T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 16 NİSAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Bolat: Ülkenin altın çocuklarını eşinin giyimi ile sorgulayamayız

Bürokrasideki atamalarda eğitim, liyakat ve tecrübeye bakılmadığını vurgulayan MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat, "Ülkenin altın çocuklarını vehimlerle, içtiği içecek türü veya eşinin giyimi ile sorgulamak ülkeye kaybettirir" dedi

MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat, bürokraside veto edilen atamalarla ilgili "Eğitim-liyakat ve tecrübe eksiği olmayıp fazlası olan bu ülkenin altın çocuklarını vehimlerle, niyet okuyuculuğu ile ya da içtiği içecek türü veya eşinin giyimi ile sorgulamak, veto etmek sadece ülkemize kaybettirir" dedi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 15. Genel Kurulu'nun açılışında konuşan Bolat, bürokrasi için önerilen bu altın çocukların yüreğinin, vatan ve hizmet sevgisi ile dolu olduğunu ve onlara olsa olsa şeref beratı verileceğini kaydetti.

Bazılarının sorunları bir ekonomik krize dönüştürmeye, rant havuzlarını yeniden doldurmaya gayret ettiklerini anlatan Bolat, "Bu milletin, bu ülkenin yeni bir krize, yeni bir 10 yılı kaybetmeye tahammül edecek gücü de yok, niyeti de yok" dedi. Bolat, herşeyden önce ekonomide olağanüstü hal uygulamasından normalleşme sürecine geçişin ve mali piyasalar kontrolündeki bekleyişler ekonomisinden reel sektör ekonomisine geçişin tamamlanmasının zamanı geldiğini belirtti.

'DIŞTAN YÖNLENDİRİLİYOR

Güneydoğulu vatandaşların, terörün karşısında yer alacaklarına inandıklarını vurgulayan Bolat, alınacak tedbirlerde, demokratikleşme ve özgürlükler alanındaki kazanımların geriye götürülmemesini, özgürlük-güvenlik dengesinin hassas bir şekilde korunmasını ve bir olağanüstü hal uygulamasına geri dönülmemesini istediklerini söyledi. Ömer Bolat, şunları kaydetti: "Bölgede terör sorununu besleyen temel faktör, ekonomik az gelişmişlik ve işsizliktir. Artan işsizlik, terör odaklarınca istismar edilmektedir. Anadolu'da ekonomik, sosyal ve manevi kalkınma hamlesinin başarılması gerekir. Bölgedeki camilerin çoğunda imam, müezzin bulunmamakta." Artan gasp, hırsızlık ve çete suçlarının kaygı verici olduğunu dile getiren MÜSİAD Başkanı Bolat, "Takıntıları ve dayatmalarıyla Anadolu insanının çocuklarının din eğitimi almasına, meslek eğitimi almasına köstek olanlar herkesin şikayetçi olduğu durumun sorumlusudur" dedi. Bolat, birlik ve bütünlüğü pekiştirecek milli ve manevi değerlerin okullarda etkin şekilde öğretilmesinin acil bir zaruret olduğuna dikkat çekti.

Dış politika konusuna da değinen Bolat, "Türkiye'nin Filistin-İsrail meselesindeki yapıcı katkı çabaları, Filistin'deki meşru seçimleri kazanan Hamas yetkilileri ile görüşme, Irak'ta sünnilerin seçime katılmaya ikna edilmesi ve üniter bir yapının korunması çabalarını takdirle karşılıyoruz" dedi.

Avrupa Birliği (AB) ile üyelik müzakere sürecinin dengeli ve temkinli yürütülmesi gerektiğini ifade eden Bolat, şöyle devam etti: "AB üyeliği, Türkiye'nin milli hedefleri açısından son durak ya da vazgeçilmez değildir. AB'den gelen bazı karışık sinyaller, yeni arayışlar, çifte standart yaklaşımları gelecek konusunda belirsizlik ve riskleri artırmaktadır. AB konu olunca, Kıbrıs meselesi en hassas mevzuu olarak karşımızda durmaktadır. AB, bugünkü gelinen karmaşık durumdan bizatihi sorumludur. KKTC üzerindeki doğrudan ticaret ve ulaştırma izolasyonları kaldırılmadığı müddetçe, Türkiye'nin AB'nin bu isteklerini yerine getirmesi mümkün olamaz."

Bolat, ortaya çıkan yeni sıkıntıları görmezden gelemeyeceklerini, büyüyen, üreten, ihracat yapan yapıda ciroların artarken kârlılığın azaldığını, yapısal dönüşüme uyum zorlukları yaşandığını ifade etti.

YÖK'ÜN İDEOLOJİK ENGELLEMESİ

MÜSİAD Başkanı, Merkez Bankası'nın yüksek faizdeki ısrarı nedeniyle cari işlemler açığındaki büyük artışların frenlenemediğini, hem 2,7 milyon işsize iş bulmak hem de meslek eğitiminin YÖK'ün ideolojik engellemeleri ile gerilemesinin çözüm bekleyen ciddi sorunlar olduğunu söyledi. Çin malları ithalatındaki artışa değinen Bolat, "İthalata karşı değiliz, korumacılığı savunmuyoruz. Dengeli ticaret olsun, tek taraflı ticaret olmasın, buna döviz dayanmaz" dedi. Sanayi ve reel sektörün bugün yeni tehditlerle karşı karşıya olduğunu belirten Bolat, kamu otoritesinin küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerin bir arada yaşayabileceği bir ekonomik düzeni ve rekabet ortamını oluşturmak ve korumak durumunda olduğunu söyledi.

  • EKONOMİ SERVİSİ / İSTANBUL

    TMSF'nin satış geliriyle yatırım fonu kurulsun

    Ömer Bolat, meslek eğitiminin önünün açılması, kalitesinin ve cazibesinin artırılmasının, ülke ekonomisinin önünü açacağını, bu konudaki çalışmaları ideolojik takıntılarından ötürü engelleyenlerin yarın tarih önünde ülkenin geleceğini karartmak vebali altında kalacağını söyledi. Bolat, Türkiye'nin gelecek nesilleri için bir yatırım fonu kurulmasını önerdiklerini, böyle bir fonun sermayesinin, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) varlık satışlarından sağlanabileceğini ifade ederek, "Çünkü bu paralar zaten batırılmıştı, böyle bir fon ile hiç olmazsa hayra dönüşebilir" dedi.

    Faiz indirimi sürsün KOBİ'ler güçlendirilsin

    Ömer Bolat, dış ticaret ve cari açığın azaltılması için ihracat sektörlerindeki verimlilik artışının devam etmesi gerektiğini, Merkez Bankası'nın aşırı temkinli yüksek faiz politikası yerine, tedrici indirimlere devam etmesinin önemli olduğunu söyledi. Bolat, işsizliği azaltmak için en iyi çarenin istihdamn yüzde 61'ini karşılayan KOBİ'leri (küçük ve orta ölçekli işletme) güçlendirmek, istihdamı arttırmak için herşeyden önce büyümenin yüzde 7'nin altına düşmemesi ve ihracattaki artış trendinin sürdürülmesi gerektiğini, istihdam vergisinin yüzde 25 seviyesine düşürülmesinin zaruret olduğunu vurguladı. İş Kanunu'nda getirilen iş güvencesi hükmünün yanlış olduğunu, yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini savunan Bolat, konuşmasını, "Biz inanıyoruz ki, bugünün Türkiyesi dünün Türkiyesinden daha iyidir. Ama yarının Türkiyesi bugünün Türkiyesinden daha iyi olmak zorundadır" şeklinde tamamladı.

    Başbakan Erdoğan alkışlarla karşılandı

    Grand Cevahir Otel büyük konferans salonunda düzenlenen MÜSİAD 15. Genel Kurulu, siyaset, iş, akademi dünyasının ve dernek üyelerinin geniş çaplı katılımıyla gerçekleştirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan salona girişinde, katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Genel Kurul, 2002 yılı Marmara Bölgesi Hafızlık Yarışması Birincisi Ermil Bilgiseven'in Ahzab Suresi'ni okumasıyla başladı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ''Uygarlıktan Medeniyete, Milletten Ulusa'' konunlu sinevizyon gösterimi sunuldu. Ömer Bolat, bu yılki sinevizyon gösterilerinde 3M'yi yani medeniyet, millet ve Hazreti Muhammedi işlediklerini, "Peygamberimizin Güzel Ahlakı" adlı 500 bin adet kitap bastırıp dağıttıklarını söyledi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •    İş'in Sırrı

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi