T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 16 NİSAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

'Bu millet sizi affetmez'

Başbakan Erdoğan, irtica ve kadrolaşma eleştirilerine cevap verdi: "Dindar insanları siyasetten uzak tutmak için konuşuyorsanız, bu millet sizi affetmez. Bu ülkede dindar insanın da siyaset yapmaya hakkı vardır."

İsmail
Zelvi

Başbakan Tayyip Erdoğan, isim vermeden eleştirdiği Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e hitaben, "Siz dindar insanları siyasetten uzak tutmak için konuşuyorsanız. Bu millet sizi affetmez. Kimse kalkıp irtica tehlikesi var demesin" dedi.

Başbakan Erdoğan, Grand Cevahir Otel'de düzenlenen MÜSİAD 15.'inci Olağan Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında zaman zaman Türkiye'de laikliğin tehlikede olduğunun konuşulduğunu, bunun neye dayandırıldığını anlamakta zorlandığını dile getirdi.

'DİNDARLAR DA SİYASET YAPAR'

Erdoğan, "Siz dindar insanları siyasetten uzak tutmak için konuşuyorsanız, bu millet sizi affetmez, bunu böyle bilin. Çünkü bu ülkede dindar insanın da siyaset yapmaya hakkı vardır. Kimse kalkıp irtica tehlikesi var demesin. Bunları biliyoruz, mürekkep yaladık, nereden nereye geldi, bunları biliyoruz. Bunu soyuttan somuta lütfen taşısınlar da bilelim. Ne anlatmak istiyorlar bilelim" diye konuştu.

Hükümete yönelik kadrolaşma iddialarına da cevap veren Erdoğan CHP lideri Baykal'ın "Önce partizan davrandılar, sonra kadrolaştılar, sonra Türkiye'yi kuşattılar" dediğini anlatarak "Kim diyor? Ana muhalefet lideri. Bu ülkede kodrolaşmanın en güzel örneklerini siz verdiniz" dedi.

Hele yargının siyasallaşması gibi bir ifadeyi kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirten Erdoğan, hakim ve savcı atamalarını yapan HSYK'da siyasi kimliğiyle bir tek Adalet Bakanı'nın bulunduğunu söyledi.

'BAŞARISIZLIĞIN BEDELİNİ ÖDERİM'

"Bürokraside üst düzey yönetimde bulunanlar Türkiye'nin evlatları değil mi Allah aşkına?" diye soran Erdoğan, "Marangozlukta bir kalınlık makinesi vardır, insanoğlunu da böyle kalınlık makinalarını mı sokacağız? Burada ehliyeti, liyakatı arayacaksınız. Bu isimler başarısız olurlarla bunun bedelini kim ödeyecek? İktidar ödeyecek, ben ödeyeceğim" dedi

KONGRE SONBAHARDA SEÇİM 2007'DE

Erdoğan, Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası'nın Hanlı Beldesi'ndekiyeni hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, erken seçim tartışmalarını eleştirerek, ''Sonbaharda genel kongremizi yapacağız, sonra da yeni ekiplerle 2007 seçimlerine hazırlanacağız'' dedi. Erdoğan, Türkiye'nin siyasi bir istikrar yakaladığını ve insanların artık önlerini görebildiklerini belirterek, yapılacak erken seçimin ihanet olarak algıladıklarını kaydetti.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi