T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 3 NİSAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Sokak sopası

Diyarbakır'daki olayları bahane ederek Taksim'de gösteri yapan grupla polis arasında yaşanan kovalamaca Dolapdere'de devam edince, çoğunluğunu Romanların oluşturduğu mahalle sakinleri ellerindeki kılıç, sopa ve kürekle gruba saldırdı. Olay sonrasında Bostan Mahallesi'nde Türk bayrakları asıldı

Murat
Palavar
Diyarbakır'da yaşanan olayları protesto etmek için Beyoğlu Dolapdere'de toplanan bir grup gösterici ile mahalleli arasında kovalamaca yaşandı. Romanların yaşadığı Bostan Mahallesi'nde yakalanan bir gösterici ise linç edilmek istendi. Dün Taksim'de polisin müdahalesiyle dağılan eylemciler, ara sokaklarda bir araya gelerek önce park halinde bulunan bir kamyoneti molotof kokteyli atarak yaktı. Duruma müdahale eden Çevik Kuvvet polisi ile göstericiler arasında kovalamaca başladı. Polise taş ve molotof kokteyli ile saldıran 30-40 kişilik gösterici yoğun olarak Romanların yaşadığı Bostan Mahallesi'ne doğru kaçtı.

POLİS GÖSTERİCİLERLE MAHALLE SAKİNLERİ ARASINDA KALDI

Bostan Mahallesi sakinleri ellerinde silah, satır, şiş, bıçak, kılıç alarak göstericilerin peşine düştü. Bazı eylemciler kaçarak izini kaybettirirken mahalleli iki kişiyi yakaladı. Satırlarla yaralanan bir kişi önüne atladığı bir taksiye binerek uzaklaşırken, yaralı olan diğer eylemci ise polis tarafından gözaltına alındı. Roman vatandaşlar, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Ya Allah Bismillah Allah-ü Ekber' sloganları atarak tekrar göstericiye saldırdı. Göstericileri engelleyemeyen polis havaya ateş açarak halkı durdurdu ve eylemciyi bir binaya soktu. Olaylardan sonra toplanan Romanlar, slogan atmaya devam ederek sokaklara Türk bayrağı astı.

  • İSTANBUL

    Belediye otobüsüne molotof

    Bağcılar'da molotof kokteyli atılan otobüsten inerek kaçmaya çalışan 1 kişi ölürken, 2 kişi de yaralandı. İstanbul Bağcılar'da yasadışı gösteri yapan bir grup, içinde yolcu olan belediye otobüsüne molotof kokteyli attı. Molotof kokteylinden kaçmak için geri geri giderek manevra yapmaya çalışan otobüs, önce otobüs durağına sonra da bir kamyona çarparak yan yattı. Otobüs içindeki yolculardan 1 kişi yaralandı. Otobüsten inerek kaçmaya çalışan bir kadın ise, yoldan geçmekte olan bir otomobilin çarpması sonucu yaralanarak Vakıf Gureba Hastanesi'ne kaldırıldı. Zülbiye Karasu (62) adındaki kadın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

  • İSTANBUL


  • 'Olaylar' anti demokratik yasalara bahane olmasın


    Osman Baydemir'e müfettiş incelemesi

    Diyarbakır'daki izinsiz gösterilerde Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in yaptığı konuşmalar iki müfettiş tarafından inceleniyor. İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği iki mülkiye başmüfettişi, Diyarbakır'da 4 teröristin cenazesinin defnedilmesinin ardından çıkan gösteriler sırasında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in yaptığı konuşmalarla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Valilikte çalışmalarını sürdüren ve Baydemir'in yaptığı konuşmaların yer aldığı kasetleri inceleyen müfettişlerin, daha sonra Baydemir'in ifadesini alacağı belirtildi.

  • DİYARBAKIR


    Başbakan'dan randevu istedi

    Demokratik Toplum Partisi Eşbaşkanı Ahmet Türk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan düşüncelerini aktarmak için 'canlı yayında randevu' istedi. DTP'li Ahmet Türk, CNN Türk'te yayınlanan "Ankara Kulisi" programında sorular üzerine Güneydoğu'da yaşanan son olayları değerlendirdi. Türk, "Hepimiz bu sürecin bitmesini istiyoruz" derken, sosyal, ekonomik ve kültürel hiçbir tedbir olmadığını savundu. Başbakan Erdoğan'ın son açıklamalarına tepki gösteren Türk, "Çocuklarınızı sokağa bırakırsanız, işte sonucu bu olur anlamına gelen bazı kelimeler sarf ediyor. Bir Başbakan'a yakışmayacak bir tavır, yakışmayacak bir üslup" diye konuştu.

  • ANKARA


    DTP'li başkan için tutuklama kararı

    DTP Batman İl Başkanı Ayhan Karabulut hakkında tutuklama kararı verildi. Batman'da meydana gelen gösterilerden önce yaptığı konuşmalar nedeniyle mahkemeye sevk edilen, ancak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Karabulut hakkında savcılık, Batman Sulh Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren Batman Sulh Ceza Mahkemesi, Karabulut hakkında tutuklama kararı verdi.Kararın ardından Ayhan Karabulut'un tekrar yakalanması için çalışma başlatıldığı bildirildi. Esnafa kepenk açtırmayan DTP Siirt İl Başkanı Murat Avcı'nın ise disipline sevk edildiği belirtildi. n BATMAN


    Mayın patladı: 2 korucu yaralandı

    Elazığ'ın Arıcak İlçesi'nde teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu 2 köy korucusu yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Erimli beldesinde, köy korucuları Ahmet Ayık ile Burhan Doymaz, rutin yol kontrolü yaparken, daha önce teröristlerin yola döşediği mayın patladı. Olayda 2 korucu yaralandı. Yaralıların durumunun iyi olduğu, jandarma ekiplerinin bölgede arama tarama çalışmalarına başladığı bildirildi.

  • ELAZIĞ


    Yüksekova'da da kepenkler açıldı

    Yüksekova'da iki gündür süren gerginliğin ardından dün hayat normale döndü. Diyarbakır'daki olaylara destek vermek amacıyla kepenk kapatan esnaf işyerlerini açtı. Bu arada Mardin'in Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerindeki izinsiz gösterilerde 5 kişi yaralandı. Kızıltepe'deki izinsiz gösterilerle hayatını kaybeden Ahmet Araç ise toprağa verildi. Öte yandan Şanlıurfa'da DTP Suruç İlçe Başkanlığı'ndan çıkan bir grup, terör örgütü PKK ve elebaşı lehine slogan atarak, Suruç Belediye binası önüne kadar yürüdü.

  • YÜKSEKOVA

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi