T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 12 NİSAN 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Kararı değiştirin Avrupa'yı sarsalım

Sarı-lacivertli kulübün ikinci başkanı Özdemir, Futbol Federasyonu'nun yabancı kontenjanını artırmaması üzerine önemli yıldızların transferini askıya aldıklarını söylerken, "Bu karar değişirse büyük futbolcuları Türkiye'ye kazandırırız" dedi.

F.Bahçe İkinci Başkanı Nihat Özdemir, Futbol Federasyonu'nun, yabancı sayısının artırılması için spor kamuoyunun destek vermesi gerektiğini söyledi. Özdemir, kontenjanın artmasıyla milli takıma oyuncu yetiştirilemeyeceği yönündeki yorumları doğru bulmadığını belirterek, "Milli takıma daha üst seviyede oyuncu yetiştirileceğini iddia ediyoruz'' dedi. Kaliteli yabancı oyuncuların bulunduğu ligde kalitenin de artacağını, bunun da milli takımlara yansıyacağını savunan Özdemir, "Bizim takımımızda Tuncay, Ümit, Selçuk, Kemal ve Semih gibi oyuncularımız bugün üstün bir performans ortaya koyuyorsa bunda Appiah'ın, Alex'in, Aurelio'nun, Anelka'nın pozitif katkıları vardır'' diye konuştu.

'ANAYASA BİLE DEĞİŞİYOR'

Federasyonunun verdiği bu kararın değiştirilemeyecek bir anayasa hükmü olmadığını kaydeden F.Bahçeli yönetici, "Bir daha gözden geçirilip düzeltilmelidir. Herkes bunun için gerekli desteği vermelidir. Federasyon negatif konuşan birkaç köşe yazarının tesirinde kalmamalıdır. Yazarların birçoğu bizim gibi düşünüyor. Federasyon Türkiye'nin futbol gerçeğini gözardı etmemelidir'' şeklinde konuştu. Avrupa'dan yabancı oyuncu transferi konusunda Mayıs ayında bile geç kalınmış olunacağını vurgulayan Özdemir, "Bugün bu karardan dolayı çok önemli mesafeler aldığımız transferleri buzdolabına sakladık, dondurduk'' dedi.

'YERLİLERİN KALİTESİ ARTAR'

Yabancı kontenjanının artırılması talebinin sadece F.Bahçe'nin isteğiymiş gibi algılanmaması gerektiğini anlatan Özdemir, tüm spor medyasının, yayıncı kuruluşun ve diğer kulüplerin bunu desteklemesi gerektiğini belirtti. Avrupa arenasında, güçlü rakiplerle yarışmak için onların seviyesine gelmeleri gerektiğini ve kalıcı başarıların ancak bu yolla elde edilebileceğini ifade eden Özdemir, "Benden Avrupa'da başarı isteniyorsa federasyonun beni onların seviyesine getirmesi lazım. Spor medyasına büyük iş düşüyor. Bizim hedefimiz Anelka, Appiah, Alex, Aurelio gibi yıldız oyuncuları almak. Eminim ki diğer takımlar da bunu yapacak ve liglerin kalitesi artacak'' ifadelerini kullandı.

'DENİZ'E YAPILAN AYIPTIR'

Futbol Federasyonun, Deniz Barış ile ilgili kararını da gözden geçirmesi gerektiğini savunan Özdemir, "Ekmek parasını futboldan kazanan bir oyuncuya bu yapılan reva değildir'' dedi. Deniz'in bu sezon 11 maçta lisansı askıya alındığı için forma giyme şansı bulamadığının hatırlatılması üzerine Özdemir, şunları kaydetti: "Türkiye'de hukuk var. Deniz hukuk yönünden hakkını aramak için girişimlerini yaptı. Federasyonun kararı gözden geçirilmeli. Bu oyuncu sadece bize değil milli takıma da lazım. Yazıktır, ekmek parasını futboldan kazanan bir oyuncuya bu yapılmaz. İnanıyorum ki federasyon bu kararı bir daha gözden geçirip düzeltecektir.''

Ulusoy: Aziz Yıldırım bize savaş açamaz

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, son günlerde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın federasyonla ilgili açıklamalarına ilişkin, "Hiç kimse Futbol Federasyonu'na savaş açamaz. Bu Aziz Yıldırım da olsa. Kimsenin halkı kışkırtmaya, huzuru bozmaya, kaos ve kargaşa yaratmaya hakkı yok. Aziz Yıldırım'ı sağduyuya davet ediyorum'' dedi. Ulusoy, gazetecilerle sohbetinde, G.Saray'a federasyonun açıktan para yardımı yaptığı yönündeki söylentilerle ilgili olarak da "Galatasaray Kulübü'ne yardım için verdiğimiz hiçbir para yok" diye konuştu.

15 kulüpten 9'u yabancı futbolcu sayısının artırılmasını istedi

Futbol Federasyonu Başkanvekili Kemal Kapulluoğlu, ligdeki 18 kulüpten 9'unun yabancı sayısının artırılmasını istediğini kaydetti. Yabancı sayısı konusunda görüş almak üzere kulüplere resmi yazı yazdıklarını anlatan Kapulluoğlu, 3 kulübün hiç cevap vermediğini belirterek, "15 kulüpten 9'u sayının artırılmasını istedi. Diğer kulüpler ise sistemin devamı veya azaltılmasını önerdiler'' diye konuştu.

"Kulüplerin yarıştığı platformla milli takımımızın değerleri her zaman üst üste gelmiyor'' diyen Kapulluoğlu, "Yabancıya çok serbestlik tanımayan ülkelerin milli takımları daha başarılı. Bu sene Bükreş'in iki takımı 1'er yabancıyla Avrupa kupalarında karşılıklı oynuyor. Bu bir denge meselesidir'' diye konuştu. Kapulluoğlu, Deniz'in lisansının askıya alınma işleminin zamanlamasının yanlış olduğunu da söyledi.

Alex milli takıma

Brezilya basında, Alex'in Dünya Kupası'nda Brezilya Milli Takımı'nda oynaması gerektiği dile getiriliyor. Ünlü spor gazetesi Globoesporte, teknik direktör Parreira'nın Alex'i kadroya almayı yeniden gözden geçirmesi gerektiğini yazdı. Sivas maçında Alex'e 10 üzerinden 8 veren gazete, onu sadece 3 gol atan Milanlı Kaka'nın 9.5 puanla geçebildiğini yazdı. Alex, Roberto Carlos, Ronaldo, Adriano, Gilberto, Edmilson gibi yıldızları geride bıraktı.

Hangi takımda kaç yabancı var


Arsenal		27  
İnter 		22  
Liverpool		19  
Schalke		19  
D.Kiev		19  
S.Donetks	19  
Ajax 		18  
Manchester	18  
Chelsea		18  
Anderlecht	17  
Zenit		16  
PSV		16  
Panathinaikos	15  
Milan		14  
Barcelona		14  
Porto		14  
Olympiakos	14  
B.Munih	               	13  
Lille		13  
Basel		13  
Schalke		13  
W.Bremen	12  
Middlesbrough	12  
Benfica		12  
Villareal		12  
Sevilla		11  
C.Brugge	  	11  
Juventus		11  
R.Madrid	 	10  
R.Wien		10  
G.Rangers	10  
Thun		10  
Lyon 		  8  
F.Bahçe 		  6  
L.Sofia		  6  
S. Bükreş		  1

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi