T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 3 NİSAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Terör, DTP'yi çok üzüyormuş!

DTP Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, İstanbul'da önceki gün bir otobüs durağına bomba bırakılması ve dün de bir belediye otobüsüne yönelik eylemde toplam 4 kişinin yaşamını yitirmesiyle ilgili olarak "derin üzüntü" duyduklarını dile getirdi.

DTP Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk
DTP Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, Diyarbakır'da başlayıp, Batman, Kızıltepe, Sakarya ve İstanbul'a yayılan şiddet dalgasıyla karşı karşıya olunduğunu belirterek, İstanbul'da meydana gelen eylemlerde yaşamını yitiren 4 kişi için derin üzüntü duyduklarını ifade etti. Eşbaşkanlar, bu tür eylemleri onaylamadıklarını dile getirdi.

Türk ve Tuğluk DTP Genel Merkezi'nde düzenledikleri basıntoplantısında Nevruz eylemleriyle gündeme oturan şiddet ortamı ile önceki gün yapılan MYK toplantısıyla ilgili bilgi verdi. Eşbaşkanlar, şu açıklamayı yaptı:

"Diyarbakır'da başlayıp, Batman, Kızıltepe, Sakarya, İstanbul ve giderek ülke geneline yayılan şiddet dalgasıyla karşı karşıyayız. İstanbul'da önceki gün bir otobüs durağına bomba bırakılması ve dün de belediye otobüsüne yönelik eylemde dört masum insanımızın yaşamını yitirmesinden derin üzüntü duyduk. Bu tür eylemleri onaylamadığımızı bir kez daha yineliyoruz. Dökülen her damla kan halklarımızı birbirinden uzaklaştırarak, ülkemizi giderek etnik bir çatışma ortamına sürüklemektedir, parti olarak tepkilerin demokratik ve meşru zeminde kalması gerektiğine inanıyoruz. Demokratik örgütleri aşan eylem biçimlerini hep kınadık ve bir kez daha kınıyoruz."

"GERİLLA" CENAZELERİ

Öldürülen PKK'lıların cenazelerinde meydana gelen olaylar nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bundan böyle cenazeleri ailelere teslim etmeyeceği yönünde basında yer alan haberlere Eşbaşkanlardan tepki geldi.

Eşbaşkanlar Tuğluk ve Türk, "gerilla" nitelemesini kullanarak, "Gerilla cenazeleri verilmeyerek, kaçırılarak dini vecibelerin yerine getirilmesi engellenerek, halkımızın inançlarına karşı da saygısız bir tutum içine girilmiştir. Bu tutumla insancıl hukukun yanı sıra uluslararası hukuku da hiçe sayan bir tutum sergilenmektedir" dedi.

Eşbaşkanlar, "tüm bu çağ dışı, hukuk dışı uygulamaları kamuoyundan gizlemek için" medyanın da tehdit edildiğini öne sürdü.

Eşbaşkanlar ayrıca, şovenizm ve ırkçılığın körüklenerek Türk ve Kürt kardeşliğinin hançerlenmek istendiğini ifade etti.

Eşbaşkanlar, "Ortadoğu'da çıkar hesapları olanların tuzağına düşülerek Türkiye, Ortadoğu cehennemine itilmek isteniyor, bu politikalarla AB sürecinden Türkiye koparılmak isteniyor. Türkiye yeni bir ekonomik ve siyasi istikrarsızlığa sürüklenerek ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği karartılmak isteniyor" dedi.

"BAYDEMİR OLAĞANÜSTÜ ÇABA GÖSTERDİ"

Nevruz olaylarından sonra tepkilerin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir üzerinde toplandığı yönündeki bir soruya da Ahmet Türk, Baydemir'in olayların yatışmasında "olağanüstü çaba" gösterdiği cevabını verdi. Türk, Baydemir'in cana ve mala zarar gelmemesi için elinden geleni yaptığını, ancak olayları yatıştırmaya giderken sarf ettiği sözlerden birinin alınıp tekrarlanmasıyla Baydemir'e haksızlık edildiğini söyledi.

Ahmet Türk'ün daha önceki bir söyleşisinde Anayasa'nın 3'üncü maddesinin değiştirilmesi yönündeki görüşlerinin hatırlatılması üzerine Türk, "Anayasalar halkın düşünceleri alınarak hazırlanmalı, bugünkü Anayasa halkın düşünceleri alınarak hazırlanmamıştır, herkesi kucaklayacak bir anayasaya ihtiyaç var" dedi. Türk, bir madde değişikliği üzerinde durmadıklarını ifade etti.

Eylemlerde çocukların piyon olarak kullanılmasına ilişkin soru üzerine Türk, "Hiçbir insani hareket çocukları piyon olarak kullanmaz derken, Aysel Tuğluk ise, "3 ve 8 yaşlarında çocukların öldürülmesi ne kadar insani, üstelik bunlar eylemde de değil, balkondaki çocuklardı" dedi.

"Hatip Dicle ve Leyla Zana'yı aranızda göremiyoruz" şeklindeki bir soruya da Ahmet Türk, kendileriyle sürekli görüştüklerini, aralarında hiçbir sorun olmadığını belirterek, "İkisi de siyasi yasaklı zaten" yanıtını verdi.

  • ANKARA (A.A)


    Koç: Terör, toplumsallaştırılmak isteniyor
    Okuyan: Ahmet Türk, soyadını değiştirsin
    DTP Batman İl Başkanı teslim oldu

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi