T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
A N K A R A ' D A   Ş A F A K 3 NİSAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

ANKARA'DA ŞAFAK
Bilal ÇETİN - Abdülkadir SELVİ

Ağar'a Tatlıses'ten rüşvet aldı incelemesi

Liderler, rakiplerinden çekmediler sanatçılardan çektiği kadar desek yeridir. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Bülent Ersoy fırtınasını atlattı, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, İbo kasırgasına tutuldu.

Ankara'da bir süre önce ele geçirilen Sauna Çetesi'nin lideri Kasım Zengin'in telefon konuşmalarında isminin geçmesi üzerine Ankara Cumhuriyet Savcılığı DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar hakkında inceleme başlattı.

Kasım Zengin, yargıyla başı dertte olduğu bir sırada İbrahim Tatlıses'in Ağar'a 1 milyon dolar rüşvet verdiğini söylüyor.

Ağar, Cumhuriyet Savcısı'nın şizofrenik bir adamın telefon konuşmalarını ciddiye alıp, harekete geçmesinden dolayı kırgın.

Biz de sorduk, soruşturduk. İbrahim Tatlıses'le ilgili olarak PKK'ya yardım yaptığı iddiasıyla açılan bir soruşturmada Mehmet Ağar devreye girmiş ve ünlü sanatçıyı kurtarmış. Ancak kimse rüşvetten söz etmiyor.

Peki Tatlıses ile Ağar tanışıyorlar mı? Hem de çok uzun bir süredir.

Bu tanışıklık Tatlıses'in, 'Ayağında kundura, yar gelir dura dura' diye ünlü olduğu ilk günlere kadar gidiyor mu orasını bilmeyiz ama, İbo, "Şu Fırat'ın suyu akar serindir Ölem ölem derdo ölem akar serindir oy oy" diye seslendikçe, Ağar'ın da, "Kömürhan Köprüsü Harput'a bakar oy oy" diye devam ettiği biliniyor.

Çünkü, "İbrahim Tatlıses tarihi eser gibidir, korunmalıdır" diyecek kadar da sesini çok beğeniyor.

Peki DYP lideri başka hangi sanatçıları dinliyor.

Aslında ilk sırada Sibel Can geliyor. Onu İbrahim Tatlıses ve Orhan Hakalmaz takip ediyor.

Ağar'ın vazgeçemediği isim ise, bir süre önce kaybettiğimiz ve şu günlerde Mahsun Kırmızıgül'le

"Nemrutun kızı yandırdı bizi
Çarptı sillesini felek misali"

klibinde sesini sıkça duyduğumuz Kazancı Bedii...

Ağar, Kazancı Bedii ile,

"Ocağım söndü nasıl beladır
Bırakıp gitti bu ne devrandır
Dünya gözümde Kerbela'dır
Allahtan bulasın"

sözlerine eşlik ediyor mu orasını bilemiyoruz. Bildiğimiz başka bir şey daha var ki; o da, Elazığlı yerel sanatçıların kasetlerini de ilgiyle takip ediyor.


Mutkili Ali lüks evde kalıyor iddiası

Şemdinli olaylarının baş kahramanı Ali Kaya nam-ı diğer 'Mutkili Ali.' Meclis Şemdinli Komisyonu üyeleri Ali Kaya ve Özcan İldeniz'in Van'da ifadelerini aldı. Şemdinli Komisyonu Kaya ve İldeniz'in ifadelerini uygun bir yerde almak istediklerini bildirdi. Van Askeri Cezaevi 'Bizim uygun yerimiz yok' dedi. Önce 'Hükümet Konağı'nda ifadelerin alınması gündeme geldi. Bunun uygun olmayacağına karar verilerek Van Adliyesi'nde ifadelerin alınması kararlaştırıldı.

Ali Kaya ve Özcan İldeniz'in ifadelerinin ilk önce duruşma salonunda alınması için hazırlık yapıldı. Ancak komisyon üyeleri, Kaya ve İldeniz'in karşılıklı oturabilecekleri bir düzen yoktu. Komisyon başkanını ve üyelerin kürsüye oturup adeta yargılama yapması gerekecekti. Bunun da uygun olmayacağına karar verildi.

Son çare olarak Van Adliyesi'ndeki avukatlar odasının uygun olduğuna karar verildi. Kaya ve İldeniz ayrı ayrı avukatlar odasında sorgulandı. Kaya ve İldeniz'i getiren astsubay ise "Bu kadar küçük odada olabileceğini bilseydik sizi cezaevinde ağırlardık" dedi.

Ali Kaya ile ilgili şok iddia ise CHP Hakkari Milletvekili Esat Canan'dan. Esat Canan, komisyon üyesi bir milletvekiline Kaya ve İldeniz'in askeri cezaevinde olmadığı, Van'da dayalı döşeli lüks bir dairede ağırlandığını fısıldamış.


Nereden çıktın Tevfik?

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk geçen hafta "Bize karşı başlattıkları bu saldırıların bazı destekleyicileri de var. Bunlardan birinin de Meclis'te olduğunu söyledim" açıklamasını yaptı. Anavatan İstanbul Milletvekili Emin Şirin üzerine alındı ve basın toplantısı düzenleyerek Cem Uzan'ın adamı olmadığını açıkladı.

Basın toplantısı bitip Şirin koridora çıkarken kapıda Tevfik Diker ile karşıladı. Diker "Genç Parti Genel Başkan Yardımcısı Diker olarak Şirin'e verdiği mücadeleden dolayı tebrik etmeye geldim" dedi. Şirin çok rahatsız oldu. 'Nereden çıktın Tevfik' der gibi bir tavırla hemen uzaklaştı.

Meclis'te TMSF ve BDDK'nın faaliyetlerini araştırma komisyonu kuruldu. Komisyon başkanlığını AK Partili Halil Aydoğan yaptı. Çalışmalarını çok gizli yürüten Aydoğan'ın hazırladığı rapora Uzan'ın ulaşmak istediği kulağımıza geldi. Emin Şirin'in ise bu raporla ilgili soru önergesi vererek raporu istemesi ise oldukça manidar geldi.


Seda'yı RTÜK'e şikayet

Seda Sayan, Kanal-D'da yaptığı 'Sabah Sabah Seda Sayan' programıyla gündemdeki yerini koruyor. Son olarak okuduğu ezan ile dikkat çeken Seda Sayan, genç şarkıcı Nihat Doğan'la da nişanlanarak gündeme gelmesini bildi.

AK Parti Siirt Milletvekili Öner Ergenç Meclis'teki odasında otururken gözü Seda Sayan'ın programına takıldı. Seda Sayan, Nihat Doğan'la yaşadığı aşkı anlatıyordu. Bir izleyecinin 'Evlilik ne zaman" demesi üzerine "Şu anda evlilik düşünmüyoruz. Önce çocuk yapacağız. Çocuk olursa evleneceğiz" dedi.

Seda Sayan'ın sözlerini duyan Öner Ergenç, kağıdı kalemi eline alarak RTÜK Başkanı Zahit Akman'a bir mektup yazdı. Ergenç mektubunda Seda Sayan'ın sözleriyle evlilik dışı ilişkileri teşvik ettiğini belirterek "Bu yayın Türk aile yapısına, örf ve adetlerine aykırıdır" dedi.

Öner Ergenç mektubunda birçok televizyon kanalındaki yayınların çocukların ve gençlerin fiziksel gelişimi olumsuz etkileyecek ve şiddet içeren unsurlar taşıdığını da hatırlatarak RTÜK'ü daha duyarlı olmaya davet etti. Bakalım RTÜK Seda Sayan'a ceza verecek mi?


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi