T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 7 MAYIS 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

10 bin kitap bağışla adın ölümsüzleşsin

'İster bir kitap, ister bir raf' sloganıyla başlatılan kampanyada şu ana kadar vatandaşlar 70 bin 800 adet kitap bağışladı. 10 bin ve üzeri kitap bağışlayanın adı ise kütüphanelerin bir salonuna verilecek.

Ali
Sali

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Doç. Dr. Ahmet Arı, PTT Genel Müdürlüğü ile anlaşarak, 13 il merkezi ve 26 PTT şubesinde kullanılmak üzere başlattıkları 'Kütüphaneler İçin' kampanyasında 27 adet klişe flama yaptırdıklarını, bunların İstanbul'un fethine rastlayan 29 Mayıs tarihinden itibaren kullanılacağını bildirdi.

Flama sloganlarının "İster onarın, ister donatın', 'ister bir kitap, ister bir raf' olduğunu belirten Arı, kütüphane yaptıranların isimlerinin kütüphaneye, onaranların ise kütüphanenin bir salonuna verileceğini kaydetti. Kampanyanın başlamasından bu yana vatandaşlardan kütüphanelere 70 bin 800 adet kitabın bağışlandığı belirtildi.

EKRANDA TANITIM

Doç. Dr. Arı, kampanyanın tanıtılması amacıyla CD ve afişin yanısıra Betacam formatında tanıtım filmi de hazırlayıp TV kanallarına gönderdiklerini kaydetti. Kampanyanın tanıtımı için Milli Piyango Genel Müdürlüğü'ne afiş görüntülerini içeren bir CD gönderdiklerini de belirten Doç. Dr. Ahmet Arı, afişlerin piyango biletlerinde yer almasını talep ettiklerini söyledi.

SÜPER SLOGANLAR

Kampanya kapsamındaki teşvik edici sloganlar ise şöyle belirlendi: l Bir kütüphane yaptırın, adınız kütüphane ile sonsuza kadar yaşasın l Bir kütüphaneyi onarın veya modern cihazlarla donatın, adınız kütüphanenin bir salonuna verilsin l 10 bin ve üzeri kitap bağışlayın, adınız kütüphanenin bir salonuna verilsin l 5 bin-10 bin kitap bağışlayın, adınız kütüphanenin bir bölümüne verilsin l 1.000 - 5.000 kitap bağışlayın, adınız kütüphane dostları köşesinde yer alsın l 1.000 kitap bağışlayın, sayın Bakanımızdan teşekkür belgesi alın l Bir eserin yayınlanmasına öncülük edin, eser size veya istediğiniz bir kişiye ithaf edilsin.

57 bin kişiye 1 kütüphane

Türkiye'de 57 bin 236 kişiye, 1 kütüphane düştüğü bildirildi. CHP Antalya Milletvekili Nail Kamacı'nın, soru önergesini cevaplandıran Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, bakanlığına bağlı 1161'i halk kütüphanesi, 48'i çocuk kütüphanesi ve 14'ü yazma eser kütüphanesi olmak üzere, toplam 1223 kütüphanenin hizmet verdiğini bildirdi. Koç, Türkiye'de 57 bin 236 kişiye 1 kütüphane düştüğünü; bu rakamın, AB ülkeleri ile kıyaslandığında yeterli görülmediğini ifade etti.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi