T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 3 NİSAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Viranşehir'i de karıştırmak istediler

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bir grup, izinsiz gösteri yaptı.

Sabah saatlerinden itibaren Karacadağ Caddesi Dumlupınar Meydanı'nda toplanan gruptakiler, basın açıklaması yapıldıktan sonra, bir kısmı Eski Urfa, bir kısmı da Eski Derik Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti.

Terör örgütü PKK lehine ve hükümet aleyhine sloganlar atan gruptakilerin geçtiği yerlerde esnaf kepenk kapattı.

Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin'in de aralarında bulunduğu gruptakiler, Eski Derik Caddesi'nden geçerken, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi silahla ateş etti.

Bunun üzerine gruptakiler, bazı işyerlerinin camlarını kırarak, güvenlik güçlerine, molotofkokteyli attı. Güvenlik güçleri de grubu dağıtmaya çalıştı.

Viranşehir Belediye Başkanı Cin, kendisinin gösteri başladığında ilçede olmadığını ve göstericileri yatıştırmak için yanlarına geldiğini savundu. Cin, silahla açılan ateşin asıl hedefinin kendisi olduğunu iddia etti.

Bu arada Şanlıurfa ve Siverek ilçesinden yapılan polis takviyesinin yanı sıra ilçe jandarma komutanlığı ekiplerinin de görev aldığı Viranşehir'de güvenlik güçlerinin dağıttığı eylemciler, ara sokaklarda yeniden toplandı.

Öte yandan, gösteride yaralanan bir polis memurunun Viranşehir'deki ilk müdahalesinin ardından Şanlıurfa'ya sevk edildiği bildirildi.

YARALANAN POLİS MEMURU AMELİYATA ALINDI

Gösteride ayağından yaralanan polis memuru, hastanede ameliyata alındı.

Alınan bilgiye göre, Viranşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli polis memuru Yücel Şen, öğlen saatlerindeki izinsiz gösteride sağ ayağına isabet eden kurşunla yaralandı.

İlk müdahalesi Viranşehir Devlet Hastanesi'nde yapılan Şen, daha sonra meslektaşları tarafından ambulansla Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Hemen ameliyata alınan yaralı polis memurunun ayağına isabet eden kurşunun çıkarıldığı ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ ÇELİK, ESNAFLA GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Şanlıurfa Emniyet Müdürü Kutlay Çelik, bugün Viranşehir'deki izinsiz gösterinin ardından ilçeye gelerek esnafla görüştü, çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

Şanlıurfa'dan sevk edilen çevik kuvvet ekipleriyle birlikte ilçeye gelen İl Emniyet Müdürü Kutlay Çelik, esnafla görüşerek işyerlerini açmalarını istedi.

Viranşehir'in sahip olduğu maddi ve manevi değerlerle Şanlıurfa'nın en zengin ilçelerinden biri olduğuna işaret eden Çelik, "Üç beş çapulcunun kimsenin rahatını bozmaya hakkı yok. Polis teşkilatı olarak sürekli yanınızdayız. Yeter ki bu tür olumsuzluklara alet almayın" dedi.

Çocuklarla da bir süre sohbet eden ve çeşitli hediyeler veren Çelik, izinsiz gösteri yapanlara alet olmamaları konusunda çocuklara tavsiyelerde bulundu.

İlçenin giriş ve çıkışlarında tedbir alan jandarma ekipleri ise herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için Viranşehir Kaymakamlığı önünde önlem aldı.

Bu arada, DTP İlçe Başkanlığı'nca belediye hoparlöründen yaptırılan anonslarda, "Basın açıklamasının başarıyla sona erdiği belirtilerek, vatandaşların provokasyonlara meydan vermeden dağılmaları" istendi.

  • VİRANŞEHİR (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi