T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 24 NİSAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Dizilerden sıkılanlara iki 'nitelikli' seçenek

Pazartesi ekranında farklı seçenekler arayanlar için, biri Hollywood, diğeri Avrupa sinemasından iki örnek ekranlara getiriliyor: Bilinmeyen Kod ve Deprem, dizi filmlerden bunalan seyirciler için iki başarılı alternatif

Ekrana bugün, biri Hollywood diğeri Avrupa sinemasından iki farklı örnek ekrana getiriliyor. Avusturyalı yönetmen Michael Haneke'nin çektiği Paris'te yaşayan bir grup 'sıradan' insanın hayatından bölümlerin yansıtıldığı Bilinmeyen Kod ile Hollywood yapımı bir eğlencelik olan Deprem: 10.5.

Farklı karakterlerin hayatları çevresinde gelişen ve bu karakterlerin tesadüfler vasıtasıyla veya bir olay sonucu bir şekilde karşılaşmaları sonucu şekillenen ilk yapım Bilinmeyen Kod, yönetmeni Michael Haneke'ye Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye adaylığı getirmiş ve Ecumenical Jurisi ödülüne layık görülmüştü. Konusu şöyle: Pariste çok kalabalık bir bulvar. Bir kişi bir dilenci kadının avuçlarına buruşuk bir kağıt parçası bırakır. Bu, birçok değişik karakterin filmdeki buluşma noktasıdır. Genç bir aktris olan Anne, sinemada kalıcı olmak çabasındadır. Erkek arkadaşı George ise bir savaş fotoğrafçısıdır. George'un çiftçi bir babası vardır. Erkek kardeşi Jean, çiftliğin başına geçmek istemez. Amadou, bir sağır- dilsizler okulunda müzik öğretmenliği yapmaktadır. Bir taksi şoförü olan babası Afrika kökenlidir. Romanyalı Maria, dilencilikten kazandığı parayı ailesine göndermektedir. Bu karakterlerin yollarının kesiştiği nokta neresidir?

Bir bulmaca gibi kurgulanan ve ürpertici sahneleriyle dikkat çeken film, sürekli olarak kendini tekrar eden dizilerden bunalanlar için iyi bir alternatif.

BİLİNMEYEN KOD Orj. Adı: Code Unknown Yön: Michael Haneke Oyn: Juliette Binoche, Thierry Neuvic, Josef Bierbichler Yapım: 2000 Türü: Dram/Gerilim
Cnbc-e / 22.00

Hollywood şimdi de depremi yeniyor

Gecenin ikinci macera filmi olan Deprem: 10.5 ise, Hollywood tarzı bir felaket senaryosunu anlatıyor. TV'de ilk kez yayınlanacak filmin konusu şöyle: Seattle'da yaşanan deprem, California'da da hissedilir. Yapılan araştırmada, yakında 10.5 şiddetinde bir deprem olacağı saptanır. ABD Başkanı, Doktor Samantha Hill'den milyonlarca insanın biranda ölümünü engelleyecek bir plan yapmasını ister.

DEPREM: 10.5 - Orijinal Adı: 10.5 Yön: John J. Lafia Oyn: Kim Delaney, Beau Bridges, Fred Ward, David Cubitt Yapım Yılı: 2004
KANAL D / 21.50


Mahmut Abbas'la Filistin'in geleceği

Filistin Ulusal Yönetimi'nin Başkanı Mahmud Abbas Mithat Bereket'in sunduğu Manşet Özel'e konuk olarak katılıyor. Abbas'ın, Hamas'ın iktidara gelişiyle diplomatik izolasyona hedef olan Filistin'in geleceği hakkındaki öngörülerini anlatacağı programda, Mahmud Abbas'ın bugün başlayan Türkiye'deki temaslarının ne anlama geldiği ve İsrail'e verdiği mesajlar hakkında da izleyenlere bilgiler sunuluyor.
Cnn Türk / 11.00


İnsanoğlunu sınayan çeşitli dertler programı

Süleyman Çobanoğlu'nun yazdığı Kalp Gözü'nde, alkolün yok ettiği bir yaşamı anlatan Çıkmaz Sokak ve bir kadının çıkmazını anlatan Zor Karar ekrana getiriliyor. Aldatılan bir eş, dolandırılan bir işyeri, nişanlısından ayrılmak zorunda kalan bir kız ve babasına diş bileyen bir oğulun anlatıldığı Çıkmaz Sokak'ın ardından son günlerini yaşayan ve kızını emanet edecek birini arayan bir kadının öyküsünün yeraldığı Zor Karar izleyenleri bekliyor.
KANAL 7 / 19.45


İslam Dünyası'nın konumu hakkında

Hakan Albayrak'ın sunduğu Yeni Bir Dünya'da, emperyalizme ve sınıfsal hiyerarşiye dayanan kutuplaşmanın özellikle İslam Dünyası'nı hedef aldığından yola çıkılarak, İslam Dünyası'nın bu durum karşısındaki konumu tartışılıyor. Yeni Bir Dünya'yı Gülşah Maraşlı yönetiyor. HİLAL TV / 22.00


ACI HAYAT
Mehmet, Hasan'ı kurtarmak için Ender'in peşine düşüyor

Kenan İmirzalıoğlu'nun rol aldığı dizide, Bekir ve adamları Hasan'ı kaçırırlar. Mehmet'le irtibata geçerek kara para defterini geri isterler. Mehmet ve Şükrü ise durumu tersine çevirmek için Ender'i kaçırmaya karar verirler ve bunun için Nermin'i de içine alan bir plan hazırlayarak harekete geçerler.
SHOW / 21.15


BEŞİNCİ BOYUT
Yoksullukla imtihan edilen bir ana-oğula merhamet!

Kocası öldükten sonra oğlu Onur'la bir başına kalan Zehra, evinin üst katını kiraya vermeye karar vermiştir. Onur ise, bisiklet hayaliyle yaşamaktadır. Oğlunun isteklerini gözardı eden kadın, kocasının borçlarını ödeyen Ekrem ona evlenme teklif edince ne yapacağını şaşırır.
SAMANYOLU / 20.45


AŞKA SÜRGÜN
Ameliyattan henüz çıkan Zilan'ı şaşırtan manzara

Mahsun Kırmızıgül ile Beren Saat'in rol aldığı dizide, Hazar Zilan'la ilgili gerçekleri öğrendiğinde çok geçtir. Zilan, ameliyata alınmıştır bile. Zilan, gözlerini açtığında ise beklemediği bir manzara ile karşılaşır. Üstelik Resul ve Rüya'nın ona bir sürprizi vardır.
ATV / 20.00


Son Kahraman
Sinema tutkunu olan Danny, makinist dostu Nick'in kendisine verdiği sihirli bilet sayesinde kendini, hayranı olduğu Jack Slater filminde, Arnold Schwarzenegger'in yanında bulur. Ancak Jack Slater'a, yaşadıklarının sadece bir film olduğunu kanıtlamakta hayli zorlanır.
Orijinal Adı: Last Action Hero Yön: John McTiernan Oyn: Arnold Schwarzenegger, F.Murray Abraham
TRT 1 / 20.20

Gökyüzünde Soygun
Profesyonel soyguncuların hedefi parayla dolu uçaktaki kasaları ele geçirebilmektir. Güvenlik görevlilerin azınlıkta olduğu uçakta bunu başarmaları zor gözükmese de, hiç hesaba katmadıkları bir olay planı altüst eder.
Orijinal Adı: Rapid Exchange Yönetmen: Tripp Reed Oyuncular: Lance Henriksen, Lorenzo Lamas (Aksiyon)
STAR / 22.00

Gizli Deney
10 yıl önce Dr. Long tarafından yürütülen orduya ait gizli bir deney başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Dr. Long Montana'ya yerleşir. Andrew ise 10 yılını hapiste geçirdikten sonra tahliye olmuştur. Long'u bulan ve öldüren Andrew kurduğu ölümcül çete ile Elvis dalı kristalin peşine düşer.
Yönetmen: Hugh Johnson Oyn: Cuba Gooding Jr., Skeet Ulrich, Peter Firth, David Paymer, Hudson Leick (Gerilim)
ATV / 23.30

Ağır İş
Dört kafadar, Kuzey Afrika'daki askeri bir havaalanından nakliyat sırasında yüklü miktarda altın çalarlar. Kuzey Afrika'nın geçit vermez çöllerinde haydutlarla yerel polis arasında amansız bir kovalamaca başlar. Bu arada sıcağın da etkisiyle, grup arasında gerginlik başlar.
(Sweat) Yön: Louis Pascal Couvelaire Oyn: Jean-Hugies Anglade
SHOW / 01.15

Altı Siyah At
Kızılderili kabilesini geçerek batıya kocasının yanına gitmek isteyen bir kadın kendisine yardımcı olmaları için Audie ve Duryea'yı kiralar. Ancak bu yolculuk, hem kadının, hem de kendisine eşlik etmeleri için kiraladığı adamların sandığından daha hareketli geçecektir.
Orj. Adı: Six Black Horses Yön: Harry Keller Oyn: Audie Murphy, Dan Duryea
TRT 1 / 01.35


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 413 50 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00
TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi