T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 7 MAYIS 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Bizi izlemeye devam edin

Adana'da bin 111 vakıf eserinin açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan telekonferans yöntemiyle aynı anda 7 ilde 9 eserin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, vakıflardan yararlananların sayısının 8 binden 52 bine çıktığını söyledi.

Başbakan Erdoğan Adana'da, bin 111 vakıf eserinin açılış törenine katıldı. Adana Seyhan Yağ Camii'ndeki açılış öncesi bir konuşma yapan Erdoğan, vakıf medeniyeti içinde yer alan sevgi kültürünü, şefkat ahlakını bu toplarklarda yeniden yeşertmenin boyunlarının borcu olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin birikmiş sosyal meselelerini dikkate alarak vakıf medeniyetinin yeniden bir kültürel madde olması için çaba gösterdiklerini anlatan Erdoğan, 1998-2002 yılları arasındaki dönemde vakıflar bünyesinde sadece 46 tane eserin onarıldığına dikkat çekerek işbaşına geldikten sonra bu rakamı bin 111'e ulaştırdıklarına işaret etti. Erdoğan, vakıf imaret hizmetinden yararlanan kişi sayısının kendileri göreve gelmeden önce 8 bin iken geçen yıl bu rakamın 51 bin 700'e ulaştığını, bu sene bu rakamı 82 bine çıkaracaklarını söyledi. Muhtaç maaşı alanların sayısının 2003'de 1200 iken bu sene 5 bin kişiye çıkardıklarını anlatan Erdoğan, "Diyorum ki, sizler biz izlemeye devam edin. Sizlerin gözlerindeki tebessüm bize ayrı bir güç katıyor" diye konuştu.

AYDA 100 YTL'YE DAİRE

Başbakan Erdoğan, daha sonra TOKİ'nin, Adana'da yaptırdığı konut ve sosyal donatıların anahtar teslim ve temel atma törenine katıldı. Adana'da yapılan konutlarla birlikte 10 bin konutun bitirilmiş olacağını, bunlardan 2 bin 884'ünün tamamen alt gelir grubuna yönelik olduğunu ifade eden Erdoğan, "45 metrekarelik daireler için peşinat almıyoruz. Ayda 100 YTL taksitle vatandaşlarımızı ev sahibi yapıyoruz. Bu kira öder gibi değil, kira bedelinin de altında bir rakam'' dedi.

MÜTABAKATLA ÇÖZÜLECEK

Partisinin Adana İl Kongresine de katılan Erdoğan, Türkiye'nin düşünce özgürlüğü konusunda çok yol katettiğini ancak daha yapılması gereken çok şey olduğunu belirterek, "Sıkıntılarımız var. Kurumların azamı ölçüde mutabakatını da sağladığımız zaman toplumsal gerilime fırsat vermeden onları da halledeceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, yeni bir güçle geleceğe yöneldiklerini vurgulayarak, "Eksiklerimizi gidereceğiz, daha güçlü bir şekilde 2007'de yapılacak genel seçimlere hazırlanacağız'' diye konuştu.

  • ADANA

    Gökyüzünde dolmuş devri

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Adana Havaalanı'nda 'Dolmuş Uçak' projesinin ilk adımının atılması törenine de katıldı. Atlas Jet Havayolları'nın 3 CRJ 900 tipi uçağın filolarına katılması dolayısıyla düzenlenen törende, Türkiye'de bu tür bir adımın atılmasının cesaret meselesi olarak görüldüğünü belirten Erdoğan ''Biz göreve geldiğimizde herkes 'olur mu olmaz mı?' diye konuşuyordu. Ama biz kararımızı verdik, adımımızı attık. THY devletin bir kurumu. Dolayısıyla 'devlet özel sektörle rekabet istemez' diyorlardı. Hem özel sektör hem THY kazanıyor. Fiyatlar da düştükte düşüyor. Havacılık sektörü daha iyiye gidecek'' dedi.

    Barışın simgesine şölenli prova

    Başbakan Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in 'barış 10 yılının simgesi" ilan edilen Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Dostluk Girişim Programı'na katıldı. Türk, Azerbaycanlı ve Gürcistanlı kadınların organize ettiği geceye Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan'ın yanısıra Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin annesi Guili Alasqnia ile Azerbaycan milletvekili Melahat Hasanova da katıldı. Erdoğan, "Dünyada 21. yüzyılın ilk 10 yılı BM tarafından barış 10 yılı ilan edildi. BTC, BM'nin ilan ettiği barış 10 yılının simgesi olmuştur'' dedi

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi