiyor. Söyledikleri senelerdir yapılan en temiz tezahürat" açıklamasında bulundu. Özaydınlı K.Erciyesspor maçı sonrası Bülent Tulun'un "K.Erciyes sahaya çok motive çıktı" sözleri içinde Futbol Federasyonu'nu göreve davet ettiklerini söyledi.

    Anelka tedavi için Fransa'ya gidiyor

    Fenerbahçe'de, sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Önder ile Anelka maç kadrosunda yer almadı. Sağ dizinde ödem oluşan Anelka bugün tedavi için ülkesi Fransa'ya gidecek. Ligde en son 22. haftada Ankaraspor ile yapılan maçta 18 kişilik kadroda yer bulan Zafer, 4 hafta aradan sonra 18'e girebildi. Kemal Aslan bu sezon ligde ilk kez bir maçta 11 kişilik kadroya girdi. Daum, Kemal'e Malatyaspor karşısında Appiah'ın yerine ilk 11'de şans verdi.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi