|
T Ü R K İ Y E ' N İ N B İ R İ K İ M İ |
||
| S O N D A K İ K A | 8 MAYIS 2006 PAZARTESİ | ||
|
|
Lagendijk'a 'sömürge valisi' benzetmesi
Diyarbakır'da bazı sivil toplum örgütleri, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk'in ziyaretine tepki gösterdi.
Açıklamada, Lagendijk'in Diyarbakır'da yaptığı ziyaret ve toplantılarda, "Türkiye'nin siyasi, ekonomik, kültürel, yargı ve güvenlik konularına yönelik bölücü beyanda bulunduğu, bir bütün olan Türk ulusunu etnik kimliklere ayırdığı" öne sürüldü. Açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde misyonerlerle gizli ya da açık şekilde çalışan ajanların ellerini ve kollarını sallayarak dolaşamayacağı" kaydedildi.
|
![]()
|
|
Ana Sayfa |
Gündem |
Politika |
Ekonomi |
Dünya |
Aktüel |
Spor |
Yazarlar Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın |
| Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi |