T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 12 NİSAN 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

G.Saray'ın Stadı'nı TOKİ yapacak

Toplu Konut İdaresi Ali Sami Yen'in 39 yıllık üst kullanım hakkına karşılık G.Saray'a Seyrantepe'de stat yapacak. Projelere Ankara'dan onay çıktı.

Yılan hikayesine dönen G.Saray'ın yeni stat projesi, Ankara'da bakanların da katıldığı bir toplantıyla son şeklini aldı. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve G.Saray Başkanı Özhan Canaydın ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yetkililerin katıldığı toplantıda varılan uzlaşmaya göre sarı-kırmızılılar, TOKİ aracılığıyla yeni statlarına kavuşacak. Buna göre, 10 yıl önce 49 yıllığına G.Saray'a verilen Ali Sami Yen Stadı'nın üst kullanım hakkı TOKİ'ye devredilecek. İdare buraya kent trafiğini de rahatlatacak şekilde prestijli bir yapı inşa edecek. Karşılığında ise Seyrantepe'deki araziye G.Saray için modern bir stat yapacak.

Seyrantepe 'deki 384 dönümlük arazinin 120 dönümü üzerine G.Saray'ın yeni stadı inşa edilecek. Kalan kisim ise Maliye Bakanlığı tarafından Sağlık Bakanlığı'na verilecek. Buraya Şişli Etfal Hastanesi'nin yeni binaları yapılacak. TOKİ, stat yapımı için ihtiyaç duyacağı finansmanın bir bölümünü Ali Sami Yen Stadı'nın yerine yapacağı inşaatlardan sağlayacak. Seyrantepe ve Ali Sami Yen arazisiyle ilgili teknik ayrıntıların TOKİ ve G.Saray arasında yapılacak çalışmalarla belirleneceği öğrenildi. Tarafların devir ve takas gibi konuları da içine alan teknik detayları netleştirmesinin ardından TOKİ ile G.Saray arasında protokol imzalanacak. Bu şekilde Seyrantepe projesi uzun bir aradan sonra resmiyete dökülmüş olacak.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Ankara'da sağlanan mutabakatın ardından detay çalışması yapılacağını belirterek şunları söyledi: "Ali Sami Yen Stadı'nın yerine mimari olarak İstanbul'a zenginlik katacak, trafiği de rahatlatacak yeni bir prestij yapısı inşa edilecek. Bu bir residance olabilir. Bu hafta G.Saray Kulübü ile ayrıntıları görüşeceğiz. Halkın menfaatlerini düşüneceğiz."

Riva'ya da vize verildi

Şubat'taki genel kurulda onay verilmeyen Riva projesi, sonunda uygulamaya konulacak. Kongrede konuyu incelemesi için kurulan komisyon, proje için yönetime yetki verilmesini uygun buldu. Komisyonun olumlu raporu, cumartesi günkü genel kurula götürülecek ve burada da kabul edildikten sonra uygulama başlayacak.

Komisyonun olumlu raporu başkan Canaydın'ı mutlu etti. Canaydın, 2 ay önceki sıkıntılı günlerin ardından komisyonun kendi görüşüne gelmesinin memnuniyetini yaşarken, kulübün ilk etapta 70 milyon dolar gelir sağlayacağı belirtiliyor. G.Saray'ın beklentisi sonraki dönemde bu rakamın 100 milyon doları aşması yönünde.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi