T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 12 NİSAN 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Erbakan'dan siyasete dönüş hazırlığı

Yargıtay'ın yeniden yargılama kararı, Necmettin Erbakan'ı harekete geçirdi. Erbakan'ın konutunda, Yargıtay kararıyla yeniden yargılamanın sonucuna kadar RP'nin kayıp trilyon davasından verilen mahkumiyet ve siyaset yasağının kalktığı değerlendirmesi yapılıyor.

Necmettin Erbakan
Erbakan'ın hukukçusu Mustafa Kamalak, "Bu kararla Hoca'nın artık şu aşamada siyaset yasağının olmadığı kanaatindeyiz" dedi. Partide de Erbakan'ın dönüşü için yeni kongre tartışmaları başladı.

Yargıtay'ın yeniden yargılama kararı Necmettin Erbakan'ın konutunda ve Saadet Partisi'nde siyasete dönüş hazırlıklarının başlamasına neden oldu. Erbakan'ın hukukçusu Mustafa Kamalak, "Bize göre bu karardan sonra yeniden yargılama sonuçlanıncaya kadar Hoca'nın siyaset yasağı yoktur" dedi.

AK Parti, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in veto ettiği evde hapis düzenlemesini jet hızıyla yeniden yasalaştırırken Yargıtay'dan çıkan Erbakan'ın yeniden yargılanması kararı, hesapları değiştirdi. Karar, Erbakan'ın durumu nedeniyle çok uzun süre geciktirdiği kongresini haftasonunda gerçekleştiren Saadet Partisi için de sürpriz oldu.

Partide tüm dikkatler, kongre, Genel Başkan Recai Kutan ve yeni yöneticiler yerine Erbakan'ın Balgat'taki konutuna çevrildi. Yeni parti yönetimi de bir işaret almak için Erbakan'ın konutuna hücum etti.

DEP'LİLER PARTİ KURUCUSU

Erbakan'ın konutunda ise ilk görüş, kararla, RP'nin kayıp trilyonları davasından verilen 2 yıl 4 aylık hapis cezası ve bu cezanın bir sonucu olan ömür boyu siyaset yasağının kalktığı şeklinde oluştu. Bu görüş çerçevesinde Erbakan'ın siyaset yapmasının önünde de bir engel kalmadığı belirtildi.

Erbakan, henüz siyasete dönüş yolunda nasıl bir yöntem izleyeceğine ilişkin sinyal vermezken, kurmayları arasında, haklarında yeniden yargılama kararı verilen eski DEP milletvekillerinin yeniden yargılamaları devam ederken DTP'nin kurucusu olabildiklerine dikkat çekildi. Erbakan'ın ilk aşamada, resmi siyasete adım olarak Saadet Partisi'ne üyelik kaydı yaptırması önerisi de gündeme geldi.

HOCA İSTERSE KONGRE YENİDEN TOPLANIR

Erbakan'ın hukukçusu Mustafa Kamalak, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Erbakan hakkında Yargıtay tarafından verilen kararla ortaya çıkan durumun çok örneği bulunmadığına dikkat çekti. Kamalak, "Bizim kanaatimiz artık bu aşamada Hoca'nın siyaset yasağı olmadığı yönündedir" dedi.

Erbakan'ın yeniden yargılamanın sonuçlanmasına kadar hükümlü işlemi göremeyeceğini kaydeden Kamalak, "Erbakan Hoca duruşmalı olarak yeniden yargılanacak. Mahkeme karar verinceye kadar rahatlıkla siyaset yapabilir. Mahkeme lehte karar verirse zaten ceza da hepten ortadan kalkacak, aleyhte hüküm verecek olursa, ancak o tarihten itibaren siyaset yasağı söz konusu olabilir" dedi.

Kamalak, izleyebilecekleri yöntem ve prosedürü anlatırken, Erbakan'ın partiye üye olabileceğini, bu durumda siyaset yasağının sürdüğü görüşünde olması halinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın partiye üyelikten çıkarılması için yazı yazabileceğini, yazı yazmaması durumundaysa siyaset yasağının kalktığının tescil edileceğini bildirdi.

Kamalak, kongrenin yeni toplandığını, ancak Erbakan'ın hemen partinin başına geçme kararı vermesi durumunda da partinin çok kısa bir sürede olağanüstü kongreyi toplayabileceğini bildirdi.

SEÇİME ERBAKAN'IN LİDERLİĞİNDE

Bu arada partide yargı çevrelerinin de vereceği tepkilere bakarak bir süre sonra Erbakan'ın siyasete dönmesi, 2007 seçimlerine partinin Erbakan liderliğinde girmesi sesleri ifade edilmeye başlandı.

  • ANKARA (ANKA)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi