T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 12 NİSAN 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Köprüde OGS rahatlığı

Boğaziçi Köprüsü'nde OGS ve KGS'nin zorunlu hale getirilmesinin ardından, daha önce bir aracın geçmesi 8 saniye sürerken, yeni uygulama ile bir aracın geçisi 1 saniyeye düştü, trafik sıkışıklığı yüzde 80 azaldı.

İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde trafik sıkışıklığını gidermek amacıyla uygulamaya konan Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ile Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) ilk günlerde kargaşaya neden olurken, zaman içinde sistemin oturması ile trafikte de belirgin bir rahatlamaya neden oldu. OGS ve KGS bir aracın köprüden geçişi 8 saniye sürerken, yeni uygulamadan sonra bir saniyeye düştüğü belirtildi. Boğaziçi Köprüsü Bakım ve İşletme Baş Mühendisi Dr. Ramazan Yüksel, yeni uygulamanın ardından 73 bin yeni cihaz satışı gerçekleştiğini söyledi.

TRAFİK RAHATLADI

OGS ve KGS uygulaması, Boğaziçi Köprüsü'ndeki trafik sıkışıklığını önlemede başarılı olurken, uygulamanın ilk günlerinde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde trafik yoğunluğu yaşanmasına neden oldu. Yeni uygulamaya ilişkin bilgi veren Dr. Ramazan Yüksel, sistemin zorunlu hale getirilmesi ile köprülerdeki trafik yoğunluğunun yüzde 80 oranında gerilediğini söyledi.

İKİNCİ KÖPRÜ DE RAHATLAYACAK

Uygulamanın ilk günlerinde karmaşa ve sıkışıklık yaşandığına dikkat çeken Yüksel, "Yeni uygulama öncesi Boğaziçi Köprüsü'nden bir aracın geçmesi 8 saniye sürerken, şimdi bu süre 1 sanineye indi. İlk günlerde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne yöneliş vardı, ancak sistemin yavaş yavaş oturması ile bu da ortadan kalkmaya başladı. OGS ve KGS cihazı almak 5 dakikadan fazla sürmüyor. Köprüye varmadan 100 metre geride olan Ziraat Bankası Şubesi'nden cihaz alınması mümkün. Cihazlar kredi kartı statüsünde. Bundan dolayı ilgili yerler dışında satılması söz konusu değil" dedi.

Kullanıcı sayısı 1 milyona yaklaştı

Yeni uygulama ile köprüleri kullanan araç sayısında 20 bin düşüş kaydedildiğini anlatan Yüksel, ilk günlerde 100 araçtan 6'sının kaçak geçiş yaptığını dile getirdi. Bunun trafikte rahatlamaya neden olduğunu kaydeden Dr.Yüksel şunları söyledi: "30 Mart'a kadar 180 bin olan KGS kullanıcı sayısı geçen hafta itibarı ile 200 bine çıktı. Bunun yanında Mart ayı sonunda 657 bin olan OGS'li araç sayısı ise 710 bini buldu. 17 Nisan'dan itibaren motosiklere yüzde 30 indirim uygulayacağız. Bu arada el değiştiren araçlara da cihaz satışı başlatıldı. El değiştiren araç sahipleri de dünden itibaren Ziraat Bankası Şubeleri'nden cihaz alabiliyorlar. OGS plaka numarasına, OKS ise şahıslara veriliyor. El değiştiren araçlarda, yeni cihaz almak zorunludur. Aksi taktirde kaçak geçiş işlemi yapılır ve ceza uygulanır. Kullanıcı, OGS'sini yeni aracında kullanmak istiyorsa, yeni araçla ilgili olarak bildirimde bulunmak zorunda."

  • AYDIN DEMİR


    Bir ayda 60 kitap

    İstanbul'da ilk kez Zeytinburnu Belediyesi tarafından ilköğretim çağındaki çocuklar için kurulan 'bilgi evleri' tarafından düzenlenen kitap okuma yarışmasında, ilköğretim 6. sınıf öğrencisi, bir ayda 10 bin 105 sayfadan oluşan 60 kitabı okuyarak birinci oldu. İlköğretim ve lise kategorisinde 3 bin 500 üyesi olan bilgi evlerince kütüphane haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen kitap okuma yarışması sonuçlandı. Dereceye giren öğrenciler düzenlenen törenle ödüllerini aldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Karaca, okul müdürleri, muhtarlar ve velilerin katıldığı törende bir konuşma yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, okullarda yaşanan şiddetin ancak eğitimle önlenebileceğini söyledi. Öğrenciler için ev ve okulun dışında üçüncü bir mekan olarak iki yıl önce bilgi evlerini hayata geçirdiklerini anlatan Aydın "Başta aileler olmak üzere yerel yönetimler olarak bize ve sivil toplum örgütlerine büyük görevler düşmektedir. Eğer okullarda hâlâ istenmeyen olaylar yaşanıyorsa bunun sorumlusu çocuklar değil, bizleriz" dedi.


    Kule Türkiye'nin gurur kaynağı

    Büyükçekmece Belediyesi'nin 1996 yılında yapımına başlayıp, 1998 yılında tamamladığı Beylikdüzün'ndeki 286 metre yüksekliğindeki TV Kulesi, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)'ün frekans tahsisi yapmadığı için 8 yıldır atıl bir vaziyette bekliyor. Türkiye'nin yayıncılık alanında önemli bir hizmet açığını kapayacağı düşünülen kulede son günlerde hummalı bir çalışma yürütülüyor. Geçtiğimiz günlerde atılan sevindirici bir adımla, RTÜK'ten izin alan TRT, kuleden deneme yayınlarına başladı. Aynı zamanda kültür ve eğlence merkezi fonksiyonunu da yürütecek kulenin tepesinde bulunan döner restoran, teknik daire, seyir katları ve diğer bölümlerinde hummalı bir çalışma yürütülüyor.

    30 MİLYON DOLARLIK KULE

    Belediye Başkan'ı Hasan Akgün'ün bir Almanya ziyareti sırasında Münih Olimpiyat Kulesi'nden esinlenerek yapmayı planladığı Büyükçekmece TV Kulesi, tamamlanıp hizmete girdiğinde 30 milyon dolara mal olacak. Kule 240 metrelik yüksekliği ile dünyanın 16., Avrupa'nın ise 4. büyük kulesi olacak.

  • OKTAY MEHMET


    Kartal'a fiziksel engelliler rehabilitasyon merkezi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi dünkü toplantısında İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun Kartal Güneyi Nazım İmar Planı'na itiraz ele alındı. Raporda, Şehir Planlama Müdürlüğü'nün imar planı sınırları içinde 'Sosyal ve Kültürel Tesis' alanı içinde kalan 43 pafta, 601 ada 13 parselin Özel Sağlık Alanı'na alınmasının talep edildiği belirtildi. İtirazı yerinde bulan İmar ve Bayındırlık Komisyonu, özürlülere yönelik söz konusu rehabilitasyon merkezinin yapımı için belirtilen parselin 'Sosyal Kültürel Tesis Alanından', 'Özel Sağlık Alanına' alınması yönünde görüş bildirdi. Komisyon raporuna CHP'li üyeler olumsuz oy verdiler.

  • İSMAİL ZELVİ/ İSTABUL


    Temizlik işçilerine şüpheli paket eğitimi

    Küçükçekmece Belediyesi, temizlik işçilerini "şüpheli paketlere nasıl müdahale edecekleri" konusunda bilgilendirdi. Halkalı Kültür Merkezi'ndeki seminerde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bomba İmha Amirliği ekipleri, öncelikle bombalar ve yapıları, şüpheli paketlerin teşhisi ve acil durumlarda yapılması gerekenler konusunda temizlik çalışanlarına bilgi verdi. Uzman ekipler, temizlik çalışanlarını, şüpheli gördükleri çanta, paket ve içinden çalışma, motor veya herhangi bir mekanik ses gelen kutuları kesinlikle açmamaları yönünde uyararak, bu gibi durumlarda kesinlikle paketin yerinden oynatılmaması gerektiğini bildirdi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi