T Ü R K İ Y E ' N İ N B İ R İ K İ M İ |
||
| G Ü N D E M | 7 MAYIS 2006 PAZAR | ||
|
|
Papadopulos çözüm değil 'ilhak' istiyor
Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Papadopulos, baklayı ağzından çıkardı ve 'iki toplumlu, iki devletli' bir yapıyı asla kabul etmeyeceklerini, Kıbrıs'ın, yüzde 82 çoğunluğu oluşturan Rumların liderliğinde tek devlet olmasını istediklerini söyledi.
İNGİLTERE VE ABD'YE SİTEM Güvenlik Konseyi'nin bazı daimi üyelerinin konuyu monopolize ettiğini, bundan rahatsızlık duyduklarını belirten Papadopulos, "Özellikle İngiltere ve Amerika'yı kastediyorum ki bunların adada direkt çıkarları sözkonusudur, birincisinin adadaki askeri üsleri, ikincisinin ise Türkiye ve AB üyeliğine verdiği destek nedeni ile. Ben BM'nin misyonunu yürütmesi ve Kıbrıs'ın daha tarafsız bir muamele görmesi için Fransa, Rusya veya Çin gibi diğer daimi ülkeleri de işin içine katılması gerektiğini BM'ye ilettim" dedi. "Camp David'de bir sürece ne dersiniz, siz ve Mehmet Ali Talat, aynı masa etrafında?" sorusunu Papadopulos, "Daha önce bahsettiğim şartları yerine getirecek uzun ve faydalı bir hazırlık dönemi olmadan olmaz" şeklinde cevapladı. Güney Kıbrıs turuna 'ilgi' rötarı Karetta Travel Genel Müdürü İbrahim Habeş, Güney Kıbrıs Rum kesimini merak eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için hiçbir siyasi kaygı gütmeksizin tur gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti. Konuya ilişkin haberlerin, başta KKTC ve Kıbrıs Rum kesimi olmak üzere Türkiye ve birçok ülkede beklenenden daha geniş yankı uyandırdığını vurgulayan Habeş, şunları kaydetti: "Turistik amaçlar doğrultusunda planladığımız organizasyona medyanın göstermiş olduğu yoğun ilgi, misafirlerimizi adım adım takip etme talebine kadar varmış ve turistik seyahatin amacına ulaşmasını engelleyecek noktaya ulaşmıştır. Bu nedenle tur tarihlerinin değiştirilmesini kararlaştırmış bulunmaktayız." Habeş, daha önce yaptığı açıklamada, turun ilk programının 19 Mayıs'ta gerçekleştirileceğini bildirmişti.
|
![]()
|
|
Ana Sayfa |
Gündem |
Politika |
Ekonomi |
Dünya |
Aktüel |
Spor |
Yazarlar Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın |
| Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi |