T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 27 MART 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Tek adam devri bitti

2002'de Fatih Terim, 2004'te Ergun Gürsoy kozunu oynayan başkan Canaydın, son seçimlerde de Polat-Haznedaroğlu ikilisi ve yönetimdeki kararları ortak alma sözü vererek kongreden zaferle ayrıldı. Yeni dönemde futbolun patronu Ali Gürsoy olacak.

2002 Kongresinde Fatih Terim, 2004'te ise Ergun Gürsoy kozunu oynayan Özhan Canaydın'a önceki günkü seçimlerden sonra yeni dönemde çok farklı bir görüntü çizeceğini söyledi. G.Saray'da tek başına kararlar aldığı için daha önceki yöneticiler tarafından sürekli eleştirilen başkan Canaydın, başta Adnan Polat olmak üzere diğer yöneticilere kararların ortak alınacağına dair söz verdi, zora giren seçimi rahat kazandı. Canaydın'ın seçim öncesi yeni yönetimine almaya ikna ettiği isimlere tek tek birlikte kararlar alma ve hareket etme sözü verdiği ifade edildi.

BAŞARI BİRLİKTE GELECEK

Başkana seçim kazandıran isimlerin başında gelen Adnan Polat, Canaydın'ın artık değiştiğini ve bundan sonra sürekli olarak birlikte hareket edeceklerinin sözünü aldıktan sonra yönetime girmeye karar verdiğini söyledi.

Polat, başkan Canaydın'nın artık Galatasaray'da tüm kararların ortak alınacağına dair camiaya söz verdiğini açıkça ortaya koyduğunu belirtti. Yeni yönetici tüm alanlarda başarı için ne gerekiyorsa hep birlike yapacaklarının sözünü aldıklarının altını çizdi.

POLAT TECRÜBESİYLE

Adnan Polat: G.Saray'ın başlamamış inşaat işleri için listeye alındı. Ancak o kendi şirketlerini devreye katmadan, inşaatçılık deneyimini kullanmak istiyor. Polat, aynı zamanda futbol takımına da sürekli destek olarak ağabeylik yapacak.

Işın Çelebi: Hazırladığı sunumla G.Saray'ın mal varlıkları üzerinde plan ve proje üreten Çelebi, bankalar, SPK ve finansmanla ilgilenecek.

AKÇAKOCA DEVLET ADAMI

Celal Gürcan: G.Saray'ın sosyal tesisleri (Ada ve Kalamış) ile ilgilenecek. Daha önceki yönetimlerde Ali Sami Yen Stadı'ndan sorumlu yönetici olarak görev yapmıştı.

Engin Akçakoca: Halen Riva komisyonunda çalışıyor. G.Saray'ın gayrı menkulleri için projeler üretecek. Eski Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı. Tanımadığı ve bilmediği bürokrat yok.

Ali Gürsoy: 2 yılda bir seçim kazandırıyor. Geleceğin başkanı olarak Canaydın'ın yanında staj yapıyor. Artık futbol şubesine daha yakın olacak ve enerjisiyle Canaydın'a yardımcı olacak.

Atilla Kınay: Magic Life tatil köylerinin ortağı. Kardeşi Cem Kınay ile bu işi yürütüyor. Galatasaray'ın kamp ve yolculuklarından sorumlu olacak. Deneyimli bir turizmci. Galatasaray, artık seyahatlerde hiçbir sıkıntı çekmeyecek.

YÖNETİM ZENGİNLEŞTİ

Ahmet Dedehayır: Önemli bir borsacı ve yatırımcı. Bezmen'lerin boğazdaki villasını geçtiğimiz cuma günü 9.5 milyon dolar ödeyerek satın aldı. Galatasaray hisseleri artık ondan sorulacak.

Haldun Üstünel: Aslında bir tekstilci. Ancak Galatasaray tribünlerinin sevilen ismi. Canaydın'ın Ali Sami Yen Stadı sorumluluğunu ona teslim edecek.

Semih Haznedaroğlu: Canaydın başkanlığında Divan Başkanlığı yaptı. Camianın ileri gelenleri tarafından sevilen ve saygı gören bir kişi. Ünal Aysal'ın sınıf arkadaşı olması Canaydın için avantaj. Haznedaroğlu, gelecekte Aysal ile Canaydın arasında köprü vazifesi yapacak.

  • Savaş ÇORLU

    İlk icraat ödeme olacak

    G.Saray'da 3. kez başkan seçilen başkan Özhan Canaydın ve yeni yönetimini oldukça zor bir görev bekliyor. 31 Mart'a kadar yaklaşık 15 milyon dolar tutarında nakit paraya ihtiyacı olan sarı-kırmızılı kulüpte yeni yönetim bu parayı temin etmenin hesaplarını yapmaya başladı. Paralarını ödeyemediği futbolcuların sözleşmelerini yenileyip UEFA'ya bildirmek için gerekli süre cuma günü doluyor. Başkan Canaydın, geçtiğimiz sezon futbolculara paraları ödemeden "Futbolculara alacaklarının ödendiğini ve kimsenin alacağı yoktur" şeklinde UEFA'ya göndermek için yapılan anlaşmalara imzalar attırmıştı. Yaklaşık 6 aydır transfer ve prim taksitlerini alamayan futbolculara 10 milyon dolar civarında bir paranın yeni yönetici Adnan Polat'ın çabalarıyla hafta içinde ödeneceği öğrenildi.

    Başkan Canaydın, Gerets'i tebrik etti

    Başkan Özhan Canaydın, kongreyi kazandıktan sonra teknik direktör Gerets başta olmak üzere takım kaptanlarını telefonla arayarak Denizlispor galibiyetinden dolayı kendilerini kutladı. Gerets'e sezonun en anlamlı galibiyetini aldıklarını söyleyen Canaydın, daha sonra Hakan Şükür, Hasan Şaş ve Ergün'ü arayarak takım adına tebrik etti.

    Bülent Tulun'a yol göründü

    G.Saray Sportif Direktörü Bülent Tulun'un yeni yönetimin gelmesiyle birlikte görevinden ayrılacağı iddia edildi. Rakip takım yöneticilerine ve hakemlere yaptığı sert açıklamaları ile sürekli gündeme gelen ve yoğun eleştiriler alan Tulun'un yerine, önümüzdeki günlerde Ayhan Akbin ya da Adnan Sezgin'in geleceği kulüslerde konuşuluyor.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi