T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 3 NİSAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
Aileler şiddetten kurtarılmalı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Necat Birinci, okullarda yaşanan şiddetin altında yatan en önemli nedenlerden birisi olarak aile içi şiddeti gösterdi. Birinci, "Okullardaki şiddetin temelinde feodal şiddet var. Aileleri, çocuklarına şiddet uygulamaktan kurtarmamız lazım" dedi. Birinci, Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenecek toplantıya katılmak üzere geldiği kentte yaptığı açıklamada, okullardaki şiddetin yeni bir şey olmadığını, daha önce de yaşandığını belirterek, MEB olarak bu sorunu aşmak için bazı tedbirler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Geçen hafta İstanbul'da düzenlenen uluslararası sempozyumda konuyu enine boyuna tartıştıklarını ve bazı kararlar aldıklarını ifade eden Birinci, sorunun çözümü için MEB, okullar, medya ve çevrenin daha duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

  • ŞANLIURFA (A.A)


    Bıçaklanan liseli genç hayatını kaybetti

    Gaziantep'te 11 gün önce tartıştığı sınıf arkadaşı tarafından okul çıkışında kalbinden bıçaklanan liseli Tayfun Bozdağ (16), hayatını kaybetti. Sınıfta yaşanan tartışmanın ardından okul çıkışında arkadaşı Ş.Y. tarafından kalbinden bıçaklanan Bozdağ, önceki gün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Olayın zanlısı olarak gözaltına alınan Ş.Y'nin çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi. Yetkililer, Tayfun Bozdağ'ın hayatını kaybetmesi üzerine Ş.Y. için yakalama emri çıkarıldığını, firarda olan zanlının yakalanmasına çalışıldığını bildirdiler. Bozdağ'ın cenazesi, Hoşgör Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

  • GAZİANTEP (A.A)


    ÖSYM, avukatlar için de sınav yapacak

    ÖSYM, bundan böyle Avukat Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ASYS) yapacak. Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile ÖSYM Başkanlığı arasında imzalanan protokol uyarınca, 10 Mayıs 2001 tarihinden itibaren Hukuk Fakültelerinden mezun olup avukatlık staj bitim belgesi alan avukat adayları, ÖSYM tarafından sınava tâbi tutulacak. Protokole göre ilk sınav 23 Aralık 2006'da yapılacak. Sınavda başarı durumu 100 üzerinden 70 puanla sınırlandırılacak.

  • EVİN GÖKTAŞ/ ANKARA


    ÖSS katılımı 2005'e göre az

    Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) bu yıl başvuranların sayısının geçen yıla göre yaklaşık 230 bin azaldığı belirtildi. 2006-ÖSS ve meslek liselerinden yüksekokullarına sınavsız geçiş için toplam 1 milyon 679 bin kişi başvurdu. 2005-ÖSS ve sınavsız geçiş için 1 milyon 851 bin kişi başvurmuştu. Bu adaylardan 1 milyon 730 bini sadece ÖSS için müracaat etmişti. Konuyu değerlendiren ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, "Gelecek yıllarda artış beklemiyoruz. Sınavsız geçiş dolayısıyla 2002 yılında, 2004 ve 2005 yıllarında başka nedenlerle anormal artış olmuştu. Şimdi normal değerlere dönüldü" dedi.

  • ANKARA (A.A)


    YDS başvurusu bugün başlıyor

    2006-ÖSS'ye başvuran adaylardan, üniversitelerin yabancı dille ilgili bölümlerinde okumak isteyenler, bu günden itibaren 17 Nisan'a kadar bankaya Yabancı Dil Sınavı (YDS) ücreti yatıracaklar. Adaylar, 40 YTL olarak belirlenen YDS ücretini, 3-17 Nisan günleri arasında Ziraat Bankası şubelerine yatıracaklar. Adayların, sınav ücretini yatırabilmek için bankadaki görevliye T.C. kimlik numaralarını vermeleri ve yatırdıkları ücret karşılığı bir dekont almaları gerekiyor. Sınava girecek adaylara, fotoğraflı sınava giriş ve kimlik belgeleri 2006-Mayıs ayı içinde postayla gönderilecek. Ücret yatırmayan adaylar sınava giremeyecek.

  • ANKARA (A.A) Bahçelievler'de ağız ve diş sağlığı taraması Bahçelievler Belediyesi, Bahçelievler Sağlık Grup Başkanlığı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin birlikte gerçekleştirdikleri ağız ve diş sağlığı taraması Bahçelievler'de iki okulda gerçekleştirildi. 4886 ilköğretim okulu öğrencisinin diş sağlığı taramasının gerçekleştirildiğini belirten Belediye Başkanı Osman Develioğlu; "Çocuklarımızın diş sağlığı konusunda ciddi sorunlar var. Bu konuda ailelerinin ve eğitim kurumlarının diş sağlığı konusunda, çocuklarımıza sürekli uyarılarda bulunmasını istiyoruz" dedi.Taraması yapılan öğrencilerin %5'inde eksik diş, %85'inde yanlış çekim, %25'inde şekil bozukluğu tespit edildi.


    Gerçek yüzleri artık ortada

    Yakalanan çete üyeleri girdikleri girdikleri iş yerlerinde demir boru ve ruhsatsız tabanca ile gasp olaylarını gerçekleştiriyordu. Maskeli çete üyelerinden birinin, gasp sırasında yaşanan arbedede yüzünün açılması sonucu, robot resmi çizildi. Bu robot resme göre soruşturmasını derinleştiren polis, yaptığı eş zamanlı 'Gerçek Yüz' operasyonuyla gasp olaylarına karışan S.Y. (35), H.G. (35), M.G. (37) ve B.S'yi (34) ve malları piyasaya sürdüğü söylenen A.P, R.A. ve R.D'yi gözaltın aldı. Zanlılar adliyeye sevk edildi.

  • KONYA


    Kelkit Çayı'na düşen ceset olay yerinden 40 km uzakta bulundu

    Tokat'ın Reşadiye ilçesinde yolcu otobüsünün Kelkit Çayı'na devrildiği kazada kaybolduktan sonra önceki gün cesedi bulunan yolcunun kimliği belirlendi. Yolcu otobüsünün Kelkit Çayı'na devrilmesinin ardından kaybolan ve 31 Mart Cuma günü, olay yerinden yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Niksar'a bağlı Mahmudiye Köyü yakınlarında bulunan cesedin, din görevlisi Ali Arı'ya ait olduğu tespit edildi. Arı'nın cenazesinin Niksar Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildiği bildirildi. İstanbul'dan Van'a yolcu taşıyan 07 GG 324 plakalı yolcu otobüsü, 9 Martta Reşadiye-Niksar karayolunun 23. kilometresi Darıderesi Köyü yakınlarında Kelkit Çayı'na devrilmişti. Kazada çok sayıda yolcu yaşamını yitirmişti.

  • REŞADİYE


    Kötü kaderi yetmedi bir de işten çıkarıldı

    Bilecik'te 2 engelli çocuğu ile rahatsızlığından dolayı çalışamayan eşine 9 yıldır bir tekstil fabrikasında çalışarak bakan Ayşe Genç, 4 aydır maaşını alamadığı fabrikadaki protesto eylemine destek verince işten atıldı. Genç'in kızı Tülay (28) oğlu Yasin'in (20) ihtiyaçlarını tek başına gideremiyor. Eşi de ayağındaayağından rahatsız ve işsiz.


    Bu da mı 1 Nisan şakası

    Denizli'de Hastane Caddesi üzerindeki düğün salonunda, klima önündeki masada oturan Etem Kozluca (58), Şefika Yay (20), İlayda Kozluca (1) ve Halil Melih Kozluca (3) fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. Hastanede 4 kişinin biber gazından zehirlendiği öğrenildi. 300 kişinin bulunduğu salonda gerçekleştirilen olayın 1 Nisan'da gerçekleştirilmesi önceki gün İstanbul'da vapurda yaşanan bomba şakasının ardından akıllara, 1 Nisan şakası mı sorusunu getirdi.

  • DENİZLİ (İHA)


    14'lük tescilli gaspçı bu kez kovboy gibi

    Antalya'da ilköğretim okulu öğrencileri ve yaşlılardan bıçak zoruyla gasp yaptığı iddiasıyla yakalanan ve yaşı küçük olduğu gerekçesiyle serbest bırakılan 14 yaşındaki G.A.D., bu kez de üç arkadaşıyla birlikte hayvanat bahçesinde pompalı tüfek ve kesici aletlerle yakalandı. Antalya Hayvanat Bahçesi görevlileri, tesis içinde 4 gencin ellerinde pompalı tüfek ve kesici aletlerle dolaştığını polise bildirmesi üzerine yakalanan gençlerden G.A.D., Çocuk Şubesi ekiplerine teslim edilirken diğer sanıklar gözaltına alındı.

  • ANTALYA (A.A)


    Minibüs faciası: 5 ölü, 13 yaralı

    Aydın'ın Kuyucak ilçesi Kurtuluş beldesinde 09 F 4211 plakalı minibüs ile 09 F 1838 plakalı otomobilin çarpışması sonucunda 5 kişi öldü, 13 kişi yaralandı. Kazada, otomobildeki Sinan Kaçar, İbrahim Kapkan, Hüseyin Tok, Mustafa Aker ve Hikmet Alptekin olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralılar Nazilli Devlet Hastanesine kaldırıldı.


    İşe geç gelen polis başkomiserini vurdu

    Adana'da, tartıştığı başkomiseri tabancayla bacağından yaralayan polis memuru gözaltına alındı. Adana-Ceyhan karayolundaki ABD Konsolosluğu yakınlarında, Adana Emniyet Müdürlüğü Hassas Bölgeler Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli başkomiser A.D, görevine geç geldiği gerekçesiyle aynı şubede çalışan polis memuru S.T. ile tartışmaya başladı.
    Tartışmanın büyümesi üzerine S.T, beylik tabancasıyla başkomiser A.D'yi bacağından yaraladı. Bacağından yaralanan Başkomiser A.D., Yüreğir Özel Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılırken, polis memuru S.T'nin gözaltına alındığı bildirildi.

  • ADANA (A.A)


    Dereye düşen top iki ölüm getirdi

    Denizli'nin merkeze bağlı Pınarkent Beldesi yakınlarında dereye kaçan top nedeniyle 2 kişi boğularak hayatını kaybetti. Dün Çürüksu Deresi kenarında piknik yapan Reyhan Durmaz (26) ve Orhan Bozdeveci (47), top oynadıkları sırada, top dereye düştü. Dereye giren Orhan Bozdeveci akıntıya kapılıp sürüklenmeye başlayınca, arkadaşı Reyhan Durmaz da arkadaşını kurtarmak için dereye atladı. Akıntıya kapılan iki arkadaş boğularak can verdi.

  • DENİZLİ (İHA)


    Yalnız yaşayan kadın yangın kurbanı

    İzmir'in Bornova İlçesi'nde tek katlı bir evde çıkan yangında, 1 kişi hayatını kaybetti. Çamdibi 51 Sokak 33 numaralı tek katlı evde yangın çıktı. İtfaiye ekiplerince müdahale edilen yangın, kontrol altına alınarak söndürüldü. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangında, evde yalnız yaşadığı belirlenen Hamide Aplar adlı yaşlı bir kadın yaşamını yitirdi.

  • İZMİR


    Hasta taşırken can verdiler

    Konya'nın Ereğli İlçesi Ereğli Tuğla Fabrikası yakınlarında bir kamyonun ambulansa çarpması sonucu ambulansta bulunan Hüseyin Karabulut, Rukiye Akarsu ve Arif Öztürk hayatını kaybetti. Kamyon şöförünün ağır yaralandığı bildirilirken ambulansın hamile bir kadını hastaneye götürdüğü öğrenildi.

  • EREĞLİ (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi