T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
A N K A R A ' D A   Ş A F A K 10 NİSAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

ANKARA'DA ŞAFAK
Bilal ÇETİN - Abdülkadir SELVİ

Aylin Kotil Sarıgül, Baykal'ın rakibi olacak

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün eşi Aylin Kotil Sarıgül 'Benim İçin Ateş Yakar mısın' isimli kitap yazdı. Aylin Hanım'ın kitap kapağındaki fotoğraf ise Hillary Clinton'ın kitap kapağındaki fotoğrafla büyük benzerlik gösteriyordu. Mustafa Sarıgül'ün, eşi Aylin Hanım'ı siyasete hazırladığı da konuşulmuyor değil. CHP kongresini yaptığı vahim hatalar yüzünden kaybeden Sarıgül'ün Deniz Baykal'a rakip olarak Aylin Hanım'ı bile çıkartacağı kulaktan kulağa dolaşıyor.

CHP Genel Merkezi'nde Menemen Belediye Başkanı'nın savunma yapmasına destek vermek için yürüyen muhaliflerin başında Mustafa Sarıgül yerine Aylin Hanım vardı. Aylin Hanım'ın yakın çevresine anlattığı fıkra ile siyasete iyice ısındığı da ortaya çıkıyor. İşte Aylin Hanım'ın anlattığı fıkra:

"Bir gün Temel'e sormuşlar: 'Temel, İngiltere başta olmak üzere Avrupa'da sosyal demokrat partiler yükselirken Türkiye'de CHP neden geriliyor?

Temel ise şu cevabı vermiş:

"Çünkü Tony Blair, Baykal bilmeyir."


Önce Seda sonra Hülya

Tüketici Dergisi'nin Çırağan Sarayı'nda düzenlediği törende Seda Sayan'a ödülünü Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener vermişti. Son zamanlarda medyada yıldızı iyice parlayan Abdullatif Şener, Meclis'te kulise çıkınca etrafı hemen sarıldı. Şener o sırada yanına gelen AK Parti Karaman Milletvekili Yüksel Çavuşoğlu'na, "Sizin derneğin adı ne" diye sordu. Çavuşoğlu, "Tüketici Derneği" karşılığını verince, Şener,"İstanbul'da bir programları varmış. Beni çağırdılar, kırmadım gittim. Meğer beni Seda Sayan'a plaket vermek için çağırmışlar" derken bıyık altından gülüyordu. Çavuşoğlu, "Ama efendim size de plaket verdik" diye durumu kurtarmaya çalıştı. Baktı ki bakan neşeli, "Efendim 13 Haziran'da sizi tekrar çağıracağız" dedi. Şener, "bu sefer kime" dercesine bakınca, "Bu kez Hülya Avşar" dedi.

MANKENLERDEN SORUMLU DERNEK!..

Şener, "Yahu Yüksel, siz bu isimleri nasıl belirliyorsunuz" diye sordu. "İnternette anket yapıyoruz" karşılığını verdi Çavuşoğlu. Ama bakan, Çavuşoğlu'nu sıkıştırmakta kararlıydı. "Sizin bu anketlerden niye hep sanatçılar ya da mankenler çıkıyor" diye üsteledi. Bu arada, "Bunlar belki mankenlerden ve sanatçılardan sorumlu Tüketici Derneği'dir" diyenler de olmadı değil. Şener baktı ki muhabbet uzayacak, "Yüksel" dedi. "Bir anket daha yapsanız da hangi sanatçıya hangi bakan plaket verecek diye sorsanız, olmaz mı?"


Meclis'te bıyık anlaşmazlığı

Başbakan Erdoğan ile anamuhalefet lideri Deniz Baykal birçok konuda 'ters' düşüyor. Erdoğan'ın 'AK' dediğine CHP lideri 'Kara' diyor. Bu durum bıyık konusunda da sürüyor. Erdoğan 'bıyık' bırakırken, Baykal ise 'bıyıksız' olmayı tercih ediyor. Erdoğan ve Baykal'ın 'bıyık' tercihleri milletvekillerine yansıyor. AK Parti milletvekillerinin büyük çoğunluğu bıyıklı iken CHP'liler bıyıksız. Erdoğan'ın, bıyığını kesen AK Parti milletvekillerine sitem ettiğini de öğrendik. Bıyığını kesen Kahramanmaraş Milletvekili Fatih Arıkan'a "Fatih Bey, sen de mi imaj yeniledin" diyerek sitem etti. Manisa Milletvekili Hasan Ören ile girdiği bıyık iddiasını kaybeden CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı da "Bıyık bırakacağım ama Deniz Bey'in İzmir ziyaretinden sonra. Çünkü Deniz Bey bıyığı sevmez" dedi.


'Baba'yı sevmiş 'Piç'i tutmamış

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, her ay maaşından kitaba yarım milyar ayıracak kadar iyi bir kitap okuru.

Peki Bakan bey bu kadar yoğun işleri arasında aldığı her kitabı okuyabiliyor mu?

"En azından kütüphaneme tek tek yerleştirme zevkini tadıyorum" diyor. Bir de bu kitapları kütüphaneye dizerken, kapaklarını açıp, sayfalarını seviyormuş.

Ancak bu bölüm uzayıp, gece geç vakit olunca eşi Şadiye hanım "Hadi artık yat" diye uyarıyormuş.

Peki bakan Türk romancılarından kimleri beğeniyor?

"Ahmet Ümit'ten Celil Oker'e kadar hepsini okurum" diyor. Elif Şafak'ın,'Baba ve Piç'ini de okumuş. "Roman çok iyi ama adını sevmedim" diyor. Baba'da sorun yok da 'Piç'e takmış.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi