T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 12 NİSAN 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Şehit cenazelerine gidin talimatı

AK Partili Doğu ve Güneydoğulu vekillerle bir araya gelen Başbakan Erdoğan genel af önerisine tepki gösterdi. Erdoğan, "Herkes şehit cenazelerine gitmelidir" diye konuştu

Erdoğan, Avrupa karmasında
Avrupa Birliği dönem başkanı Avusturya'nın planladığı AB üyesi ve adayı ülkelerin başbakanlarından oluşan Avrupa Karması ile Latin Amerika Karması karşılaşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da forma giyecek. Avusturya'nın dönem başkanlığını Finlandiya'ya devretmeden önce düzenlemeyi planladığı sosyal etkinlikler kapsamında düşünülen futbol maçında her ülkenin başbakanı ile birlikte eski bir milli futbolcusu da sahada yeralacak. Bakanlar Kurulu, iki haftadır Erdoğan'a Viyana'da eşlik edecek futbolcunun ismi üzerinde tartışıyor. Erdoğan ile birlikte Viyana'da top koşturacak ismin 50 yaşını doldurmuş, milli futbolcu olması gerekiyor. Bakanlar Kurulu'nun belirleyeceği eski milli futbolcu 11 Mayıs'ta Viyana'da yapılması planlanan karşılaşma için 10 Mayıs'ta Viyana'ya gidecek Başbakan Erdoğan'a eşlik edecek.
Bilal
Çetin
Abdülkadir
Selvi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü PKK'ya yönelik genel affa karşı olduğunu açıkladı. Erdoğan, AK Parti'nin Doğu ve Güneydoğu milletvekilleriyle bölgede meydana gelen olayları görüştü. 3.5 saat süren ve 22 milletvekilinin söz aldığı toplantıya Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ve Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan da katıldı.

GENEL AF OLAMAZ

Bingöl Milletvekili Mahfuz Güler, 'Eve Dönüş Yasası'nın çıkartıldığını ama kimsenin haberinin olmadığını belirterek 'Genel af çıkartılmasını' istedi. Şırnak Milletvekili İbrahim Hakkı Birlik ve Bitlis Milletvekili Abdurrahim Aksoy'un da destek vermesi üzerine Erdoğan'ın, genel affa karşı olduğunu belirtirken, "Genel af mümkün değil. Senin anneni, babanı öldürseler ve devlet olarak ben bunu affetsem doğru olur mu? Herkes şehit cenazelerine gitmelidir. Bu insanların acılarını ve duygularını yaşamalı. Şehit yakınlarının haklarını korumak zorundayız" dediği öğrenildi.

ZAN ALTINDA BIRAKIR

Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu'nun "Bazı yorumcular PKK'nın mayın döşeyebilecek teknik imkanları bile yok" diyorlar demesine tepki gösteren Erdoğan'ın "Bu doğru söylem değil. PKK mayın döşemiyor demek, emrimiz altındakileri zan altnda bırakır. Bunu kabul etmem" dedi. Mardin Milletvekili Nihat Eri'nin "Bölgede fail-i meçhul cinayetler oluyor. Bunlar aydınlatılmalı" demesi üzerine Erdoğan'ın "Bu güvenlik güçlerimizi zan altında bırakır. Nereden biliyorsun fali-imeçhul cinayetler oluyor" karşılığını verdiği öğrenildi.

KÜRT KONFERANSI

Van Milletvekili Halil Kaya'nın DTP ile görüşülmesi gerektiğini gündeme getirirken Erdoğan "Başbakan olarak ben görüştüm. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Leyla Zana ve Ahmet Türk ile görüştü. Ancak bunlarla görüşmeden bir ilerleme sağlanamıyor. PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmiyorlar" dediği kaydedildi. Kilis Milletvekili Veli Kaya'nın da "Kürt konferansını toplayın. Herkes konuşsun. Bakalım ne düşünüyorlarmış" dediği öğrenildi. Kaya, bölgede yaşanan sorunun ekonomik olduğuna karşı çıkarken, "Sorun siyasi. Yeşil Kart uygulamasını getiriyorsunuz. Bunla tedavi oluyor, eyleme gidiyor. Bunun neresi ekonomik sorun" sözüne itirazlar gelince Erdoğan ,"Arkadaşımız tüm Kürtleri kastetmiyor. Terörizmden söz ediyor" diye müdahale etti. Kaya'nın "ABD, AB ülkeleri ve bölge ülkeleri ile oturup, anlaşmalıyız. ABD ile bir devlet ağırlığı ile oturup konuşmalıyız. Ayrıca Suriye, Irak, İran'la da karşılıklı oturup müzakere etmeliyiz" dediği ifade edildi.

VALİLERE ÖVGÜ

Söz alan vekiller olaylar karşısında valilerin tutumundan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Diyarbakır Valisi Efkan Ala ile Mardin ve Hakkari Valisi'ne övgüler yağdırdı. Doğu ve Güneydoğu'nun muhafazakar yapısına dikkat çeken milletvekillerinin, bölgede imam ve öğretmen açığı olduğunu belirterek, "İmam ve öğretmen atansın. Ehil olanlar bu işi yapmayınca ehil olmayanlar imamlık yapıyor. Yanlış yönlendiriyorlar" dedikleri öğrenildi.

Kürtçe ders teklifi kızdırdı

Başbakan Erdoğan, Bitlis Milletvekili Abdurahim Aksoy'un ilköğretim okullarında Kürtçe ders okutulmasına yönelik önerisine sert tepki gösterdi. Erdoğan'ın "Kabul edilmesi mümkün değildir. Almanya'da binlerce Türk bulunmasına rağmen Türkçe ders okutuyorlar mı? Bu öneriyi gündeme getirmek bile tehlikelidir" dediği öğrenildi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi