T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 8 MAYIS 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Dışişleri'nde hesaplaşma

Uzman Vahit Özdemir, siciline yazılan 'Tehlikeli, sinsi, güvenilmez, ahlaki zaafiyeti var' raporunu mahkemede iptal ettirdi. Özdemir, 'sahte sicili' yazan Belgrad Büyükelçisi Öktem'e hem tazminat hem ceza davası açtı

Evin
Göktaş
Dışişleri Bakanlığı, 'sahte sicil' hesaplaşmasına sahne oluyor. 2000, 2001 ve 2002 yıllarında siciline 'Tehlikeli, sinsi, güvenilmez, ahlaki zaafiyetleri olan bir memurdur. Dış tayine gönde-rilmemesi uygun olur' diye yazılan Dışişleri Bakanlığı Uzmanı Vahit Özdemir, idare mankemesine açtığı davayı kazanarak, 'kötü' sicil notunu sildirdi. Özdemir şimdi o raporu yazan dönemin Personel Genel Müdürü, şimdi Belgrad Büyükelçisi olan Hasan Servet Öktem ve yardımcılarından hem 675 bin YTL tazminat, hem de sahtecilik suçundan cezalandırılmalarını istiyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndaki görevi sırasında başarılı çalışmaları nedeniyle birçok kez 'takdirname' alan Özdemir, sahte sicil raporu ile şok oldu. Özdemir, olumsuz raporun iptali için Ankara 8'inci İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme, Devlet Memurları Sicil Yönetmeliği gereğince, Özdemir'in görevlendirildiği makamdaki amirleri tarafından sicilinin doldurulması gerektiğini belirterek, bakanlık bürokratlarının 'yetki ve şekil unsuru yönünden hukuka aykırı' davrandığına hükmetti. Özdemir'i haklı bulan mahkeme, oybirliği ile sahte sicil raporunu iptal etti.

Vahit Özdemir, hakkında usulsüz sicil raporu düzenledikleri gerekçesiyle dönemin Dışişleri Bakanlığı Personel Daire Başkanı Hasan Servet Öktem ve yardımcıları Hasan Aşan, Cem Kahyaoğlu hakkında her bir yıl için 75'er bin YTL'lik maddi ve manevi tazminat davası açtı. Özdemir ayrıca, bürokratlar hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na sahtecilik yaptıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Özdemir, dönemin Personel Daire Başkanı Hasan Servet Öktem ile yardımcıları Hasan Aşan ve Cem Kahyaoğlu'nu mahkemeye verdi.

KASTEN SUÇ İŞLEDİLER...

Özdemir'in savcılığa suç duyurusunda bulunduğu bürokratlardan Öktem, şu anda Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliği görevini yürütüyor. Dava dilekçesinde memuriyet hayatında başarılı hizmetlerinden dolayı çeşitli defalar 'takdirname' ile taltif edildiğini hatırlatan Özdemir, şu talepte bulundu:

"Buna rağmen, dönemin Personel Dairesi Başkanı Hasan Servet Öktem ile yardımcıları Hasan Aşan ve Cem Kahyaoğlu, 2000, 2001 ve 2002 yıllarında yetkileri bulunmadığı halde, gerçek dışı, hukuka aykırı ve şahsımla ilgili 'tehlikeli, sinsi, güvenilmez, ahlaki zaafiyeti bulunan' gibi ifadeler kullanmak suretiyle ayrıca kişilik hakkımı da açıkça ihlal etmişlerdir. Görevim, statüm ve sosyal konumum itibariyle kişilik hakkım çok ağır zarar görmüştür. Öktem, Aşan ve Kahyaoğlu bilinçli, sürekli ve kasıtlı olarak bana verilen takdirnameleri dikkate almamışlar, yetkileri olmadığı halde kasten ve hukuka aykırı olarak sahte sicil raporları tanzim etmişlerdir. Arzettiğim sabeplerle kasten hukuka aykırı fiillerle sahte sicil raporları tanzim eden, nitelikli resmi evrakta sahtecilik yaparak ağır hizmet kusuru işleyen, mahiyetlerinde bir saat dahi görev yapmadığım her üç şahsın haklarında yasal işlem yapılmasını talep ediyorum."

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi