T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 24 NİSAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Kapusuz: Arınç'ın konuşmasını saygıyla karşılıyorum

AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın yaptığı konuşmayı saygıyla karşıladığını belirterek, "Bu konuşmaların içinde katılmadığım noktalar bulunduğu gibi, katıldığım ve tartışılmasını da istediğim noktalar var" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz
Kapusuz, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin çeşitli konulara ilişkin sorularını cevaplandırdı.

TBMM Genel Kurulu'nun yarın 15.00-22.00, Çarşamba günü 15.00-21.00, Perşembe günü de 14.00-21.00 saatleri arasında çalışacağını bildiren Kapusuz, yarınki çalışmanın, Nüfus Hizmetleri Kanunu Tasarısı'nın tümünün oylamasıyla başlayacağını ve ardından Çevre Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine geçileceğini söyledi.

Kapusuz, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın yaptığı konuşmayla ilgili soruyu yanıtlarken; TBMM'nin, var olduğu günden bugüne kadar her şeyin konuşulduğu, tartışıldığı, şekillendiği en önemli platformların başında geldiğini bildirdi. Milletin sorunlarını, milletin temsilcilerinin konuşacağı tek yerin TBMM olduğunu kaydeden Kapusuz, şöyle konuştu:

"Dün sadece Sayın Bülent Arınç konuşmadı. Bildiğiniz gibi, Parlamento'da bulunan bütün partilerin temsilcileri de konuştu. Herkes kendine göre tespit yaptı, teşhis yaptı ve konuştu. TBMM Başkanı Sayın Bülent Arınç da her zaman olduğu gibi fikirlerini açık yüreklilikle söyleyen ve inandığı şeyleri de ifade etmekten çekinmeyen, kendine ait bir üslupla konuşma yaptı. Elbette bu konuşmaya katılanlar, katılmayanlar, tenkit edenler olabilir. 'Zamanı uygun değildir' gibi değerlendirmelerin yapılması da doğaldır. TBMM Başkanı'nın yaptığı konuşmayı saygıyla karşılıyorum, düşüncelerini açıkça ifade etmesinden dolayı... Bazı konulara aydınların katılımcılığını talep etmesi dolayısıyla da önemli bir gündem maddesi olacak konuşma yapmıştır. Bu konuşmaların içinde şahsım olarak katılmadığım noktalar bulunduğu gibi, katıldığım ve tartışılmasını da istediğim noktalar var. Bu, TBMM'de konuşulmayacak da nerede konuşulacak? Kim tarafından konuşulacak? Elbette TBMM Başkanı, bu ve benzeri konuşmaları kendi tercihi doğrultusunda yapacaktır. Bunun, tarafsızlığını kaybetmekle de alakası yoktur. Özü itibariyle görevleri açısından tam bir tarafsızlık sergileyen Sayın Bülent Arınç'ın, fikirlerini söyleme, inandıklarını ifade noktasında da herhalde hakkı vardı. Eğer kendi inandığını, düşündüğünü söylemeyecekse, kimin düşüncesini aktaracaktır? Orada herkesin önünde yüce Türk Milleti'nin huzurunda görüşlerini açık açık ifade etmiştir."

Kapusuz, gündeme getirilen bazı tartışmaların yorum ve tercih farklılığından doğmasının normal olduğunu ifade ederek, "Herkesin her şeyi olduğu gibi kabul etmesi, herkesin her şeyi kabullenmesi gibi bir zorunluluk söz konusu değildir" dedi.

AB sürecindeki Türkiye'de evrensel değer olarak kazanılan şeylerden geriye gidilmesinin mümkün olmadığını belirten Kapusuz, "Korkulara esir olmanın manası yoktur. Her şeyden korkmak, her şeyden çekinmek hiç kimseye bir şey kazandırmaz.

Kendine güveni olan, bulunduğu zeminin, savunduğu fikirlerin, kabullendiği rejimin güvenini taşıyan herkes çok rahat eder. Onun için korkuya dayalı bir yaklaşımı doğru bulmuyorum" diye konuştu.

Kapusuz, bu konuda bazı şeylerin çok abartıldığını savunarak, Arınç'ın sözlerinin yeni olmadığını, zaman zaman kamuoyunda tartışıldığını söyledi.

  • ANKARA (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi