T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 7 MAYIS 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Köşk tartışması tuzak

Cumhurbaşkanlığı tartışmalarının 1.5 sene evvelinden başlatılmasının tuzak olduğunu vurgulayan Adalet Bakanı Çiçek, "Bu tuzağa düşmek, siyasette yapılacak en büyük yanlışlardandır" dedi.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Kanal 7 televizyonunda yayınlanan "İskele-Sancak" programında, Mustafa Karaalioğlu'nun gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Son günlerde yaşanan laiklik tartışmalarına değinen Çiçek, tartışmaları "ayağı yere basmayan, sonucu rejim meselesine kadar götürülen" tartışmalar olarak niteledi. AK Parti'nin halka dayanarak geldiğini, ancak bundan memnun olmayan pekçok kesim bulunduğunu ifade eden Çiçek, "Ben siyaset hayatımda şu son 3.5 senede karşılaştığım zorlukların hiçbirisiyle karşılaşmadım" dedi.

'DOLMUŞA ÇABUK BİNENLERİMİZ VAR'

"Bir partide konuşması gerekenler ve konuşmaması gerekenler var. Ben bir siyasi partiye mensupsam, partiye rağmen bir şey söylemem doğru olmaz" diyen Çiçek, buna uyulmadığı zaman AK Parti karşıtlarının "Partide bölünme, çatlak var" dediklerini belirtti. Çiçek, kendisinin ANAVATAN tecrübesi yaşadığını, AK Parti'nin de ANAVATAN'ın kuruluşundan bugüne geçirdiği süreci çok iyi takip etmesi gerektiğini söyleyerek "Her şeyi belli olan bir konuyu 1.5 sene evvel tartışmaya açmak, buna taraf olmak ya da bu tuzağa düşmek, bence siyasette yapılacak büyük yanlışlardandır. Bu tuzaktır. ANAP'ta da bu oldu. Şimdi bakıyorum, piyasaya sürülen isimler dışarıdan empoze ediliyor. Hemen bu lafların üzerine atladık. Bizim yanlışımız var, ya da bu dolmuşa çabuk binenlerimiz var. Bu tuzağa düşmek siyasette yapılacak en büyük yanlışlardandır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı için adının geçip geçmediğinin sorulması üzerine Çiçek, "Bu tuzağa düşen arkadaşlar olabilir, ben evime giderken dolmuşa çok bindim, ama siyasette dolmuşa hiç binmem" diye konuştu.

"İÇİME SİNMEYEN MADDELER VAR"

Son çıkarılan yasalar içinde hem kendisinin hem de CHP'nin içine sinmeyen maddeler olduğunu söyleyen Çiçek, mümkün olan uzlaşmayla bu yasaların çıkarılması gerektiğini kaydetti. Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın meslekten ihracıyla ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine Çiçek, "Her şey sabırdan geçiyor. Geneli için söylüyorum, bu işler yaşanmasa daha iyi olurdu" dedi.

  • ANKARA

    6. madde kalkacak diyemem

    Çiçek, programda Terörle Mücadele Yasa Tasarısı'na ilişkin sorular üzerine de "Ölümü gösterip, sıtmaya razı etmek gibi bir yanlışa düşmeyiz. Olağanüstü tedbirlerle özgürlükleri kısıtlayarak teröre çare bulunamayacağının hükümet farkında" diye konuştu. Abdullah Öcalan'a af getireceği iddialarıyla gündeme gelen tasarının 6. maddesini de irdeleyen Çiçek, Öcalan'ın bu maddenin TCK'da işaret ettiği maddeden değil, TCK'nın 125. maddesinden hüküm giydiğinin söylendiğini kaydetti. Çiçek, "Sözkonusu 6. madde kalkacak mı?" sorusu üzerine, "Hayır. Kalacak, kalkacak diye ben Meclis iradesine karşı bir şey diyemem. Konunun gündeme gelmesi bu kişiye af getiriyor şeklindeydi. Bunun böyle olmadığı apaçık ortada" dedi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi