T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 10 NİSAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Arınç'tan Erdoğan'a 'DTP'ye gül gönderin' çağrısı

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Cumhurbaşkanı Sezer'e gül vermek istediğini, ancak yapamadığını belirterek, "Cahil kafam, yapamadım. Bunu yapsaydım çok iyi olacaktı. Peygamberin adını duyup da ona saygısızlık gösterecek kimse yoktur" dedi Arınç, Başbakan Erdoğan'a da DTP'yi kastederek, "Ambargo koyduğunuz partiye gül gönderin" dedi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bugün yapmak istediğin şeyin aslında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e Bosna'ya gitmeden önce bir demet gül sunmak olduğunu belirtirken, "Cahil kafam, bunu yapmadım. Oysa Peygamberin adını duyup da ona saygısızlık gösterecek kimse yoktur" dedi. Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da, DTP'yi kastederek, "Ambargo koyduğunuz partiye de gül gönderin" dedi.

Kutlu Doğum Haftası, Kocatepe Camii Konferans Salonu'nda törenle kutlandı. Kutlamalara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Ankara Valisi Kemal Önal katıldı.

TBMM Başkanı Arınç törende yaptığı konuşmada, Hz. Peygamberin yüksek ahlakını örnek almaya tüm insanların ihtiyacı olduğunu söyledi. Dünyanın şu anda acılar çektiğini ifade eden Arınç, işgallerin, savaşların, insanlık suçlarının, tecavüzün, ırkçılığın, açlık ve sefaletin de yaşandığını söyledi.

"Biz Müslümanları terörist olarak suçluyorlar. Hz. Peygamberin yolundan giden Müslümanları nasıl suçlarsınız. İslamofobiyi nasıl üretirsiniz" dedi. Kullanılan kavramlarla yapılan bir terör eyleminin tüm Müslümanları mahkum ettiğini dile getiren Arınç, karikatür krizine gönderme yaptı. Arınç, Türkiye'de gerçekleşecek İKÖ toplantısında tüm dünyaya çağrıda bulunacaklarını ifade ederek, Peygambere yapılan bu saygısızlığın Türkiye'de en güzel şekilde Diyarbakır'da 200 bine yakın kişiyle protesto edildiğini kaydetti. Arınç, "Diyarbakırlılar Peygamber sevgisiyle buluştular" derken, bu protestolarda hiçbir parti ve de etnik kökenin öne çıkmadığını belirtti.

İBRAHİM TATLISES'E MESAJ

Arınç, televizyonlardaki mevlit kandili yayınlarına değinirken de, ses sanatçılarının, dizilerde rol alan oyuncuların hep birarada olduğunu belirterek, İbrahim Tatlıses'e de "Anadolu çocuğu. Ama dövmesiyle sövmesiyle gündeme geldi. Kusuru büyük. Ama ne güzel Mevlidi Şerif okudu" diyerek mesaj yolladı.

GÖBEĞİNİ AÇAN DA BAŞINI ÖRTEN DE

Arınç, Kral TV'de de en çok istek alan parçanın Sami Yusuf tarafından seslendirildiğini, Mevlit gecesi "göbeğini açan kişinin de başını örtme çabası içinde olanın da" bu parçayı dinlediğini kaydetti.

DTP'YE GÜL VERİN İMASI

Arınç, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e bu sabah Bosna Hersek'e gitmeden önce bir gül demeti sunmak istediğini ancak bunu gerçekleştiremediğini belirterek, "Cahil kafam, yapamadım. Yapsaydım çok iyi olacaktı. Peygamberin adını duyup da ona saygısızlık gösterecek kimse yoktur." dedi. Arınç, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Ben bu fırsatı kaçırdım sayın Başbakanım. Ama siz kaçırmadınız. Buradan çakınca yarbayımızın cenazesinde bütün siyasi parti liderlerine gül verin" dedi. Arınç böyle bir davranışın laikliğin çiğnenmesi anlamına gelmeyeceğini ifade etti. Arınç, yine Meclis bahçesinde başta CHP lideri Deniz Baykal olmak üzere tüm liderlere gül gönderilmesini isterken, Başbakan Erdoğan'a, "Ambargo koyduğunuz partiyi de ihmal etmeyin. Ambargolar ölçüler, konabilir ama eminim onlar da Peygamber dendiği zaman yollara dökülen Diyarbakır halkından farklı olmayacaktır" diye seslenerek DTP'yi ima etti.

KARİKATÜR OLAYI VAHİM

Başbakan Erdoğan ise konuşmasında Müslümanların hiçbir zaman Paygamberler arasında ayırım gözetmediğini belirtirken, dünyanın manevi bir buhrandan derin bir binalımdan geçtiğini kaydetti.

"Irak'ta yanıbaşımızdaki olayları görüyoruz" diyen Erdoğan, başkalarının acıları karşısında kayıtsız kalmak gibi hastalıkla karşı karşıya olunduğunu ifade etti. Erdoğan, karikatür olayına da vurgu yaparak, "Mesele sadece bizim kutsalımıza yönelik bir saldırıdan ibaret değildir. Vahim bir mesele var. İslam karşıtlığının yaygınlaştırılması istenmektedir." dedi.

Erdoğan, şiddetin, zulmün, dini ve milleti olmadığını belirtirken, geçtiğimiz günlerde saldırıya uğrayan ve şehit olan askerlere de rahmet diledi. Erdoğan, "Bizim tarihimizde kimseye kendi inandığını dayatmak yoktur" derken, farklılıkların kin ve nefrete dönüşmemesi gerektiğini kaydetti.

  • ANKARA(ANKA)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi